marcinwks 1 002 Opublikowano 9 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2022 (edytowane) Widzę, że Horizon rozwala konsole, jak swego czasu Gears of War X360. Odebralem wreszcie konsolę z serwisu. Trwało to jedynie 1,5 m-ca. W poprzedniej spaliła się płyta główna. Wymienili mi na inny model, prawdopodobnie odnawiany. Aha. Dali mi zrąbaną maszynkę. Jak gram we wspominanego Horizona, ale również gry z plusa czy cyfrowe, to co kilka minut tytuł się zwyczajnie zawiesza, 1-2 minuty i wskakuje z powrotem do dasha. Cały czas ten sam komunikat błędu. Nie pomagają żadne odbudowy danych czy restarty fabryczne. Ponownie zgłosiłem problem, sklep utworzył reklamację na poprzednim zgłoszeniu i mam czekać na rozwój wydarzeń. Już się nie mogę doczekać, co tym razem magicy z serwisu odwalą za szopkę. Połowa roku za nami, a ja nawet nie przeszedłem jeszcze żadnego tegorocznego exa na PS5 czy jakiejkolwiek dużej gry. Edytowane 9 Lipca 2022 przez marcinwks 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Olyi271 0 Opublikowano 12 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 Witam, przyszła mi właśnie konsola z serwisu. Okazało się że od nowości płyta główna zepsuta. Wymienili na nową. E pierwszej chwili włączam wszystko śmiga. Po aktualizacji oprogramowania pad się ciągle rozłącza, żeby działał trzeba resetować konsole przyciskiem. Nie jest to wina pada bo sprawdzałam na dwóch. Ktoś wie może jak to rozwiązać? Jak już się pad rozłączy to nawet nie da rady drugiego sparować. Czy to wina tej aktualizacji systemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kafaresko 37 Opublikowano 13 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 8 godzin temu, Olyi271 napisał: Witam, przyszła mi właśnie konsola z serwisu. Okazało się że od nowości płyta główna zepsuta. Wymienili na nową. E pierwszej chwili włączam wszystko śmiga. Po aktualizacji oprogramowania pad się ciągle rozłącza, żeby działał trzeba resetować konsole przyciskiem. Nie jest to wina pada bo sprawdzałam na dwóch. Ktoś wie może jak to rozwiązać? Jak już się pad rozłączy to nawet nie da rady drugiego sparować. Czy to wina tej aktualizacji systemu ? A pada zaktualizowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza
Olyi271 0 Opublikowano 13 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 2 godziny temu, Kafaresko napisał: A pada zaktualizowałeś? Jak wchodzę w aktualizację pada pisze że są aktualne Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 14 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 Ktoś już używał odkurzacza do czyszczenia środka konsoli przez te specjalne otwory? Trochę się cykam, a myślę, że warto by było to zrobić jak mam 3 koty. No i na jaką moc ustawić odkurzacz? Maks, średnio czy lekkie ssanie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 14 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 Co kilka miesięcy używam tych otworów, wykręcam też wentylator bo jest piękne dojście do heat sinka i tez zaciągam kurz, te otwory się sprawdzają i dają radę. swoją jamę gracza mam w małym wąskim pokoju i jak chodzi konsola TV i PC na raz to tego gówna też się trochę zbiera w jednym miejscu i trzeba często czyścić niestety Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 14 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 41 minut temu, Figuś napisał: Co kilka miesięcy używam tych otworów, wykręcam też wentylator bo jest piękne dojście do heat sinka i tez zaciągam kurz, te otwory się sprawdzają i dają radę. swoją jamę gracza mam w małym wąskim pokoju i jak chodzi konsola TV i PC na raz to tego gówna też się trochę zbiera w jednym miejscu i trzeba często czyścić niestety A jaka siła ssania? Czy masz tylko jedną ma maksa i tyle? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 14 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 ssanie tylko na maksa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kentishpl 0 Opublikowano 22 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 Witam mam problem, jest to premierowa wersja ps5. w trakcie grania konsola się wyłącza i nie reaguje na włączenie, muszę ja odpiąć od zasilania o na nowo podpiąć żeby ruszyła. wie ktoś co na to poradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 22 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 Panowie spotkał się ktoś z problemami podczas sleep mode? Sytuacja ma miejsce tylko w przypadku jedi fallen na ps5 , po wejściu w sleep mode konsola wyłącza się a przy odpaleniu naprawia pamięć konsoli i dyski zewnętrzne Cytuj Odnośnik do komentarza
banzai 196 Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2022 On 7/22/2022 at 4:29 PM, Kentishpl said: Witam mam problem, jest to premierowa wersja ps5. w trakcie grania konsola się wyłącza i nie reaguje na włączenie, muszę ja odpiąć od zasilania o na nowo podpiąć żeby ruszyła. wie ktoś co na to poradzić? no i ja mam ten sam problem, myślałem że to przez przedłużkę ale to nie to było bo się wyłączyła po 4h w avengersów.. internety twierdzą że to zasilacz ma problem Cytuj Odnośnik do komentarza
Soyokaze 75 Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 W dniu 14.07.2022 o 13:19, Figuś napisał: ssanie tylko na maksa Jeszcze jak doklei się laska jakaś to juz w ogóle moc ogromna Cytuj Odnośnik do komentarza
