Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano
Godzinę temu, ASX napisał:

Tak, jest Play Anywhere.

Ja mimo posiadania PC wybrałem granie na konsoli na razie, ze względu na Quick Resume, które w takiej grze robi robotę 

Ale pomiędzy xboxem a microsoft store, na steam nie ma.

Co ciekawe nowa Forza ma mieć cross play xbox -> steam, wiec szkoda, ze tu się nie dało.

• Odpowiedzi 3,6 tys.
  • Wyświetleń 329,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Trochę pograłem i rzeczywiście w kilku elementach mało Bethesdowa ta gra. - poruszanie się, walka, wszystko mega responsywne, płynne, naprawdę fajnie się strzela, a byłem nastawiony na jakieś dre

• Strzelanie do NPC    

Opublikowano
45 minut temu, wojtas011 napisał:

Ale pomiędzy xboxem a microsoft store, na steam nie ma.

Co ciekawe nowa Forza ma mieć cross play xbox -> steam, wiec szkoda, ze tu się nie dało.

Cross play a cross Save to co innego. Chyba wszystkie gry MS mają teraz crossplay ze Steam, ale cross Save jest tylko z win10.

Opublikowano

Cross play a cross Save to co innego. Chyba wszystkie gry MS mają teraz crossplay ze Steam, ale cross Save jest tylko z win10.
Chodziło mi o cross save z forza, nie wiem czemu napisałem cross play xd
Opublikowano
50 minut temu, wojtas011 napisał:

Wielka szkoda, bo znowu ta oszukańcza pecetowa zaraza zdominuje czasówki :down:

Opublikowano
  • Autor

Btw. dużo się rozmawia o oprawie, ale o czym się mało mówi, to jak znakomity jest soundtrack. Świetnie buduje klimat 

Opublikowano

Mam pytanie do graczy grających na Xbox.Czy gra obsługuje klawiaturę i myszkę?

Opublikowano

Nie obsługuje.

3 godziny temu, Donatello1991 napisał:

A Dolny vision się załącza? Jak wygląda? Może lepiej jak w hdr hmm?

Nie. Ta gra po prostu sama w sobie ma "mleko" na ekranie i żaden hdr, ani dolby tu nie pomoże.

Opublikowano
3 godziny temu, ASX napisał:

Tak, jest Play Anywhere.

Ja mimo posiadania PC wybrałem granie na konsoli na razie, ze względu na Quick Resume, które w takiej grze robi robotę 

Powiem Ci, że bardzo szybko się ładuje save.

Opublikowano

Niesamowite jaka ta gra jest nierówna graficznie. Mamy raz ogromną ilość detali na statku, bazach, w kosmosie i różnych innych lokacjach.

XFFpeTK.thumb.jpeg.8291bb1b22a67ebc8a4ff6e57b71893a.jpeg

A potem widzimy wejście przed Lożą Konstelacji - drzewa i woda rodem z Morrowinda xd

OpebsNE.thumb.jpeg.ca1bf2808934622d1b91572cde51e65d.jpeg

Na szczęście gra głównie wywołuje to pierwsze wrażenie na konsoli.

Opublikowano
10 minut temu, Dr.Czekolada napisał:

Niesamowite jaka ta gra jest nierówna graficznie. Mamy raz ogromną ilość detali na statku, bazach, w kosmosie i różnych innych lokacjach.

A potem widzimy wejście przed Lożą Konstelacji - drzewa i woda rodem z Morrowinda xd

Te drzewa z betonu to jest hit, dziwne, że pierwsze miasto w grze, to te zdecydowanie najmniej imponujące graficznie, a Akhila i Neon City to jakby z innej bajki. Chyba chcieli wywołać nostalgię, ten park wyglada jak typowa lokacja z Morrowinda:). 

Opublikowano

Tak was czytam, oglądam wasze screeny i hype mam jeszcze większy. To chyba będą długie 3 dni. 

Opublikowano
46 minut temu, Dr.Czekolada napisał:

To z konsoli czy z pc? 

Opublikowano
5 minut temu, Qbon napisał:

Tak was czytam, oglądam wasze screeny i hype mam jeszcze większy. To chyba będą długie 3 dni. 

