Jump to content

Captain Xbox: Civil War

Featured Replies

Posted
5 minut temu, ASX napisał:

Akurat design postaci wyglada tak jak w poprzednich grach Arkane, nie wiem Wezyr grałeś w jakąś ich grę?

A z tego co czytam to mechanika rozgrywki z wykorzystywaniem mocy również ma przypominać ich ostatnie gry jak np. Dishonored z tą różnicą że tym razem podane jako looter schooter w otwartym świecie

No schooter to może być jakaś innowacja hue hue

Edited by Bielik

• Replies 151
  • Views 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• O kurwa o boze ratunku jaki jestem odpalony m a s a k r a.  Odpalila to cie stara do okna zycia dlatego polamana przez lata tulaczki po bidulach psychika teraz tworzy takie historie   Jeszcze s

• Robili* spencer założył smycz looter shootera i już mają zakaz robienia fajnych gier A w wywiadach muszą mówić że zawsze marzyli o stworzeniu takiej gry xD

• czuję dumę, że odpaliłem i schabka i ciebie  chciałbym napisac, ze to bylo jakies osiagniecie, ale niestety bylo latwo, bo jestescie jak dzieci z autyzmem 

Jak robili z dusza to sie nie sprzedawało niestety. Mogli tez leciec w drugą kolumnę excela i robic ubisony template, ale to ja juz wole takiego multika :dunno:

Zabawne jest to sugerować że że takie tytuły jak Redfall nie mogą być robione z duszą. 

Co to w ogóle znaczy?

Gram i przechodzę więcej gier od ciebie, więc daruj sobie ;)

Redfall może mieć tyle samo pasji i duszy ile każda inna gra, oceni się jak gra wyjdzie. Nie ma co skreślać tego tytułu tylko dlatego że Wezyrowi sie wydaje że nie będzie mieć "duszy".

24 minuty temu, 20inchDT napisał:

Jak robili z dusza to sie nie sprzedawało niestety. Mogli tez leciec w drugą kolumnę excela i robic ubisony template, ale to ja juz wole takiego multika :dunno:

Mogliby, ale nie zależy im na sukcesie. Po pierwsze nie dla sławy, po drugie nie dla pieniędzy.

41 minut temu, ASX napisał:

Zabawne jest to sugerować że że takie tytuły jak Redfall nie mogą być robione z duszą. 

Co to w ogóle znaczy?

Wytłumaczę na przykładach ostatnio wydanych gier, w które napewno grałeś bo były w najlepszej usłudze growej:

- gra z duszą: Psychonauts 2

- gra bez duszy: Outriders 

21 minut temu, ASX napisał:

Nie ma co skreślać tego tytułu tylko dlatego że Wezyrowi sie wydaje że nie będzie mieć "duszy".

Skreślam go, bo jest kolejnym looter shooterem, zapewne gaasem online o stylistyce która mi się nie podoba. :)

4 minuty temu, balon napisał:

Wytłumaczę na przykładach ostatnio wydanych gier, w które napewno grałeś bo były w najlepszej usłudze growej:

- gra z duszą: Psychonauts 2

- gra bez duszy: Outriders 

No dobra zgadzam się z tymi przykładami, ale co one mają do Redfalla, dlaczego nowa gra Arkane nie może miec tej duszy?

4 minuty temu, ASX napisał:

dlaczego nowa gra Arkane nie może miec tej duszy?

1 godzinę temu, ASX napisał:

tym razem podane jako looter shooter w otwartym świecie

Odpowiedz jest prosta - lubisz dany gatunek, to gra ma duszę, a w przeciwnym przypadku nie. 

Czyli looter shooter nie moze mieć duszy? Chyba dotarliśmy do absurdu i ja wychodzę, nie wierzę że ktoś może to pisać na serio

4zFo.gif

Tyle jest tych crapów looterów i devów którzy klepią te gierki na exela, że naprawdę jedni z najlepszych singlowych twórców nie muszą chyba robić lol kek lotera, aby Asx odnalazł w nich duszę? 

Przecież looter bez duszy nie jest automatycznie crapem, a typową gierką pod exel. 
Nie ma co za daleko idących wniosków wysnuwać :yao: 

20 minut temu, kubson napisał:

to pierdolololo o grach z dusza xDDDD akurat dziwnym zbiegiem okoliczności jest tak ze dla klapow tylko gry na plejke maja dusze, a dla fagow Nintendo xD 

+ Psychonauts 2 :lapka:

Już nie przesadzajmy, że obie części Dishonored sprzedały się słabo, bo to nieprawda. 

Po prostu twórcy obrali teraz inną drogę która nie pasują koneserom gameingu którzy chcą gier z duszą. 