marcinwks 1 002 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 (edytowane) Wreszcie, po blisko 3 miesiącach, serwis mi oddał PS5 i wygląda na to, że nawet sprawną. Najpierw miałem spaloną płytę główną. Naprawa, a raczej wymiana, trwała ok. 1,5 m-ca. Od końcówki maja do połowy lipca. Egzemplarz, który mi przekazali z serwisu miał problemy, a jakże, z płytą główną i średnio co 5 minut wywalało mnie w grach do dasha. Kolejna reklamacja i ponad miesiąc czekania. Wczoraj odebrałem kolejną konsolę (w ciągu roku mam trzecią PS5 - mój osobisty rekord). Pograłem ponad 2h w Stray i wygląda w porządku. Straciłem 3 m-ce plusa, ale oczywiście nawet nikt mi nie zaproponował żadnej rekompensaty z tego tytułu. Chyba dają ludziom w ten sposób do zrozumienia, że powinni się cieszyć z darmowych napraw. Edytowane 18 Sierpnia 2022 przez marcinwks 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Zagadaj może do supportu o tego Plusa. Cytuj Odnośnik do komentarza
banzai 196 Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 ty to przynajmniej miałeś jeszcze te darmową naprawę xd jak ja chciałem wysłać to chcieli 270 ełro bo po gwarancji bylo Cytuj Odnośnik do komentarza
marcinwks 1 002 Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Pierwszą naprawę płyty głównej wycenili na druku reklamacji, jeśli dobrze pamietam, na ok. 1800 zł. Czyli zaoferowali ci tańszą naprawę za granicą. Nic tylko się cieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hikari 0 Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Hej. Posiadam konsole ps5 dosłownie od paru dni i w mojej sztuce pojawia się dziwny dźwięk "kapania". Jest się czym martwić? Oddać do sklepu nie mogę bo oczywiście zwrotów z rozpakowaną grą nie przyjmują. Pozostaje tylko gwarancja? Czy ktoś się spotkał z podobnym problemem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 9 minutes ago, Hikari said: Hej. Posiadam konsole ps5 dosłownie od paru dni i w mojej sztuce pojawia się dziwny dźwięk "kapania". Jest się czym martwić? Oddać do sklepu nie mogę bo oczywiście zwrotów z rozpakowaną grą nie przyjmują. Pozostaje tylko gwarancja? Czy ktoś się spotkał z podobnym problemem? Pewnie to cewki i to normalne Cytuj Odnośnik do komentarza
Goshkee 10 Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 18 minut temu, Hikari napisał: Hej. Posiadam konsole ps5 dosłownie od paru dni i w mojej sztuce pojawia się dziwny dźwięk "kapania". Jest się czym martwić? Oddać do sklepu nie mogę bo oczywiście zwrotów z rozpakowaną grą nie przyjmują. Pozostaje tylko gwarancja? Czy ktoś się spotkał z podobnym problemem? Kapania czy może cyknięć? U mnie takowe występują przy uruchamianiu w pionie, ale jak przechylę na chwilę konsolę, to problem znika. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hikari 0 Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 25 minut temu, Goshkee napisał: Kapania czy może cyknięć? U mnie takowe występują przy uruchamianiu w pionie, ale jak przechylę na chwilę konsolę, to problem znika. Właśnie też zauważyłam że po położeniu problem ustępuje. Ale nie tylko przy uruchamianiu tylko podczas kilkugodzinnej sesji cały czas. Mi to przypomina kapanie. Na początku myślałam że to coś w domu ale ewidentnie z konsoli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Elemelek 0 Opublikowano 5 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 Cześć, kupiłem trzy miesiące temu konsole PS5 Digital, nową wersję oczywiście i prawie zawsze jak gram to mi konsola a raczej plastik w niej strzeli kilka razy, po wyłączeniu też się zdarzy jej pyknąć, macie też tak samo jak ja? Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 5 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 Miałem to samo z PS4 przez długi czas. Plastik pracuje pod wpływem temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 5 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 32 minuty temu, Elemelek napisał: macie też tak samo jak ja? Tak Cytuj Odnośnik do komentarza
gandalfero 0 Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 W dniu 23.08.2022 o 14:17, Hikari napisał: Hej. Posiadam konsole ps5 dosłownie od paru dni i w mojej sztuce pojawia się dziwny dźwięk "kapania". Jest się czym martwić? Oddać do sklepu nie mogę bo oczywiście zwrotów z rozpakowaną grą nie przyjmują. Pozostaje tylko gwarancja? Czy ktoś się spotkał z podobnym problemem? Mam podobnie. W grach cewki normalnie piszczą i tego "kapania" nie ma. Jak wyłączę grę to też nie ma. Natomiast jeśli wrócę sobie do dasha i mam odpaloną w tle grę to słyszę te "kapanie". Prawdopodobnie to też cewki bo mimo tego, że gra jest w tle to dalej je słychać tylko ciszej i może któraś wydaje taki hałas Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 618 Opublikowano 1 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 W pierwszym padzie ktory dostalem z zestawem zaczal mi driftowac prawy analog, wymienilem pare miesiecy temu a teraz w nowym ucieka lewy. Ja pierdole jak wreszcie zrobili dobrego pada ktory dobrze lezy w dloni to teraz jakies gowniane wady. Ide zaraz kupic nowego, mam nadzieje ze beda na stanie w media markcie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi