Observer 10 230 Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Proponuje się cofnąć na pierwsze strony tematu i jak gra była reklamowana "eksploruj najdalsze zakątki kosmosu", "leć gdzie chcesz", "całkowita wolność" nawet na jednym z pierwszych teaserów bezczelnie dali scenę jak się pakujesz na statek i odlatujesz w kosmos z planety, chociaż już wtedy wiedzieli że to nie będzie możliwe do zrobienia w grze przez gracza. Po prostu typowe Toddowe walenie w chuja i niestety znowu mu ujdzie na sucho skoro gracze sami akceptują fałszywe reklamowanie produktu. Ja nie mówię że gra będzie zła, jak tam będzie te kilka zamkniętych miejscówek składających się na Skyrim to też będzie prawdopodobnie dobra zabawa (na co licze), ale skoro od początku obiecywał dostarczyć pomelo a dostarcza jabłko to gra powinna być jebana w każdej recenzji za niedowiezienie obietnic. Ale do tego by potrzeba recenzentów z kręgosłupem moralnym, a nie tych przekupnych idiotów co dali zabugowanemu, niedokończonemu i niedowiezionemu Cyberpunkowi 9 i 10 na premierę. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 690 Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Pomimo tych ograniczeń które tu wprowadzono, to i tak eksploracja sama w sobie to będzie bardzo mocny punkt tej gry. Być może najmocniejszy. Mnie np ciekawi system dialogów, cos na wzor F:NV byłoby cudowne. Czy będą różne decyzje wpływające na nastawienie towarzyszy do nas itp. Ciekawe jak pod tym względem będzie w tej grze Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2023 3 minuty temu, Observer napisał: Proponuje się cofnąć na pierwsze strony tematu i jak gra była reklamowana "eksploruj najdalsze zakątki kosmosu", "leć gdzie chcesz", "całkowita wolność" nawet na jednym z pierwszych teaserów bezczelnie dali scenę jak się pakujesz na statek i odlatujesz w kosmos z planety, chociaż już wtedy wiedzieli że to nie będzie możliwe do zrobienia w grze przez gracza. O jakiej konkretnie scenie mówisz która to będzie niemożliwa w grze? Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 559 Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Ja dopóki nie widzę gameplayu, który reklamuję coś jako funkcjonalność to nie uznaję tego za część składową gierki. Wydaje mi się to nierozsądne ale pamiętam czasy, gdy zwiastuny cgi nie miały zupełnie nic wspólnego z gierką. Gry to nadal nie jest fotorealizm i symulacja życia. Umowność to słowo-klucz. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Wyjaśnienie w kwestii obchodzenia planet Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2023 donatello już nie kupi Cytuj Odnośnik do komentarza
UberAdi 2 284 Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Szkoda, czyli po prostu będzie kilka dużych "lokacji" na każdej planecie. Nie było by w tym pewnie nic kontrowersyjnego gdyby nie takie twitty: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 270 Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2023 24 minuty temu, ASX napisał: Wyjaśnienie w kwestii obchodzenia planet To pewnie jest związane z tym, że z tego co zrozumiałem, to Creation Engine, "zapamiętuje" wszystko co było w danej lokacji zrobione i nie jest to później resetowane. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Jeszcze brakuje, żeby observer wypomniał Todzikowi szprycę i że był za pisem w sprawie lockdownów i mamy forumkowe bingo. 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2023 No i zajebiście jak to mają być większe dopracowane fragmenty planet niż np: cały księżyc i skakanie po pustych kraterach przez 100h, bardzo dobre info Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Osobiście myślałem, że Xbox naprawdę teleportuje nas w przestrzeń kosmiczną. Mega rozczarowanie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2023 1 godzinę temu, SnoD napisał: To pewnie jest związane z tym, że z tego co zrozumiałem, to Creation Engine, "zapamiętuje" wszystko co było w danej lokacji zrobione i nie jest to później resetowane. te sejwy po kilkanaście mega w Skyrimie na PS3 Cytuj Odnośnik do komentarza
