Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
2 godziny temu, Mendrek napisał:

1. Moja LepszaKonsolaNiżXbox 4 dawno po gwarancji, a jedyny "serwis" jaki jej robię, to po prostu czyszczenie (bo nie zepsuła mi się nigdy)

2. I wybrałem doświadczonego gościa z Oświęcimia dlatego, że robi to w 2 godziny na miejscu, nie żałuje pasty i można z nim pogadać o czasach na giełdzie

3. A jak tam Twoje przygody z serwisem Xboxa? Bo coś mi się wydaje, że miałeś pewne zastrzeżenia ostatnio ;)

ad. 1. Nie manipuluj, robiłeś te serwisy jeszcze przed upływem gwarancji. 

ad. 2. To nie ma nic do rzeczy. 

ad. 3. Moje "przygody" rzetelnie  opisywałem we właściwych tematach. 

Wszystkie moje konsole od Microsoftu są sprawne do dziś choć niektóre zaliczyły serwis gwarancyjny. 

Z sony zmarły mi: psone (laser), ps3 (ylod), ps3 slim (laser), PSP (laser). 

Sony sprzętowo jak pegasus

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Control jest tylko grywalny na ps5 ze względu na dualsense. Niestety granie na tym gunwopadzie z xszrota zabiera cała radość i głębie strzelania. Dodatkowo haptyka powoduje, że odczuwamy KAZDY krok. Coś niesamowitego:banderas: nie wiem jak można się tak krzywdzić i odbierać sobie taką głębie grania.

Edytowane przez PanKamil

Opublikowano
9 minut temu, Wieslaw napisał:

ad. 1. Nie manipuluj, robiłeś te serwisy jeszcze przed upływem gwarancji. 

ad. 2. To nie ma nic do rzeczy. 

ad. 3. Moje "przygody" rzetelnie  opisywałem we właściwych tematach. 

Wszystkie moje konsole od Microsoftu są sprawne do dziś choć niektóre zaliczyły serwis gwarancyjny. 

Z sony zmarły mi: psone (laser), ps3 (ylod), ps3 slim (laser), PSP (laser). 

Sony sprzętowo jak pegasus

1. No raz czyściłem jak się kończyła przedłużona gwarancja z x-console. Nie chciałem im oddawać, bo nie chciało mi się czekać 2 tygodni na konsolę, która ma tak dobre tytuły, że to wielka strata nie mieć jej 2 tygodnie. Zresztą nawet jakbym miał gwarę, to też wolałbym 2 godziny na miejscu. Zwłaszcza, że kosztuje to psi grosz.

2. Ma i to sporo, patrz wyżej.

3. Przykro mi, mi żadna konsola Sony nie padła mimo że gram na nich bardzo dużo.

Dlatego jestem Ci wdzięczny, że poleciłeś mi konsole Sony, gdy wahałem się i miałem zamiar kupić X360. Dzięki temu uniknąłem parszywego losu bota.

14 minut temu, 20inchDT napisał:

Mendrek ty w serious sama grasz :pinch:

No ale nie robię z tego powodu do wychwalania konsoli. Fajnie jak retro jest, ale to nie główne danie ;)

Opublikowano

Ale ty jesz takie konserwy dla powodzian codziennie.

Opublikowano
2 godziny temu, Paolo de Vesir napisał:

Mam nadzieję, że w końcu Remedy pójdzie po rozum do głowy i dołączy do XGS. <3

A to nie było tak że blisko współpracowali z MS od czasów Alana i dopiero później innego wydawce znalezli?

Opublikowano

MS był wydawcą zarówno Alana jak i Quantum Break no i chyba MS nie był zbytnio zadowolony ze sprzedaży tego drugiego (bo z tego co pamiętam dość droga była ta gra w produkcji).

Opublikowano
1 godzinę temu, 20inchDT napisał:

Ale ty jesz takie konserwy dla powodzian codziennie.

Jestem retro gamerem, nic nie poradzę. Obecnie gram nawet w jeszcze większe starocie - Fallout 2, Warlords Battecry 2 i Popolous: The Beginning. Wszystkie są ponadczasowe i mają ogromne replayability. Popolous: The Beginning to w ogóle powinna być lektura obowiązkowa na wykładach z good game designu.

I w ogóle Bullfrog robił bardzo intuicyjne, przyjemne i jednocześnie pozwalające ruszyć głową gry. To był fenomen wśród game developerów. Szkoda, ze EA ich rozbiło, a potem MS dobił Lionhead. Choć oczywiście niedobitki przetrwały - czego najlepszym przykładem jest Two Point Hospital zrobiony przez byłych weteranów z Bullfroga. Wystarczyło ulepszyć formułę z Theme Hospital i powstała mega dobra gra ;)

Opublikowano

Za 4zl do ściągnięcia w Game Passie.

Jak nie schabek nakurwiajacy w gry z Game Passa, to Mendrek rozplywajacy się nad gra w Game Passie, po drodze Whisker kupujący Xboxa.

Dominacja jak za

czasow Xboxa 360

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

600 dni, niesamowite osiągnięcie, ale zawsze można odpalić wsteczną :yao:

Opublikowano

Klapy macie kolejne upokorzenie waszego magicznego dysku SSD w PS5. Loadingi w multiplatformie na XSX i XSS które nie mają magicznych dysków.

Ładnie was Cerny wyrąbał w kakao tym 660GB dyskiem wmawiając wam że tylko exiki jak Spiderman będą miały błyskawiczne loadingi :reggie:

zPt3riD.jpg

LLbNiLH.jpg

bLpl6Lj.jpg

Opublikowano

Aha

Kwietniowe rozliczenie i podsumowanie obecnej generacji

PS5: Demon Souls Remake, Spiderman MM. Sackboy, AB, zaraz Returnal i Ratchet. Dodatkowo świetne gry w PSplus i PSplusVideo, żeby wynagrodzić to, że Polacy wolą PS od Xszrota. 