Wiadomo jak jest w biznesie, ale szkoda, że firma która potrafi zrobić cudowną serię jak Dishonored - teraz dłubie przy lootshooterze którymi gardzą raczej gracze szukający epickiego singla w mocarnym klimacie itd. W Redfall nie będzie duszy. Szkoda, że Microsoft marnuje tak potencjał Arkane. Powinien nakazać im zrobić coś ala Dishonored czyli to czego pragną gracze i to w czym Arkane czuje się najlepiej. 

Ja tutaj jestem pesymistą i pisałem już o tym - w mojej opinii to koniec Arkane jakie znaliśmy i za co ceniliśmy. Obym się mylił. 

21 godzin temu, Paolo de Vesir napisał:

a uczciwie przyznam, że grałem (czy też aktualnie gram) w Preya skreslil

Z ciekawości pozwoliłem sobie sprawdzić  ci idzie w tym Preyu w którego "aktualnie grasz", skoro tak narzekasz na design postaci (który wygląda dokładnie tak jak poprzednie gry Arkane) no i miałem dobre przeczucie, bo mamy tu typowego teoretyka gamingu, który ostatnio grał w Preya 4 miesiące temu i jest na etapie skończenia tutoriala

IMG_20210912_085317.jpg.1f1caf43bec8412f448668203a570bd0.jpg

Nie wiem jaką gra okaże się Redfall, ale z pewnością takim trollom jak Wezyr, którzy już go skreslili powinno być trochę głupio gdy jednak gra okaże się bardzo dobrą produkcją

3 minuty temu, ASX napisał:

Z ciekawości pozwoliłem sobie sprawdzić  ci idzie w tym Preyu w którego "aktualnie grasz", skoro tak narzekasz na design postaci (który wygląda dokładnie tak jak poprzednie gry Arkane) no i miałem dobre przeczucie, bo mamy tu typowego teoretyka gamingu, który ostatnio grał w Preya 4 miesiące temu i jest na etapie skończenia tutoriala

Nie wiem jaką gra okaże się Redfall, ale z pewnością takim trollom jak Wezyr, którzy już go skreslili powinno być trochę głupio gdy jednak gra okaże się bardzo dobrą produkcją

Pościk złoto. Co prawda we właściwym temacie chętnie bym zrobił z tego pojazd stulecia, wszak to proszek najwięcej pisał że nie gram gry XD. Ale to nie tutaj .

Co do Redfall? Troche szkoda że ekipa ze skillem do klimatu który potrafią tworzyć nie wyjdą poza strefę komfortu i nie zrobia czegoś zupełnie innego i odejchanego. Tak jak swego czasu Dishonored. A tak to będzie kolejna strzelanka w jakimś tam sosie. Ale moge się mylić bardzo. 

10 minut temu, ASX napisał:

Uuu nie popuszcza. Pięknie rozpoczął niedzielę.

To teraz wiesz co sobie ludzie myślą  jak ze swoim mrocznym pasażerem teoretyzujecie nad gierkami na PS5. Choć Wezyr i tak jest lvl wyżej bo chociaż odpalił :kaz::asax:

19 minut temu, ASX napisał:

On nie gra na pc? Tam można na steam np. Pocisnąć.

2 minuty temu, PanKamil napisał:

On nie gra na pc? Tam można na steam np. Pocisnąć.

Nie, chwalił Preya wiele razy jako dobro z Game Passa, więc Steam odpada. No nic, trzeba mocniej weryfikować pana Wezyra w jego poglądach. 

13 minut temu, balon napisał:

To teraz wiesz co sobie ludzie myślą  jak ze swoim mrocznym pasażerem teoretyzujecie nad gierkami na PS5. Choć Wezyr i tak jest lvl wyżej bo chociaż odpalił :kaz::asax:

Nie wiem o co ci chodzi. Proszę powiedz o co ci chodzi wprost albo proponuję zamknąć mordę i dać sobie spokój z tym podszczypywaniem bo jesteś w chuj nudny

Słabe na maxa jest te stalkowanie ludziom kont, to jest śmierdzące nawet jak na CW, a w normalnym temacie? brrrr

No ale rozumiem determinację i przesłanki. Wezyr mocno się naraził krytyką systemu gier video Xbox i pisze czasami krytycznie o grach na ten system, wczoraj dołożył bo skrytykował niesamowicie zapowiadającego się open World lootera. 
Już nic nie będzie takie jak kiedyś!

edit: przecież nie raz pisałem wprost do Ciebie. Potrzebujesz jakiegoś dekodera do tego? Zresztą w tym poście co cytujesz jest jasno napisane co i jak. 

Milusiej niedzieli!