Opublikowano 20 października 20241 r Dokładnie. To nie jest tak, że to jest zła gra, na meta ma 76% od recenzentów, po prostu współpraca ze Słodkim dzieciaczkiem udupiła devów. Już teraz deweloperzy wyczuwając swąd odchodów jaki będzie się ciągnął za ich grą unikają korzystania z tej firmy, a będzie tylko gorzej dla SBI.
Opublikowano 24 października 20241 r Myślałem, że bardziej wkurzającej postaci od tej dupy z Forspoken nie da się zrobić. Ale uczciwie przyznam, że jak potraktowała te drzwi z kopa to śmiechłem
Opublikowano 26 października 20241 r Potwierdzam, miałem tak samo. Od tego czasu stary się do mnie nie odzywa.
Opublikowano 16 listopada 20241 r Gracze... Valve było woke zanim woke istniało.. game over... press F dla GEJMINGU
Opublikowano 17 listopada 20241 r Pamiętam przy Orange Box jak byłem pod wrażeniem tej babki. Obok laseczki z Beyond Good & Evil, była to jedna z pierwszych kobiet, które wyglądały i brzmiały jak po prostu normalna kobita, a nie jakaś pusta hiperseksualna sex ikona... która absolutnie ma miejsce w grach video i nie mam zamiaru być przeciwko Stellar Blade 2 czy Bayonetta 4, Ale to był fajny powiew świeżości.
Opublikowano 17 listopada 20241 r Alyx to była pierwsza baba w grach, która zawróciła graczykom w głowach. Pamiętam, że przy premierze dosłownie wszędzie w plusach gry przewijało się to, jak dobrą postacią jest Alyx.
Opublikowano 17 listopada 20241 r No miła dziewczyna z Alyx, bardzo ją lubie, ale po poście figaro widać że chłopak dalej kompletnie nie rozumie problemu w kreacji dzisiejszych bohaterek gier. No chyba że chce nas złapać pod skórkę przy niedzieli ten psotnik
Opublikowano 17 listopada 20241 r Alyx, Jade, Max Caulfield, Heather Mason, Faith z ME - wszystkie były idealnie stonowane i powiedziałbym, że nawet bardzo lubiane jako postaci (a to tylko pierwsze lepsze przykłady z głowy). Jak widać, gracze nie potrzebują jakiś niesamowitych rakiet jeśli postać jest dobrze napisana. Fajnie jeszcze jakby na tym skupili się zachodni developerzy i przestali robić babochłopy pod lewicową narrację.
Opublikowano 17 listopada 20241 r Regina, Claire, Aya Brea, Ayame, Lian Xing, Meryl, Jennifer z Clock Tower, dupeczki z Syberii czy The Longest Journey - przykładów można mnożyć i wcale nie trzeba posuwać się aż do czasów szóstej generacji, żeby znaleźć ciekawe, charakterne i dobrze napisane postacie żeńskie, które mają do zaoferowania graczowi coś więcej niż dużą dupę i cycole na wierzchu.