XSX MEdium, które jest na PC i na XSX chodzi tylko w 30fps bez błyskawicznych loadingów. Jedziem dalej, a nie to już koniec.

Pół roku Xśmieciary na rynku i marzenia o tym, żeby nowe Halo nie zostało jeszcze większym memem i Forza wyszła w tym roku. Nazywanie MSF nextgenową grą i podniecanie się nią. Wieczne przechwałki zero honoru.

Sony znowu siedząc cicho jak prawdziwy mistrz zdetronizowało MS ze swoim śmiesznym Xszrotem. 

Edytowane przez Donatello1991

Opublikowano
16 minut temu, PIOTR8642 napisał:

Klapy macie kolejne upokorzenie waszego magicznego dysku SSD w PS5. Loadingi w multiplatformie na XSX i XSS które nie mają magicznych dysków.

Ładnie was Cerny wyrąbał w kakao tym 660GB dyskiem wmawiając wam że tylko exiki jak Spiderman będą miały błyskawiczne loadingi :reggie:

Tymczasem

- Miles Morales - brak loadingów

- Returnal - brak loadingów

- Demon Souls - brak loadigów

Dalej walczcie multiplatformami które nigdy nie będą zoptymalizowane pod dysk Sony i myślcie, że kogokolwiek ruszy ta oczywistość, że konsola z szybszym procesorem obliczeniowym wgra je kilka/naście sekund szybciej ;)

A jak tam loadingi w Medium? Tak samo szybkie jak w MM czy DS?

Dashboard to main menu ~30s

Quick Resume ~12s

Save Load ~13s

Jak to się ma do ~2s loadingów w MM czy DS? Czy chociażby do piewszych testów Returnal, gdzie też nie ma loadingów?

Przypominam też zanim ktoś znów wyskoczy z urojeniami, że MM to przecież DLC, a nie pełnoprawna gra tutaj statystyki z PORTALI DLA GRACZY, które tak lubicie i gry, które uważacie za opus magnum Xboxa.

No nie wiem czy jakoś szczególnie Main Story odbiega od DLC.

Capture4.JPG

Capture5.JPG

Capture6.JPG

Opublikowano

Main Story w Forza Horizon 

ahahahahahahahahahahahahahahahaahhahahahaahahhahahahahahahahahahahahahaha

Opublikowano

O już się zaczyna narracja która pasuje tylko do Xboxa. Jak grać to tylko na 100% !!!! xD A jak mam 3000 godzin w Destiny to znaczy, że też mogę napisać, że to gra na 3000 godzin?

Opublikowano

Ile sztuk Returnal trafi na pchli targ po majówce? Place your bets!

W końcu jakaś dobra i wymagająca gra (już druga, po Demonach) trafi w ręce nieświadomych Januszy, oj biada im.

Opublikowano
2 minuty temu, WisnieR napisał:

O już się zaczyna narracja która pasuje tylko do Xboxa. Jak grać to tylko na 100% !!!! xD A jak mam 3000 godzin w Destiny to znaczy, że też mogę napisać, że to gra na 3000 godzin?

a jak przechodzić niera to do pierwszych napisów po autodestrukcji

Opublikowano

Przypominam, że te nieuki nazywają się niebieską magnaterią :shieeet:

Chyba niebieskie ptaki z niebieską kartą raczące się niebieską ambrozją na kościach, stąd ich pijackie urojenia w temacie i niebieskie nosy.

A historia po raz kolejny zatacza koło: jaranko i pałowanie do Returnal --> Returnal okazuje się średniakiem --> żaden klap nawet tego nie kupi --> narracja "no przecież nikz z klapów nie jarał sie returnalem"

Opublikowano

2 minuty temu, Czoperrr napisał:

Ile sztuk Returnal trafi na pchli targ po majówce? Place your bets!

W końcu jakaś dobra i wymagająca gra (już druga, po Demonach) trafi w ręce nieświadomych Januszy, oj biada im.

Spencer przyglądający się Housemarque po porażce sprzedażowej Returnala - 2021, koloryzowane

Licking lips Blank Template - Imgflip

Opublikowano
6 minut temu, WisnieR napisał:

mam pytanie: serio uważasz że Godrizon to gra na 12 godzin? czy to jakaś czwarta gętsość trollingu której nie ogarniam?

Opublikowano

No to odstawmy Forze na bok, bo wiadomo, że czas gry akruat w arcade racer to pojęcie względne i przejdźmy do GoW5? Jak to pełna gra na 10h, a głupie DLC na 7.5h? Trochę przypał nie?

A o tych loadingach w Medium to już nic nie napiszecie? Jak wypadają na tle 2s loadingów w grach dedykowanych PS5?

No tak niewygodne fakty przemilczmy...

A Retulnal niech jak najszybciej trafi do drugiego obiegu. Kogoś nieźle pojebało jak myśli, że będę płacić za gry więcej niż na Nintendo....

Opublikowano

Poziomow trudnosci chyba jednak nie ma. Ale umowmy sie, gra nawet jesli jest wymagajaca to na pewno bedzie do ogarniecia dla kazdego, bo musi byc. Nikt sobie nie pozwoli zeby duzy tytul byl zarezerwowany dla garstki osob skoro wiekszosc klientow to niedzielni gracze. 

Za to ten zmieniajacy sie swiat to nie sa zarty

ROZUMIECIE? Musi być. Nie to co Demonsy :/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.