Opublikowano 6 sierpnia6 sie ,,Veni, vidi, vici... !". Tym razem ,,takowoż" taki oto klimacik... zagościł u mnie w geekowskim świecie figurek. No i elo, ,,geekowska sportowa brać"! Z racji mojej pasji do wszelakich aktywności fizycznych i poszukiwania w sporcie ciągłych wyzwań służących przełamywaniu własnych granic i słabości, ot możliwości organizmu, także z racji ogromnego szacunku do koszykówki, no i polubienia - czego nie ukrywam - ,,Kuroko's Basket", świetnej anime ,,sportówki", zrobiłem sobie mały prezencik w postaci zakupu skromnej, dobrze wykonanej i stabilnej figurki Tetsuyi Kuroko, fenomemu „Pokolenia Cudów”, nazywanego w tym anime „Szóstym Zawodnikiem Widmo” xD.
Opublikowano 12 sierpnia12 sie Chwilowo mnie nie ma ale przypomnialo mi sie ze Kojima mnie troche oszukal z ta edycja kolekcjonerska DS2. Figurka DHV Magellana jest straszna kaszana. Wzialem zeby postawic obok Metal Geara ale to naprawde tandetnie wyglada ze nawet wstyd to porownywac do czegokolwiek. Wiedzminski Gryf to wzrokiem go zabija. Wielka szkoda. Jak wroce to zrobie kilka fotek ale czuje sie oszukany No nikomu nie polecam.
Opublikowano 12 sierpnia12 sie Kojima robił pokaz tej figurki na YT przed premierą i od razu była widać że gówno
Opublikowano wtorek o 14:285 dni Figurka Metal Gear Solid Chogokin - Metal Gear RexOgromna kolekcja wysokiej jakości figurek akcji! Odkryj realistycznie odwzorowane postacie z filmów, gier, i anime. Ruchome figurki to wspaniała ozdoba.
Opublikowano środa o 21:334 dni Nie taka zła cena jak na figsa z taką ilością detali.Planowałem się dziś pochwalić cudowną figurką w skali 1:3 w tematyce MetalSlug ale.. nie mogę tego zrobić bo Evri spyerdoliło sprawę, ktoś nie uszanował paczki brutalnie się z nią obchodząc i górna połowa figurki (wszystko było zabezpieczone tip top) została roztrzaskana na kilka kawałków. Naprawiałem już kiedyś kilka swoich eksponatów ale żadna z moich uszkodzonych stauetek/figurek nie była w tak złym stanie jak ta, którą odebrałem dzisiaj! Nadawca zrobił claima, zobaczymy co z tego wyjdzie. Czeka mnie teraz kilka godzin żmudnego precyzyjnego naprawiania, klejenia i poprawek detali i malowania. Jak już będzie po wszystkim to wrzucę foty "przed" i "po" naprawie.
Opublikowano czwartek o 07:014 dni W dniu 2.09.2025 o 15:28, Suavek napisał(a):Figurka Metal Gear Solid Chogokin - Metal Gear RexOgromna kolekcja wysokiej jakości figurek akcji! Odkryj realistycznie odwzorowane postacie z filmów, gier, i anime. Ruchome figurki to wspaniała ozdoba.to nie jest przypadkie to samo...tylko tamta jest pomalowana czego ja nie zrobiłem ? Teraz widzę ze cena nieco wyższa
Opublikowano czwartek o 08:434 dni 1 godzinę temu, MEVEK napisał(a):to nie jest przypadkie to samo...Nie. Ty masz zdaje się model do złożenia od Kotobukiya. Powyższe wygląda na figurkę, która już tak wygląda ootb i pewnie jest lepszej jakości, niż plastik z wyprasek. Nie sprawdzałem skali, jaka jest różnica.
Opublikowano czwartek o 09:294 dni Ja wiem ze to nie jest jakas super jakosc ale mimo to prezentuje sie swietnie. I musze przyznac ze skladanie go sprawia bardzo duzo przyjemnosci. Kiedy to robisz zdajesz sobie srpawe z czego jest zlozony i jak to wyglada: szkielet, body, tarcza, railgun, ikoniczna glowa. Zupelnie jak tworzenie i zbieranie informacji choc by z gry. Sama slodycz, zupelnie jak lego. Ten robocik rozciaga sie na dobre 20 cm i wiecej ale nie chce go nadwyrezac. Ma juz swoje lata w jednej pozycji. Tak mu dobrze. Ta czy siak super sprawa. Czekam na twoja decyzje. Jestem ciekaw po ktory siegniesz
Opublikowano czwartek o 10:173 dni Ale to Ty dzwonisz. ;)Nie kupuję żadnego. Nie dam ponad tysiaka za figurkę, a innych modeli do złożenia mam więcej, niż miejsca na półkach.Może kupię kiedyś Lego Sokoła Millenium i z niego złożę Rexa, jak poniżej.