Opublikowano 30 stycznia30 sty Incydent Darwina, The Mighty Nein, Look Back - ktoś te 3 tytuły poleca? Szczególnie ten ostatni ,,animajec", który wizualnie jest swego rodzaju pozytywnym indywiduum, gdzie delikatna ,,kreska" współgra z tym, co sam około-godzinny dryg fabularny opowiada; ktoś coś? :D
Opublikowano 30 stycznia30 sty Mighty Nein niestety słabiutko wypada na tle Vox Machiny, nawet porównując do jej pierwszego sezonu. Od biedy można.
Opublikowano sobota o 09:075 dni Look Back polecam, ale nie wiem czy tobie, bo to dość refleksyjna historia, a ty chyba wolisz pulpową nap*erdalankę.
Opublikowano sobota o 13:205 dni 18 godzin temu, PiotrekP napisał(a):Mighty Nein niestety słabiutko wypada na tle Vox Machiny, nawet porównując do jej pierwszego sezonu. Od biedy można.No to ja mam odwrotnie. Mighty Nein obejrzałem z przyjemnością i czekam na dalszy ciąg, zaś VM kiedyś sprawdziłem i tylko pierwszy odcinek obejrzałem, bo nie podeszło. Będę pewnie za jakiś czas sprawdzał ponownie, bo mam głód po MN, a pewnie trzeba będzie chwilę poczekać na drugi sezon. Edytowane sobota o 13:205 dni przez Luqat
Opublikowano sobota o 13:285 dni Mi tam te postacie totalnie nie podeszły koniec końców, zwłaszcza te relacje między nimi. W VM o wiele lepiej to wypadło jak dla mnie, ale wiadomo- każdy ma swoją opinię. Drugi sezon i tak pewnie obejrzę, może wtedy zmienię zdanie. Póki co czekam na Vox.
Opublikowano poniedziałek o 12:043 dni Nocny recepcjonista - ładnie zakończony drugi sezon, kilka scen autentycznie trzymających w napięciu, trochę fajnych, choć miejscami spodziewanych twistów i końcowe status quo, które będzie ciekawym punktem wyjściowym do kolejnego sezonu, który ma domknąć całą historię. Naprawdę zrobili z tego solidny kawałek kina sensacyjnego. 8.5/10Trochę mnie zaskoczyli, że odstrzelili w końcówce aż tyle postaci: Basil, Angela, Teddy, kierowca [']. Nawet ciekawa odmiana po tym jak nas przyzwyczajono, że "plot armor" chroni bohaterów zawsze i wszędzie. W kontynuacji pewno wrócą Roxana, Sally a i podejrzewam, że syn Ropera odegra odpowiednią rolę.
Opublikowano wtorek o 13:512 dni Ninja kontra Yakuza; 12 odcinków, rocznik 2025, sezon 1 zakończony. Patrząc się tak na wstępny obraz, muzykę, montaż, styl narracji ruchem (zwiastun), także ogarniając co nieco fabuły tego tytułu, tak się zastanawiam, czy dobrze zrobiłem rozpoczynając w ogóle oglądanie ,,Sanda"; czy to typowo bitkowo-gangsterskie anime, jakby wprost z półświatka przestępczego Japonii wzięte do adaptacji i przeniesione na formę serialu, nie byłoby lepsze jeśli chodzi o poświęcanie się danemu tytułu z oferty Prime'a totalnie? W dniu 31.01.2026 o 10:07, mugen napisał(a):Look Back polecam, ale nie wiem czy tobie, bo to dość refleksyjna historia, a ty chyba wolisz pulpową nap*erdalankę.Kto wie, kto wie... czasami sięgam po refleksyjności różnego sortu zarówno w anime, live-action, czy w czymkolwiek co ma w sobie nieco więcej dramatycznej głębi. No i tak, od siebie, w gatunku ,,napierdala...ki" z elementami sci-fi i steampunku oraz co nieco dramatu... polecam: ,,Steamboy" z 2004 roku - ,,animajec" pełnego metrażu, który można oglądnąć na wypożyczeniu w PrimeVideo właśnie.