knotek 211 Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Skyrim w wersji na PS3 to był niezły balas który wywalał się z puchnieciem save. Na X360 działało jak złoto. W Starfield na szczęście Bethesda rozwiąząła problem działania na konsolach sony. 1 1 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 (edytowane) Kiedy ma być preload na Steam? Ja mam kodzik na premium od AMD i napisali mi, że wyślą kod 1.09, to trochę lipa, bo nie zrobię preloada chyba. Edytowane 27 Sierpnia 2023 przez KrYcHu_89 Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 374 Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 A premiera na pc czasem nie dalej jak w lesie czyli około 18 godziny 1 września? Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 7 minut temu, Donatello1991 napisał: A premiera na pc czasem nie dalej jak w lesie czyli około 18 godziny 1 września? Nie, o 2:00 w PL zarowno na Xboxach, Passach jak i PC Steam. No nic trzeba czekać na kodzik od AMD, może wyślą te 2/3h przed, pogram sobie i tak wieczorkiem 1.09 dopiero. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 https://x.com/starfieldnews/status/1695561820784746934?s=46 Sama gra nie ma problemów z wydajnością w porównaniu z trailerami wg. DF. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Jestem zaniepokojony. Czy to jeszcze gra Bethesdy? Co Microsoft zrobił ze starą znaną Bethesdą? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bielik 728 Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 21 minut temu, ASX napisał: Jestem zaniepokojony. Czy to jeszcze gra Bethesdy? Co Microsoft zrobił ze starą znaną Bethesdą? Podejrzewam, że nic nie zrobił - patrz Redfail, który również był grubo przesunięty. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 ale musimy być konsekwentni, jeśli krytykowaliśmy Microsoft za stan Redfalla, to za stan w jakim wyjdzie Starfield myślę że też powinien być odpowiedzialny ich właściciel. Cytuj Odnośnik do komentarza
bountyhunter 78 Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Czy są jakieś informacje na temat fizycznej wersji gry? Wiadomo, czy będzie pełna wersja na płytce, czy trzeba będzie obowiązkowo coś zassać? Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Jak przy 99% gier będzie trzeba ściągać, ma być day one patch. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 20 godzin temu, UberAdi napisał: Szkoda, czyli po prostu będzie kilka dużych "lokacji" na każdej planecie. Nie było by w tym pewnie nic kontrowersyjnego gdyby nie takie twitty: jak już mówiłem dla mnie to idiotyczna drama, bo nie wierze że ktoś poza Donatello, który o to pytał, chciał obchodzić całą planetę dookoła, no ale jak ktoś się uprze to będzie mógł to zrobić 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 978 Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 No bo to jest idiotyczne, przecież planetę w NMS nie byłeś w stanie całej odwiedzić mimo, że masz taką możliwość, tylko no po co? Cytuj Odnośnik do komentarza
Dalhi 177 Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Kwestia braku transparentności odnośnie działania tego systemu oraz bądźmy szczerzy że taka możliwość wpływa na wyobraźnię. To też ważny czynnik. Teraz sobie przypominam podcast u Lexa Friedmana w którym Todd mówił że idea jest taka aby gracz wylądował na planecie, zwiedził obszar dookoła statku i leciał dalej. Juz wtedy mógł to dokładniej wyjaśnić i nie byłoby niedomówień, ale ważne że jeszcze przed premierę sprawia jest jasna. Moderzy też cudu nie zdziałają i swobodny lot w atmosferę planety raczej odpada przy takim obrocie spraw. Swoją drogą zajrzałem na reddit i jest tam już całkiem sporo przecieków o raczej bardzo pozytywnym wydźwięku. Tylko podobno AI towarzyszy pozostawia pewien niedosyt. Jak to określił jeden z gości: Spoiler Leave the dumb Sarah behind Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi