Opublikowano wczoraj o 07:22 1 dzień No tak, to miałem na myśli. Najwyraźniej sprzedawanie megakorposom zamiast plebsu pozwala na narzucenie sobie o wiele wyższej ceny. Jak tak dalej pójdzie to jedynymi graczami będą jimsony piszące "haha dorosłe chłopy a nie sprzedadzą nerki żeby kupić nową konsolę raz na pięć lat", no i elo.
Opublikowano wczoraj o 13:22 1 dzień 7 godzin temu, KrYcHu_89 napisał(a):Molochy 1000+ nie są w tej branży nikomu potrzebne, wydłużają tylko okres developmentu.Ale molochy 1000+ nie muszą robić jednej gry. Są przecież studia, które zatrudniają grubo 500+ pracowników i mają kilka zespołów gdzie każdy zajmuje się innym tytułem przez co ciągle coś robią i jest płynność wydawnicza np. Insomniac. Wiadomo, jest to rzadkość ale jak widać można jak ktoś ma łeb na karku i dobrze ogarnia studio chociaż nie wszystko jest tam takie cudowne (aka 300mln budżetu na SM2).
Opublikowano wczoraj o 15:10 1 dzień [*]Tymczasem sprzedaż Xboxa w USA w maju była najniższą w historii,a PlayStation najniższą od ponad ćwierć wieku.
Opublikowano 23 godziny temu23 godz. No ja czekam aż Pro będzie chodzić za 8 tysi, to wtedy wezmę dwa.
Opublikowano 23 godziny temu23 godz. Patowa sytuacja. Producenci w stu procentach liczą, że GTA VI popchnie konsumentów do kupowania konsol i połknięcia podwyżek.
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. Wymiecie wszystkie używki Series S z OLX bo to pewnie będzie najtańszy sposób na ogranie GTA. Sam bym swojego sprzedał tuż przed premierą ale nie ma bata że przejdę backlogi do tego czasu.
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. Nie wiem czy ktokolwiek poważny myśli że GTA lub jakąkolwiek inna gra popchnie w dłuższej perspektywie ludzi do kupowania starych konsol za 600 dolarów.Hardkorowi gracze, którzy gotowi są tyle wydać już dawno kupili swoje sprzęty, kiedy jeszcze nie były one takie drogie. A casuale, którzy grają mało, raczej nie zdecydują się tyle wydać na jedną grę. Btw gotowi na kolejne gry usługi od PlayStation?
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Może nie typowo growe ale cyfrowe ;)https://kotaku.com/playstation-store-movies-digital-studio-canal-terminator-2000711013
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. KEK wiedziałem, że z tego Eclipse nic nie będzie. Za to fajny zwiastunik mogę sobie jeszcze raz obejrzeć
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Swoją drogą w kontekście tej najgorszej sprzedaży Xboxa i PlayStation od 25 lat to trochę dziwnie wygląda decyzja o powrocie do ekskluzywności. Bo raczej są bardzo małe szanse by te kilka gier rocznie było w stanie przekonać duża liczbę osób do zakupu konsol w tych cenach. Wydawałoby się że w tej sytuacji gdzie sprzedaż konsol nurkuje w dół, a perspektywy na najbliższe lata wcale nie są lepsze, powinno się robić raczej na odwrót. Ale widocznie ważniejsze jest udobruchanie istniejących użytkowników, pokazanie im że nadal warto inwestować w wybraną platformę niż pozyskiwanie nowych klientów.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Ja nie widzę w tym nic dziwnego. To są już przymiarki do kolejnej generacji. Całkiem inaczej będzie wyglądała premiera PS6 jeśli będzie na niej powiedzmy 10 exów (Astro Bot, GT7, Saros, GoY, Wolverine, GoW Laufey + kilka innych gierek w najbliższych latach) a inaczej gdyby wszystko wychodziło na PC.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Chcialbym zobaczyc power pointa z obu korporacji gdzie maja zdefiniowanych tych "nowych klientow". Co to za grupa, jaki wiek, jakie zaiteresowania itd.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Chodzi pewnie o tych młodszych graczy, nie kupujących gier i wychowanych na grach w Free to Play i mikrotransakcjach, grających głownie na telefonach i pecetach. Powodzenia w zachęceniu tej grupy do zakupu konsoli za kilkaset dolarów tymi kilkoma grami, które głównie skierowanie są do grupy 30+
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Pewnie tak jak na start poprzedniej generacji 'nowi klienci' to ci co chcą jak najmniejszym kosztem mieć pudełko pod TV które bez problemu odpali wszystkie gry w sensownej jakości.Edit: co do gier dla 30+, pisałem już o tym że Sony kompletnie skopało generację PS5 bo oprócz Astro i GT7 wszystkie ich gry to właściwie różne odmiany action adventure. Więc jeśli PS6 będzie porażką to tylko i wyłącznie na ich własne życzenie bo to oni źle wyceniają swoje gry i to oni zaorali masę studiów które dostarczały mniejsze gry z innych gatunków. Edytowane 7 godzin temu7 godz. przez łom