Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prime Video

Featured Replies

Opublikowano

Za dużo tych sherlocków z jakimś gimmickiem

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Wyświetleń 171,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Zapowiada się powtórka z Wiesława. Jeżeli ktoś nie zna dobrze materiału źródłowego, a lubi fantasy, to jest szansa, że będzie bawił się całkiem dobrze przed telewizorem. Dla reszty będzie to profanacj

• Reacher wraca 15 grudnia   

Opublikowano

Ode mnie poleconko:

• zaznaczone czerw. obrysem, serie 55-minutowych ,,doksów" zatytułowane : ,,Greatest Cartoons of Golden Era" lub temu podobne. Fantastyczna sprawa gawiedzi! Oglądajcie, bo warto, nawet i chociażby do kolacji, czy sprzątania, kawki etc. Raczej taki ,,geekowski cosik" dla koneserów.

ssss.jpg

W dniu 14.03.2026 o 11:20, Plugawy napisał(a):

Dałem „dzięki” bo zapomniałem że to w kinie już oglądałem. Takie super było xD było ok, ale filmy o Johnie lepsze.

Trójeczka, jak dla mnie... najlepsza części Pana Johna Wicka... chociaż ten moment z cz.1, gdy...

bodaj synalek gangstera zabija psa Wicka, a szefu gangu dowiaduje się o tym przez telefon... przebija wszystko, jakby staje się kanonem w tej serii i dla filmów tego gatunku.

Opublikowano
Godzinę temu, JaskinieTerrigenoweMarvela napisał(a):

Trójeczka, jak dla mnie... najlepsza części Pana Johna Wicka... chociaż ten moment z cz.1, gdy...

bodaj synalek gangstera zabija psa Wicka, a szefu gangu dowiaduje się o tym przez telefon... przebija wszystko, jakby staje się kanonem w tej serii i dla filmów tego gatunku.

Mi się 3 właśnie najmniej podobała, za to 1, 2 i 4 były spoko. 4 mnie zaskoczyła bo myślałem, że będzie już odcinanie kuponów a niektóre sceny są najlepsze z całej serii:

Jak będę miał ochotę na jakiś odmóżdżacz to odpalę sobie tą Ballerine.

Opublikowano

Drugi odcinek Invincible mega

Opublikowano

Obejrzałem wczoraj wszystkie trzy i dalej podoba mi się tak samo jak poprzednie, ale jak ktoś narzekał na S2/3 to na razie i tutaj będzie miał podobnie.

Opublikowano

sss.jpg

Akurat taki klasyczny ,,szocik" filmów algorytmy PV wyświetliły mi na głównej stronie. Dokument o Chaplinie i stary europejski klasyk animowany o Tintinie... koniecznie do obejrzenia!

22 godziny temu, Chewie napisał(a):

Mi się 3 właśnie najmniej podobała, za to 1, 2 i 4 były spoko. 4 mnie zaskoczyła bo myślałem, że będzie już odcinanie kuponów a niektóre sceny są najlepsze z całej serii:

Jak będę miał ochotę na jakiś odmóżdżacz to odpalę sobie tą Ballerine.

Faktycznie, jest to jeden z lepszych momentów z JW4 (mod Boga w GTAII włączony xD), ale najlepsiejsza jak dla mnie jest ta długaaaa sekwencja na schodach. Ło materności! Wiadomix, o co chodzi.

Opublikowano

Trzy odcinki Invicible również zaliczone i poza drugim to powtórka z rozrywki. Kolejne, dobrze znane mordobicia. Lepsze to niż gadki o niczym jak w The Boys, ale to takie "spuścili mi łomot, uciekam i wrócę później, żeby znowu to zrobili".

Opublikowano

4 sezon na razie spoko, ile można osiagnąć gdy usunie się te wszystkie wątki romansów, rozmyślań i innych bzdur. Jakby nie było wątku mamuśki i nowego partnera, który na szczęście jest śladowy to było też lepiej.

Takie 6/10, nie ma już efektu wow, do tego animacja biegających postaci to taka amatorka że aż wstyd. W sumie to najbardziej dbają o to by ruda zawsze wyglądała sexy. A te designy stworków to straszna kaszana od szablonów.

