Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 3,6 tys.
  • Wyświetleń 329 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Trochę pograłem i rzeczywiście w kilku elementach mało Bethesdowa ta gra. - poruszanie się, walka, wszystko mega responsywne, płynne, naprawdę fajnie się strzela, a byłem nastawiony na jakieś dre

• Strzelanie do NPC    

Opublikowano

Panowie, mam problem z synchronizacją zapisów gry w chmurze między konsolą a PC. Grałem na konsoli, ale nie na wszystkich ostatnich zapisów z konsoli, w drugą stronę to samo. Można jakoś manualnie to dodatkowo zrobić???

Opublikowano

Optymalizacja gry jest "dziwna". Na PC czasem szybciej chodzi na otwartych przestrzeniach, a innym razem w pomieszczeniach. Myślałem, że procesor jest zajeżdżany, ale panel Nvidii pokazuje, że to jednak karta grafiki robi nadgodziny.

Edytowane przez SnoD

Opublikowano
56 minut temu, SnoD napisał:

Optymalizacja gry jest "dziwna". Na PC czasem szybciej chodzi na otwartych przestrzeniach, a innym razem w pomieszczeniach. Myślałem, że procesor jest zajeżdżany, ale panel Nvidii pokazuje, że to jednak karta grafiki robi nadgodziny.

Ale tak często jest. W wielu grach miałem tak, że procesor wedlug statystyk w stanie spoczynku, a po wymianie na lepszy zyskiwałem mimo wszystko 20-30 fpsow. Niestety obciążenie w danej chwili nie do końca jest miarodajne...

Opublikowano
  • Autor

Opublikowano
  • Autor

teraz wystarczy że nie będziesz odpalać gier w 60 klatkach, jeśli to zrobisz cały czar pryśnie i trzeba będzie przyzwyczajać się od nowa xd 

Opublikowano

Misja w Zamku dla Karmazynowej Floty :banderas:

Ależ klimacik a'la Kroniki Riddicka :obama:

Opublikowano

Wczoraj na sam koniec sesyjki wylądowane w Czerwonej Mili, no jest klimacik.

HGuBmZV.jpg

Opublikowano
Godzinę temu, tjery napisał:

Wczoraj na sam koniec sesyjki wylądowane w Czerwonej Mili, no jest klimacik.

HGuBmZV.jpg

Red Mile chyba najlepsza lokacja w grze o każdej porze i pogodzie :).

image.thumb.jpeg.30a42edc6858b66e09e65c7e86f21b64.jpeg

Opublikowano

O, akurat jestem na planecie obok.

Dzisiaj na jakiejś randomowej planecie trafiłem na placówkę badawczą, poprosili mnie o pomoc i wyeliminowanie piratów, którzy ich nękają. Rozwiązałem problem, odebrałem nagrodę... No i przy okazji ukradłem im wszystko łącznie z ich statkiem. A myśleli, że piraci, którym od czasu do czasu płacili za "ochronę", to najgorsze co ich mogło spotkać ;)

Gdzieś tam po drodze trafiłem na opuszczoną kopalnię, nikogo nie było, ale miejscówka z klimatem. Wracając po rejestracji skradzionego statku trafiłem na statek jakiejś samotnej Pani geolog, nie mogłem jej pomóc ze skałami bo akurat wszystko przerobiłem, za to opowiedziała mi jak z nudów robi origami ze stron "Dumy i uprzedzenia", by później zacząć walić geologicznymi sucharami w stylu przychodzi geolog do sklepu muzycznego i pyta się czy mają jakieś płyty :p

I tak mijają kolejne godziny w Konstelacji.

Opublikowano

Jest jakiś mod dodający level scaling? Mam problem, że przeciwnicy są na 1 hita albo na cały magazynek w zależności od poziomu.

Opublikowano

Czy ktoś miał buga z misą główną gdzie nie jestem w stanie wejść do loży, bo gra pokazuje mu postać w wewnątrz, przez co drzwi nie idzie otworzyć i wejść do środka? 

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Mi nie chciało raz otworzyć drzwi do Loży. Pomogło zamknięcie gry i loading

Opublikowano

U mnie to nic nie daje...

Reszta działa ale main quest bez szans, już nie pamiętam kiedy mnie jakaś gra tak załatwiła.

Opublikowano

Trzeba przyznać, że odrobili lekcję jeśli chodzi o różnorodność lokacji:

1298435a-7c48-4a27-908f-f833e150ee89.thumb.png.827f65318bb17a02e3ca6fd138c96e78.png

956563da-a0e6-4618-be99-ed85c4341b0c.thumb.png.cdf26245a58beb20a43f7e9bc23ffecd.png

30efb519-ed6d-4b31-ac78-bb479a363b1c.thumb.png.c662edf180f0eb1273c46368ec8629b7.png

Opublikowano
50 minut temu, Soul napisał:

U mnie to nic nie daje...

Reszta działa ale main quest bez szans, już nie pamiętam kiedy mnie jakaś gra tak załatwiła.

Jest inne wejście z tego co pamiętam. 

Przez The Well. 

Opublikowano
9 godzin temu, SnoD napisał:

Też to zauważyłem, zwłaszcza na Neonie. Rdzeń Neonu jakby lepiej zoptymalizowany niż reszta - zawsze te 10 fps więcej niż odnogi. Widać po prostu, że im się spieszyło i pewnie będą łatać.

Pytanie z innej beczki. Wybrałem na początku gry, że chcę mieć ten dom, później spłaciłem kredyt i... nie widzę realnych korzyści xd Że sobie tam skrzynki na zasoby postawie i będę magazynował ile wlezie to cały perk? Słabo trochę. Albo czegoś nie wiem.

Opublikowano
2 minuty temu, MarekCol napisał:

Też to zauważyłem, zwłaszcza na Neonie. Rdzeń Neonu jakby lepiej zoptymalizowany niż reszta - zawsze te 10 fps więcej niż odnogi. Widać po prostu, że im się spieszyło i pewnie będą łatać.

Pytanie z innej beczki. Wybrałem na początku gry, że chcę mieć ten dom, później spłaciłem kredyt i... nie widzę realnych korzyści xd Że sobie tam skrzynki na zasoby postawie i będę magazynował ile wlezie to cały perk? Słabo trochę. Albo czegoś nie wiem.

W życiu jakie masz korzyści ze spłacenia kredytu, dają piwnicę gratis :D? 

Ten kredyt perk to taki Easter Egg chyba bardziej, fakt dosyć lipny, ale sam domek spoko :). 

Opublikowano

Jakby te zasoby z hacjendy jeszcze z automatu były brane pod uwagę przy budowie/apgrejdach to okej.

A tak to ten złom tylko tak leży i gnije, a jak go potrzebujesz to musisz po niego lecieć ;] Super rozwiązanie 8-)