Opublikowano 18 marca18 mar Ode mnie poleconko: zaznaczone czerw. obrysem, serie 55-minutowych ,,doksów" zatytułowane : ,,Greatest Cartoons of Golden Era" lub temu podobne. Fantastyczna sprawa gawiedzi! Oglądajcie, bo warto, nawet i chociażby do kolacji, czy sprzątania, kawki etc. Raczej taki ,,geekowski cosik" dla koneserów. W dniu 14.03.2026 o 11:20, Plugawy napisał(a):Dałem „dzięki” bo zapomniałem że to w kinie już oglądałem. Takie super było xD było ok, ale filmy o Johnie lepsze.Trójeczka, jak dla mnie... najlepsza części Pana Johna Wicka... chociaż ten moment z cz.1, gdy... bodaj synalek gangstera zabija psa Wicka, a szefu gangu dowiaduje się o tym przez telefon... przebija wszystko, jakby staje się kanonem w tej serii i dla filmów tego gatunku.
Opublikowano 18 marca18 mar To już dziś nowy sezon Niezwyciężonego? Całkiem zapomniałem, a są 3 odcinki.
Opublikowano 18 marca18 mar Godzinę temu, JaskinieTerrigenoweMarvela napisał(a):Trójeczka, jak dla mnie... najlepsza części Pana Johna Wicka... chociaż ten moment z cz.1, gdy...bodaj synalek gangstera zabija psa Wicka, a szefu gangu dowiaduje się o tym przez telefon... przebija wszystko, jakby staje się kanonem w tej serii i dla filmów tego gatunku.Mi się 3 właśnie najmniej podobała, za to 1, 2 i 4 były spoko. 4 mnie zaskoczyła bo myślałem, że będzie już odcinanie kuponów a niektóre sceny są najlepsze z całej serii:Jak będę miał ochotę na jakiś odmóżdżacz to odpalę sobie tą Ballerine.
Opublikowano 18 marca18 mar Świetna kamera dosłownie jak w jakimś twin stick shooterze. Przy okazji polecam indyka The Hong Kong Massacre, w promce chodzi za kilka złotych. https://store.playstation.com/pl-pl/concept/232521
Opublikowano 19 marca19 mar Obejrzałem wczoraj wszystkie trzy i dalej podoba mi się tak samo jak poprzednie, ale jak ktoś narzekał na S2/3 to na razie i tutaj będzie miał podobnie.
Opublikowano 19 marca19 mar Akurat taki klasyczny ,,szocik" filmów algorytmy PV wyświetliły mi na głównej stronie. Dokument o Chaplinie i stary europejski klasyk animowany o Tintinie... koniecznie do obejrzenia! 22 godziny temu, Chewie napisał(a):Mi się 3 właśnie najmniej podobała, za to 1, 2 i 4 były spoko. 4 mnie zaskoczyła bo myślałem, że będzie już odcinanie kuponów a niektóre sceny są najlepsze z całej serii:Jak będę miał ochotę na jakiś odmóżdżacz to odpalę sobie tą Ballerine.Faktycznie, jest to jeden z lepszych momentów z JW4 (mod Boga w GTAII włączony xD), ale najlepsiejsza jak dla mnie jest ta długaaaa sekwencja na schodach. Ło materności! Wiadomix, o co chodzi.
Opublikowano 21 marca21 mar Trzy odcinki Invicible również zaliczone i poza drugim to powtórka z rozrywki. Kolejne, dobrze znane mordobicia. Lepsze to niż gadki o niczym jak w The Boys, ale to takie "spuścili mi łomot, uciekam i wrócę później, żeby znowu to zrobili".
Opublikowano 21 marca21 mar 4 sezon na razie spoko, ile można osiagnąć gdy usunie się te wszystkie wątki romansów, rozmyślań i innych bzdur. Jakby nie było wątku mamuśki i nowego partnera, który na szczęście jest śladowy to było też lepiej.Takie 6/10, nie ma już efektu wow, do tego animacja biegających postaci to taka amatorka że aż wstyd. W sumie to najbardziej dbają o to by ruda zawsze wyglądała sexy. A te designy stworków to straszna kaszana od szablonów.
Opublikowano 21 marca21 mar Typ zmieniający się w dinozaura- tak było w komiksie, czy to wymysł twórców?
