Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano
21 minut temu, PiotrekP napisał:

Ja póki co zbieram prawie wszystko jak leci i potem na sprzedaż to co gorsze, bo za wcześnie na craftingi i inne takie. Wogóle jest jakiś schowek na pierwszym statku? Czy tylko towarzyszowi można coś dać?  

Jest schowek, dostępny z menu statku, jak i fizycznie po lewej stronie (w początkowym statku). Nowe statki mają większą ładowność. 

NPC, jak w innych grach Bety mają domyślne "niewidzialne" eq, ale można im zmieniać na nowe i wtedy te domyślnie są nadpisane. Nie wiem jak statystyki ,bo Bethesdzie oczywiście znowu się nie chciało tego modyfikować, ale cośtam robi chyba :D 

• Odpowiedzi 3,6 tys.
  • Wyświetleń 324,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Trochę pograłem i rzeczywiście w kilku elementach mało Bethesdowa ta gra. - poruszanie się, walka, wszystko mega responsywne, płynne, naprawdę fajnie się strzela, a byłem nastawiony na jakieś dre

• Strzelanie do NPC    

Opublikowano
2 godziny temu, izon napisał:

Dla mnie zawsze kluczowa jest opinia graczy, a nawet jak czytam opinie w tym wątku to tych zachwytów nie widzę.

kurwa typie dosłownie na każdej z ostatnich stron ktoś pisze ze gra x godzin i jest bardzo dobrze albo ze mega wciąga, ale nie, nie ma zachwytów.

kazdy widzi to co chce widzieć

Opublikowano
  • Autor

wrzucałem na poprzedniej stronie :lapka:

Opublikowano
1 minutę temu, Donatello1991 napisał:

Latanie i strzelanie to ścierwo. 

Z lataniem mogę zrozumieć, ale co jest nie tak ze strzelaniem? Bronie mają kopa, wrogowie ładnie reagują na strzały, w dodatku wokalizują to co nie jest standardem w grach.

Opublikowano

Jak się olało perki zwiększające moc tarcz, piloting do zwrotności i targeting do manualnego targetowania systemów wrogiego statku to tak.

Strzelanie bardzo dobre ale AI wrogów tragedia.

Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał:

Z lataniem mogę zrozumieć, ale co jest nie tak ze strzelaniem? Bronie mają kopa, wrogowie ładnie reagują na strzały, w dodatku wokalizują to co nie jest standardem w grach.

Obstawiam, że miał na myśli strzelanie podczas latania :gayos:

Opublikowano

Przecież tutaj strzelanie jest oparte o statystyki, więc możesz smażyć laserem w gościa głowę przez parę sekund i on tylko się porusza i nic nie robi. To samo z pistoletami. Może jakieś inne bronie się pojawiają później, ale jakiejkolwiek dobrze wyglądającej reakcji nie widziałem.

Opublikowano

Na szczęście to nie Doom 4, tylko symulator zbierania śmieci z ciekawymi questami dookoła. 

Btw ktoś gdzies wspominal ,ze bronie są losowe, ale trafilem jakies legendarki i wygladaja za dobrze na losowe i mają swoje nazwy, to jak to jest? 

7 minut temu, Donatello1991 napisał:

Latanie i strzelanie to ścierwo. 

Fizyki i systemu się nie naprawi, ale te lepsze statki dają trochę kopa, automatyczne laserki, inna zwrotność, da się coś popykać. 

Opublikowano
3 minuty temu, Donatello1991 napisał:

To rozwiązanie jakie jest?

O kurde nie pamiętam, to ta misja? 

The Old Neighborhood?

Pewnie masz jakiś gamebreakiing bug :D. 

Zawsze jak się podlatujesz poniżej 500m to powinien się popup pojawić.  

Opublikowano
7 minut temu, Donatello1991 napisał:

To rozwiązanie jakie jest?

Trzeba dziennik otworzyć.

Opublikowano
Teraz, Donatello1991 napisał:

" nieudana komunikacja ". Tak się nazywa. Trzeba 4 satelity naprawić. 

To tego nawet nie robiłem. 

Ale na klawiaturze czasami jak masz więcej celów misji musisz popodświetlać E/F klawiszami, nie wiem jak na padzie, ta nawigacja średnio intuicyjna jest. 

Teraz, Daddy napisał:

Trzeba dziennik otworzyć.

hahaha

Opublikowano

Podlatujesz, odpalasz skaner, wciskasz A i dostajesz dwie opcje, jeśli jesteś wystarczająco blisko - Hail i Dock.

Opublikowano
3 godziny temu, KrYcHu_89 napisał:

Gra jest świetna i zepsuta, jak każda gra od Bethesdy.

Tak jak już wspominałem ta skala dla mnie również była bez sensu na początku, z drugiej strony jakby jej jednak nie było, to po 40h pewnie już czułbym się jak w domu, a tak ciągle coś nowego można spotkać, coś za coś, jak zawsze. Trudno takie wielkie gry ocenić, jedni się będą nudzić, a innym się spodoba.

692 (policzone empirycznie przez jednego typka z GoLa) planety mają swoją cenę, aczkolwiek w pewnym okresie gry to już nie przeszkadza, bo 99% poruszasz się pomiędzy kilkoma układami. Jak ktoś chce złamać grę i zrobić ją "złą" nie grając questów, tylko zwiedzając z doopy planety i szukając ścian, to wtedy gra jest słaba. 

Na Steam poniżej oczekiwań w stosunku do Baldura i Cyberpunka (on też był na wiele platform a dobił do 1kk, Starfield 269k). Z drugiej strony to na 100% przez gamepassa. 

A co jest zepsute, że trzeba patcha? 

Silnik mają naprawić :D? 

Przez 40h nie zepsuł mi się żaden quest, to dosyć dopracowana gra akurat (w sensie samego qeustowania).

Nie ma co porównywać tych gier, bo Starfield jest day one w GP na konsolach, PC i w chmurze (podobno tyle osób gra zdalnie, że są kolejki na xCloud).

Opublikowano

image.thumb.png.e8d34050613b15c39900178bcb235fe0.png

<3 niech ktoś to wrzuci do gry w modzie, czekam :D 

Edytowane przez KrYcHu_89

Opublikowano

Podlatując do osaczonych satelit, albo innych celów najlepiej wyłączyć wszystko w statku poza silnikiem, wtedy wrogowie statku nie namierzą.

Opublikowano
11 minut temu, KrYcHu_89 napisał:

image.thumb.png.e8d34050613b15c39900178bcb235fe0.png

<3 niech ktoś to wrzuci do gry w modzie, czekam :D 

To jest to centrum ludzkości w tym uniwersum? Miasto wielkości dwóch ulic z gta 5?