Opublikowano

Oczywiście było i dodam, że Dinisaurus jest zajebistą postacią. Sam fakt co sprawia, że zmienia się w dinozaura robi robotę do tego wielowymiarowość, bo cel ma słuszny ale środki służące osiągnięciu są zawsze nieco kontrowersyjne. A odnośnie seksownego ukazania Eve to też ulegnie zmianie.

Edytowane przez Dud.ek

Opublikowano

Odpaliłem wczoraj Balerinę i podobało mi się. Fajne sceny walki, poza samym początkiem/wprowadzeniem nie nudzi, no i jak pisałem wcześniej, na Ane się zawsze dobrze patrzy. Jako odmóżdżający film akcji spełnia swoje zadanie.

Opublikowano

Niezwyciężony 4x04, fajny odcinek tylko trochę

przeciągnięty ten początek w piekle.

Nowy głos Williama tragedia, w ogóle nie pasuje do postaci.

Opublikowano

Osobiście z rozpoczęciem oglądania s04 ,,Niezwyciężonego"... ,,meh", wstrzymuję się, poczekam na większą ilość odcinków, albo na dobicie sezonu do końca - w samej animacji (technika, styl), ten serial przoduje wśród współczesnych tytułów ,,dla starszego widza" - jest prawie że epicko w tym względzie. Ale... zawiodłem się na ostatnich ,,epach" s03, więc jeszcze z oglądaniem tej produkcji (s04) po prostu się wstrzymam. Wolę ogarniać klasyki i nowości, które PrimeVideo co chwilę wstawia: od ,,Brasil" i ,,Dom Dobry" aż po ,,90 minut do wolności" i inne. Zresztą ,,animajce" pokroju Ninja vs Yakuza i Incydent Darwina same się nie obejrzą. :D

Opublikowano

The Fairfield County Four:

Found footage o wilkołaku, polecam włączyć końcówkę bo takiej żenady długo nie widziałem balon

Opublikowano

W końcu po kilku latach skończyłem The Office. Dałbym 9 ale późniejsze sezony bez Michaela to już nie to samo choć też zdarzały się śmieszne odcinki. Daję 8+ za całokształt.

Zacząłem dzisiaj serial Fargo i zapowiada się ciekawie, gęsty klimat i aktorsko na poziomie.

Opublikowano

FallOut, sezon 2, ocena: 8/10. Ocena s01 i s02, czyli całości: 8/10. A jeśli chodzi o stricte s02 FallOuta:

,,2 piękniste, choć ten drugi cykl odcinków... miał swoje wady (Fabuła?), sezonicha Fallouta... tym razem za mną! No, nie powiem, ludziska!, dano nam na tacy przez te naście ,,epów": piękny otwarty, idealny do eksploracji, zawierający w Sobie olbrzymią dozę tajemnic i geekowskich zagwozdek świat. Dobra kompilacja growych motywów z nazwijmy to ,,historii ludzkości", no i ta scenografia, retro-steampunkowe & sci-fi klimaty! No i dowiozło PrimeVideo to sezonicho! Oj, tak!

Opublikowano

Crime 101 wylądowało zgodnie z planem.

Opublikowano

Lupin III vs. Cat's Eye, 2023, animu to dostępne... na PrimeVideo. I, nie powiem... kusi, oj kusi obejrzeć ten film, mimo iż z Lupinem miałem ostatni raz do czynienia oglądając klasyka sprzed 50 lat (prawie): raz u siebie w domu, raz z racji ,,wydarzenia anime" w Multikinie. No i... ciekawe jak ta wersja Lupina, która dostępna jest na PV się sprawdza? To jest jakieś kanoniczne? Czy bardziej luźna produkcja?

https://www.filmweb.pl/film/Lupin+III+vs.+Cat%27s+Eye-2023-10030308

Opublikowano
W dniu 1.04.2026 o 18:05, Colin napisał(a):

Crime 101 wylądowało zgodnie z planem.

Dobry film, kryminał w starym stylu mocne +7/10