Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wsteczna kompatybilność z PS4

Featured Replies

Opublikowano

Z tego co pamiętam to albo standardowo powinien się pobierać upgarade do PS5 a wersja PS4 jest "wstrzymana". Jeśli jednak zacznie pobierać wersję na PS4 to od razu ją wstrzymaj. Po aktualizacji będziesz i tak miał dwie ikonki gry, zarówno PS4 i PS5, jak wyjmiesz płytę to jedna z nich zniknie. 

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 186
  • Wyświetleń 58,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Fajna strona powstaje z grami działającymi we wstecznej, na ta chwilę jest na niej 577 tytułów, docelowo ma być 3100   https://www.backwards-compatible.com/    

• Nie wiem czy ktoś Ci to kiedyś mówił, ale skoro jesteś tydzień na forumku to nie pyskuj i zachowaj swoje złote myśli dla siebie. Nie pytałem geniuszu czy gra trzyma 60 fps tylko czy nie ma z nią probl

• Hal Emmerich
    Hal Emmerich

Sam tego jeszcze nie testowałem, bo niestety nie mam PS5. Interesuję się jednak tematem i z opinii osób, które ukończyły tak grę, wynika że sejwy pomiędzy różnymi wersjami się nie gryzą i można tak pr

Opublikowano

Mam pewną zagwozdkę, chciałbym kupić dla dzieci grę Just Dance 2021 (albo 2022), ale z tego co czytałem, dedykowana do 

PS5 kamera HD nie jest kompatybilna. Chciałbym uniknąć w tym przypadku używania apki na telefon. Zastanawiałem się, czy mogę kupić kamerę do PS4 (V2) i podłączyć ją do PS5? Gdzieś czytałem też, aby kupić grę w wersji PS4. Podpowiedzcie proszę, jakie jest możliwe rozwiązanie ;)

Opublikowano
Godzinę temu, Paolo1986 napisał:

Mam pewną zagwozdkę, chciałbym kupić dla dzieci grę Just Dance 2021 (albo 2022), ale z tego co czytałem, dedykowana do 

PS5 kamera HD nie jest kompatybilna. Chciałbym uniknąć w tym przypadku używania apki na telefon. Zastanawiałem się, czy mogę kupić kamerę do PS4 (V2) i podłączyć ją do PS5? Gdzieś czytałem też, aby kupić grę w wersji PS4. Podpowiedzcie proszę, jakie jest możliwe rozwiązanie ;)

Na pewno żeby podłączyć kamerę z ps4 do piątki, będziesz potrzebował przejściówki, nie ma takiego wejścia w ps5 żeby działało.

Do gogli vr po zarejestrowaniu wysyłali za darmo tą przejściówkę, no i teraz handelek kwitnie w necie tym kawałkiem plastiku.

Opublikowano

Czytałem też o tej przejsciówce, że Sony nawet za darmo wysyłało po zarejestrowaniu.

Rozumiem, że po podłączeniu wtedy tej kamery dedykowanej PS4 do konsoli PS5 będzie możliwe sterowanie ruchem w Just Dance?

Opublikowano

Do gogli przejściówka tak, ale do kamery nie, to na USB hula chyba. 

Opublikowano
W dniu 13.11.2022 o 15:33, Paolo1986 napisał:

Czytałem też o tej przejsciówce, że Sony nawet za darmo wysyłało po zarejestrowaniu.

Rozumiem, że po podłączeniu wtedy tej kamery dedykowanej PS4 do konsoli PS5 będzie możliwe sterowanie ruchem w Just Dance?

Przerabialem temat w zeszlym roku w czasie wigilii bo dzieciaki „dostaly od mikolaja” gogle oraz just dance 2021. 

w skrocie:

na ps5 zeby pograc w just dance 202X potrzebujesz kamerke od PS4!! Do tego przejsciowke umozliwiajaca podlaczenie tej kamerki po usb do ps5 i teraz najwazniejsze WERSJA GRY MUSI BYC NA PS4! Wersja na ps5 nie ma w opcjach wyboru kamery i nie zadziala (sprawdzone).

W dniu 13.11.2022 o 19:04, grzybiarz napisał:

Do gogli przejściówka tak, ale do kamery nie, to na USB hula chyba. 

Nieprawda, przejsciowka obowiazkowa

• 1 rok później...
Opublikowano

Mam pytanie może ktoś się tutaj orientuje jaka jest różnica w wiedźminie 3 komplete w pudle w wersji na ps4 vs wersja na ps5 ?

Opublikowano
11 minut temu, wwsan88 napisał:

Mam pytanie może ktoś się tutaj orientuje jaka jest różnica w wiedźminie 3 komplete w pudle w wersji na ps4 vs wersja na ps5 ?

Wyglad pudelka :). 

Możesz sobie ulepszyć wersje PS4 za darmo do wersji PS5. 

Opublikowano
9 minut temu, KrYcHu_89 napisał:

Wyglad pudelka :). 

Możesz sobie ulepszyć wersje PS4 za darmo do wersji PS5. 

I tylko tyle? Właśnie nie mogłem nigdzie znaleźć info czy wersja dedykowana ps5 ma coś innego.

Jeżeli tak to wiadomo , że lepiej wersje z ps4 :)

Opublikowano
4 godziny temu, wwsan88 napisał:

I tylko tyle? Właśnie nie mogłem nigdzie znaleźć info czy wersja dedykowana ps5 ma coś innego.

Jeżeli tak to wiadomo , że lepiej wersje z ps4 :)

Nic innego nie ma, poza tym, że tam masz natywnie wersje PS5. Więc chyba w dalszym ciągu jak różnica w cenie można kupić wersje PS4 complete i sobie zupgradować do wersji PS5 poprzez PSN. 

Opublikowano
5 godzin temu, wwsan88 napisał:

Na PS5 masz obsługę Ray Tracingu w trybie Quality lub 60 fps w trybie Performance, więcej detali, bogatszą roślinność, draw distance, itd.

No i jak zbierasz Platyny to osobne listy w wersji pod PS4 i PS5.

Ogólnie lepiej kupić wersję pod PS4, bo wtedy możesz ściągnąć za free wersję pod PS5.