Zaczynam mieć podobnie. Na początku hype miałem duży. Potem jak pojawiły się recenzje i ludzie pisali o słabej eksploracji, podróżach w kosmosie czy słabym AI to trochę mi hype opadł, ale jak teraz czytam opinie w tym temacie i wychodzi na to ze gra mocno dostarcza na innych płaszczyznach znowu nabrałem ochoty. Już się nie mogę doczekać aż odpalę gierkę i sam się przekonam.

Opublikowano
8 minut temu, KamilM napisał:

Zaczynam mieć podobnie. Na początku hype miałem duży. Potem jak pojawiły się recenzje i ludzie pisali o słabej eksploracji, podróżach w kosmosie czy słabym AI to trochę mi hype opadł, ale jak teraz czytam opinie w tym temacie i wychodzi na to ze gra mocno dostarcza na innych płaszczyznach znowu nabrałem ochoty. Już się nie mogę doczekać aż odpalę gierkę i sam się przekonam.

Bo ta gra jest dziwna na początku, pierwsza godzina super, potem to nieszczęsne New Atlantis i kilka random planet, by następne lokacje znowu dowoziły na, w sumie jak już się człowiek nauczy i nastawi na ten klimat, to jest to super gra Role Playing w kosmosie, a chyba o to chodziło:). 

Opublikowano
  • Autor

w dodatku jest też strasznie puste i bardzo mało zwarte więc strasznie dużo tu biegania po pustych przestrzeniach. Lepiej wypada dla mnie Studnia czyli trochę miasto w miescie dla biedaków,
które znajduje się pod New Atlantis, 

starfield.thumb.jpg.c420679610ed735db38e585995f37b88.jpg

Opublikowano

Powiem tylko tyle, że na początku ta eksploracja faktycznie była mega rozczarowująca i wybijała z immersji (przypomina mi Destiny a nie singlowego rpga), ale wciąż czuje przytłoczenie mechanikami i lokacjami (co uważam za plus w rpgach), których jeszcze zbyt dokładnie nie zwiedzam ponieważ lecę z fabułą, a na resztę przyjdzie czas.

Główny wątek jak na grę Bethesdy o dziwo mnie jeszcze nie znudził, co uważam za niezłe osiągnięcie jak na Todda i jego ekipę xd

Lokacje w głównym wątku są różnorodne - od baz, po jaskinie kopalni na odludziu. Chce się łazić i myszkować każde gówno leżące na ziemi jak to w ich grach.

Opublikowano
12 minut temu, ASX napisał:

w dodatku jest też strasznie puste i bardzo mało zwarte więc strasznie dużo tu biegania po pustych przestrzeniach. Lepiej wypada dla mnie Studnia czyli trochę miasto w miescie dla biedaków,
które znajduje się pod New Atlantis, 

starfield.thumb.jpg.c420679610ed735db38e585995f37b88.jpg

The Well super lokacja, no w sumie to dalej część tego nieszczęsnego New Atlantis.

Opublikowano

Tak, już z początku gra nieźle gracza oprowadza po lokacjach, mega różnorodnych. Backtracking w tej grze nie istnieje, o nie.

Opublikowano

No, te drzewa to jest tragedia, szczególnie z dalszej odległości, z bliska i przy odpowiednim oświetleniu jeszcze jako tako to wygląda

BcV082Q.jpg

ale w dzień w New Atlantis te drzewa zestawione razem z tą zajebistą wodą + npece fundują wehikuł czasu

f7JaDyM.jpg

Opublikowano
Godzinę temu, Dr.Czekolada napisał:

Szanuje że przenieśli całą mapke z new vegas na jedną z planet z identyczną grafiką :banderas:

Opublikowano
7 minut temu, Pupcio napisał:

Szanuje że przenieśli całą mapke z new vegas na jedną z planet z identyczną grafiką :banderas:

No przy tym świetle gra wygląda jak New Vegas na sterydach, żeby wyglądać znowu current genowo przy zachodzie słońca. To samo widziałem w Cyberpunku, który jak chce wygląda mega plastikowo, albo mega zajebiście.

wV83NDC.jpeg

Cnu0KbT.jpeg

Ron9GDn.jpeg

Opublikowano
  • Autor

No gra raz wygląda pięknie raz bardzo przeciętnie. Najlepiej zdecydowanie wypadają zachody i wchody słońca, tak jak np. Tutaj

20230903_154510.thumb.jpg.3df3828a742d4f5e80e2ffa7c3bec1d4.jpg