Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PSX Extreme 288

Featured Replies

Opublikowano
2 godziny temu, LeifErikson napisał:

Czyli z takimi opiniami jak z d*pą - każdy ma swoją - więc powodzenia w jakichkolwiek zmianach na ich podstawie.

No tak, ale idąc tym tropem, nic się w magazynie nie zmieni (a przynajmniej nie na podstawie głosów czytelników), bo na każdego, kto omija wypociny Myszaqa przypada jeden, który je czyta i sprawdza opisywane tam filmy. A jednak w odniesieniu do "głosu ludu" w skali makro (chociażby właśnie na podstawie tych mitycznych ankiet) jakiś ruch w temacie treści warto by było zrobić.

No chyba, że idziemy całkiem w autorytarność i instynkt redakcyjny naczelnego (czego nie uważam z automatu za coś koniecznie złego, ba, takie podejście może skutkować zachowaniem jakiejś konsekwentnej tożsamości pisma), ale wtedy w ogóle nie bardzo jest sens się udzielać ze swoimi opiniami.

No także w skrócie: jestem za tym, żeby zrobić jakaś porządną ankietę dotyczącą naszej wizji pisma i jeśli próba okazała by się w miarę liczna (czyli nie 20 osób z forum albo 140 z PPE), to mogłoby jakimś tam bodźcem do zmian być.

A nawiązując do wątku nowych twarzy, to osobiście, patrząc na dzisiejszą "wrażliwość" internautów, wolałbym skład redakcji bez zoomerów. Zresztą wątpię, żeby sami byli zainteresowani pisaniem do papierowego magazynu. Ale ktoś świeży w znaczeniu: bez stażu w redakcjach, wolny strzelec- czemu nie?

• Odpowiedzi 109
  • Wyświetleń 19,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Generalnie ciężki tydzień miałem końcówka zbiegła mi się z wizytą z córką na sorze i pobytem w szpitalu oraz śmiercią psa, który był z nami 10 lat i moja partnerka bardzo to przeżyła.  Jednocześnie

• Nie no z pewnoscia xD   Uzytkownicy: - Roger nie pisze, pewnie ma nas w doopie - a na ppe to wrzuca recenzje, widac ktore forum nikogo - nie bylo losowania naklejek i spoconej

• Może nie chce z wami gadać. 

Opublikowano

Ależ pyszny ten tekst o Fatal Frame :banderas: 

Ja poprosiłbym od Pana Piechoty za miesiąc jakąś kolejną horrorową tematykę. Idealnie na jesienne wieczory. Na przykład głębsza analiza Silent Hill? Oj, czytałbym. 

Opublikowano
19 minut temu, Pix napisał:

Ja poprosiłbym od Pana Piechoty za miesiąc jakąś kolejną horrorową tematykę

Tu się zgodzę.

19 minut temu, Pix napisał:

Na przykład głębsza analiza Silent Hill?

Ale tu już nie, dajmy odpocząć temu tematowi na 5 lat, bo przeżarł się mocno. Coś mniej oczywistego poproszę :)

Opublikowano
1 godzinę temu, Pix napisał:

Na przykład głębsza analiza Silent Hill? Oj, czytałbym. 

Oesu, mam wrażenie, że o SH na przestrzeni pół roku czytałem już kilka razy. :D Jest kilka takich wiodących tematów, które wydają się już wyciśnięte jak cytryna - Cyberpunk, Rockstar, Wiedźmin, SH właśnie. Ale fakt, że tekst o Fatal Frame był bardzo ciekawy i chciałoby się więcej.

Opublikowano

Było sporo tekstów o Silent Hill, to fakt, ale myślę, że Piechota mógłby ugryźć temat po swojemu i przygotować naprawdę świetny, dogłębny materiał. 

Jestem jednak oczywiście otwarty na inne propozycje, chociaż nic mi nie przychodzi do głowy. Dobrych horrorów w naszej branży na przestrzeni lat było sporo, ale takich, które warto rozłożyć na czynniki pierwsze i zbadać dokładnie ich historię? Tu już cięższa sprawa.

Opublikowano

Ja bym przeczytał coś dogłębnego o The Getaway. Swego czasu mroczny konkurent GTA że świetnym klimatem Londynu, ze słabszym, ale wciąż niezłym sequelem, zupełnie porzucony i jakby zapomniany. Nie rozumiem dlaczego ta seria nie rozkwitła i chętnie bym poczytał co tam się podziało. 

Opublikowano
3 godziny temu, LeifErikson napisał:

Ja bym przeczytał coś dogłębnego o The Getaway. Swego czasu mroczny konkurent GTA że świetnym klimatem Londynu, ze słabszym, ale wciąż niezłym sequelem, zupełnie porzucony i jakby zapomniany. Nie rozumiem dlaczego ta seria nie rozkwitła i chętnie bym poczytał co tam się podziało. 

The Getaway zawsze będzie mi się kojarzył z bullshotami, był to pierwszy raz, kiedy spotkałem się z tym zjawiskiem :) https://www.unseen64.net/2008/04/16/the-getaway-ps2-beta-concept/

Opublikowano

Mnie się kojarzy przede wszystkim z licencjonowanymi furami - to chyba jedyny pseudo-sandbox (miasto niby otwarte, ale nie było co tam robic), w którym można było pośmigać "prawdziwymi" autami - za dzieciaka robiło to mega wrażenie. :D Do tego patent z nawigacja do celu za pomocą migających kierunkowskazow, pasek zdrowia zastąpiony wyglądem bohatera (rany i krwawienie)... było tam sporo ciekawych rozwiązań. No i jak widać- byłoby o czym pisać w takim tekście. :D

Opublikowano
W dniu 25.08.2021 o 09:26, Pix napisał:

Ależ pyszny ten tekst o Fatal Frame :banderas:

Jeju, cieszę się, bo naprawdę trochę zajął. Pamiętajcie - korepetycje! xD

W dniu 25.08.2021 o 11:28, LeifErikson napisał:

Jest kilka takich wiodących tematów, które wydają się już wyciśnięte jak cytryna - Cyberpunk, Rockstar, Wiedźmin, SH właśnie

To przepraszam, ale i nie przepraszam, że w następnym numerze padło na Red Deada, ponieważ jest tam dużo mniej przywoływanych wątków, zwłaszcza sprzed Redemption.

21 godzin temu, LeifErikson napisał:

Ja bym przeczytał coś dogłębnego o The Getaway.

Robiliśmy Getawaya! Dwa-trzy lata temu? @Roger pamiętasz numer?

W dniu 25.08.2021 o 09:26, Pix napisał:

Ja poprosiłbym od Pana Piechoty za miesiąc jakąś kolejną horrorową tematykę.

To numer następny po następnym! Będzie ciekawie :3

Opublikowano
4 godziny temu, Piechota napisał:

Robiliśmy Getawaya! Dwa-trzy lata temu? @Roger pamiętasz numer?

Serio?!:ohmy: To nie wiem jak ja to przegapiłem...

Faktycznie, w #263 było. No to albo dziura w pamięci, albo nie mam tego numeru jakimś cudem. :D

Edytowane przez LeifErikson