Opublikowano 17 listopada 20241 r Dodam Kait Diaz z Gearsów 5, Elenę z serii Uncharted, Dinę z TLoU2, Panam z Cyberpunka. Świetnie napisanych, żeńskich postaci nie brakuje. Ja bym bardzo chciał, żeby Figaro wymienił te "puste hiperseksualne ikony". Bo jakoś poza absolutnie przerysowaną Bayonettą, groteskową niemal Ivy z serii Soul Calibur czy tej laski ze Stellar Blade (wzorowanej na istniejącej i żyjącej koreańskiej modelce) jakoś sobie nie przypominam
Opublikowano 17 listopada 20241 r Figaro zaraz wymieni laski z Dead or Alive: Xtreme Bitch Volleyball albo Bmx XXX i będzie myślał, że pozamiatane, ale prawda jest taka, że ta jedna, dwie czy nawet 12 gier z rozebranymi laskami nic nie zmienią skoro w ich miejsce można wymienić 50x tyle gier z normalnymi kobietami. Niezależnie od tego jaką narrację się przyjęło, to prostego faktu, że dobrze napisane babeczki były w grach praktycznie od zawsze (tak, na długo przed HL2) nie da się obalić, a jeżeli ktoś serio myśli, że gracze to zwyrodnialcy chcący tylko suk z wielkimi dupami, to musi mieć nieźle zryty dekiel. Oczywiście fajnie by było gdyby te babki poza sensowną rolą w fabule i charakterkiem nie wyglądały przy tym jak El Gigante z RE4, ale to już chyba trudno kogoś winić za to, że nie chce przez całą grę oglądać takiego ryja To jednak nie znaczy, że trzeba iść ze skrajności w skrajność i że koniecznie każda kobieta musi wyglądać jak Bayonetta. Właśnie skończyłem grać w Alan Wake 2, gdzie to najzwyczajniejsza babeczka na świecie gra pierwsze skrzypce. W grze momentami unosi się trochę smród Sweet Baby, ale ku mojemu zdziwieniu Sagą grało się naprawdę spoko i pomijając jedną linijkę dialogu polubiłem ją i w sumie nie miałbym nic przeciwko, gdyby pojawiła się również w trzeciej części. Babka nie ma dupy jak przeciętna latynoska z xvideos ani cycków jak Pamela Anderson w Słonecznym patrolu, z twarzy jest totalnie zwyczajna i jakoś mi to nie przeszkadzało w graniu. Kurde, dziwne nie? Jeszcze dziwniejsze, że model w grze wygląda dokładnie tak samo jak aktorka, która użyczała jej swojej facjaty? Niech mnie kule biją, czyli jednak się tak da Edytowane 17 listopada 20241 r przez Josh
Opublikowano 17 listopada 20241 r No to myslenie, ze jak wyszedl hl2 (2004...) to gracze doznali zbiorowego objawienia, ze jak to, gdzie cyce tej, to mozna inaczej?
Opublikowano 18 listopada 20241 r Rok przed HL2 wyszedł Max Panye 2 - chyba nie ma człowieka, który by psioczył na Monę Sax. I raczej nie chodziło o jej nagie plecki w scenie pod prysznicem!
Opublikowano 18 listopada 20241 r 2000 No one lives forever, gdzie babka byla glowna bohaterka a nie wystepowala tylko w cutscenkach...
Opublikowano 19 listopada 20241 r Akurat on i kiszczak z sądowym nakazem ztjm w internecie to coś, czego świat potrzebuje
Opublikowano 19 listopada 20241 r Arkadikussa jeszcze lubię, chociaż czasem pierdoli. Kiszczak to dla mnie pasożyt ograniczający się do kretyńskiego komentowania innych filmów. Ani słuchać ani patrzeć na gościa nie mogę
Opublikowano 19 listopada 20241 r Dorosłe chłopy przerzucają się pozwami za komentarze w internecie zamiast grać w gierki Za rządów tego Bartuli wyemigrowało pół GOLa swego czasu? Łosiu chyba mu było
Opublikowano 20 listopada 20241 r https://www.gamesindustry.biz/unknown-9-developer-reflector-entertainment-reportedly-suffers-layoffs
Opublikowano 2 grudnia 20242 gru https://fandompulse.substack.com/p/god-of-war-director-david-jaffe-blames?utm_campaign=post&utm_medium=web Złotousty Dave znowu w akcji
Opublikowano 2 grudnia 20242 gru Ostatniego crapa wypuścił w 2017, teraz tylko mówi innym jak mają robić gry. Albo jakie gry mają lubić. Edytowane 2 grudnia 20242 gru przez Josh
Opublikowano 2 grudnia 20242 gru Wydaje się być okropnym człowiekiem, tym bardziej mi przykro że ktoś taki stworzył jedną z moich topowych gerek