Opublikowano 22 marca22 mar Oczywiście było i dodam, że Dinisaurus jest zajebistą postacią. Sam fakt co sprawia, że zmienia się w dinozaura robi robotę do tego wielowymiarowość, bo cel ma słuszny ale środki służące osiągnięciu są zawsze nieco kontrowersyjne. A odnośnie seksownego ukazania Eve to też ulegnie zmianie. Edytowane 22 marca22 mar przez Dud.ek
Opublikowano 22 marca22 mar Odpaliłem wczoraj Balerinę i podobało mi się. Fajne sceny walki, poza samym początkiem/wprowadzeniem nie nudzi, no i jak pisałem wcześniej, na Ane się zawsze dobrze patrzy. Jako odmóżdżający film akcji spełnia swoje zadanie.
Opublikowano 25 marca25 mar Niezwyciężony 4x04, fajny odcinek tylko trochę przeciągnięty ten początek w piekle.Nowy głos Williama tragedia, w ogóle nie pasuje do postaci.
Opublikowano 26 marca26 mar Osobiście z rozpoczęciem oglądania s04 ,,Niezwyciężonego"... ,,meh", wstrzymuję się, poczekam na większą ilość odcinków, albo na dobicie sezonu do końca - w samej animacji (technika, styl), ten serial przoduje wśród współczesnych tytułów ,,dla starszego widza" - jest prawie że epicko w tym względzie. Ale... zawiodłem się na ostatnich ,,epach" s03, więc jeszcze z oglądaniem tej produkcji (s04) po prostu się wstrzymam. Wolę ogarniać klasyki i nowości, które PrimeVideo co chwilę wstawia: od ,,Brasil" i ,,Dom Dobry" aż po ,,90 minut do wolności" i inne. Zresztą ,,animajce" pokroju Ninja vs Yakuza i Incydent Darwina same się nie obejrzą. :D
Opublikowano 27 marca27 mar The Fairfield County Four:Found footage o wilkołaku, polecam włączyć końcówkę bo takiej żenady długo nie widziałem
Opublikowano 27 marca27 mar W końcu po kilku latach skończyłem The Office. Dałbym 9 ale późniejsze sezony bez Michaela to już nie to samo choć też zdarzały się śmieszne odcinki. Daję 8+ za całokształt. Zacząłem dzisiaj serial Fargo i zapowiada się ciekawie, gęsty klimat i aktorsko na poziomie.
Opublikowano poniedziałek o 19:593 dni FallOut, sezon 2, ocena: 8/10. Ocena s01 i s02, czyli całości: 8/10. A jeśli chodzi o stricte s02 FallOuta: ,,2 piękniste, choć ten drugi cykl odcinków... miał swoje wady (Fabuła?), sezonicha Fallouta... tym razem za mną! No, nie powiem, ludziska!, dano nam na tacy przez te naście ,,epów": piękny otwarty, idealny do eksploracji, zawierający w Sobie olbrzymią dozę tajemnic i geekowskich zagwozdek świat. Dobra kompilacja growych motywów z nazwijmy to ,,historii ludzkości", no i ta scenografia, retro-steampunkowe & sci-fi klimaty! No i dowiozło PrimeVideo to sezonicho! Oj, tak!
Opublikowano środa o 20:401 dzień Lupin III vs. Cat's Eye, 2023, animu to dostępne... na PrimeVideo. I, nie powiem... kusi, oj kusi obejrzeć ten film, mimo iż z Lupinem miałem ostatni raz do czynienia oglądając klasyka sprzed 50 lat (prawie): raz u siebie w domu, raz z racji ,,wydarzenia anime" w Multikinie. No i... ciekawe jak ta wersja Lupina, która dostępna jest na PV się sprawdza? To jest jakieś kanoniczne? Czy bardziej luźna produkcja?https://www.filmweb.pl/film/Lupin+III+vs.+Cat%27s+Eye-2023-10030308
Opublikowano wczoraj o 16:38 1 dzień W dniu 1.04.2026 o 18:05, Colin napisał(a):Crime 101 wylądowało zgodnie z planem.Dobry film, kryminał w starym stylu mocne +7/10
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Dlaczego ten Niezwyciężony nie może być taki cały czas jak ostatnie 10 minut 5 odcinka ;/?Ta przygody tatusia na ziemi przed tragedia. Smutne oczy tatusia cały czas jak w jakieś bajce dla przedszkolaków. Ogólnie nienawidzę tego sposoby rysowania twarzy, ludzie czasami patrzą bez emocji, a nie ciągle brwi na ukos w jedną albo w drugą. Edytowane 10 godzin temu10 godz. przez Rtooj
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Mi się cały podobał, tylko niepotrzebnie przeciągnięta animacja na koniec.