Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano
34 minuty temu, Bzduras napisał(a):

Kurwa jakie to typowe - ktokolwiek ogłasza podwyżkę to beka i śmierć na miejscu, sonka ogłasza podwyżkę to nie znamy ich sytuacji i nie oceniajmy xD Nie zmieniajcie się

Podwyżki, które wprowadził Microslop na konsole miały miejsce już dawno temu i nie miały związku z kryzysem ram. Series X prawie zniknęło z rynku europejskiego bo zastąpili go wersją bez napędu. Także beka i śmierć jak najbardziej zasłużona. Jakoś od black friday można kupić PS5 w bardzo fajnej cenie, ja dałem 1600 zł plus 350 za napęd. Konkurencji nie ma już żadnej. Ogólnie miałem w co i na czym grać ale właśnie te podwyżki przez pamięć są nieuniknione i w okolicach premiery GTA 6 może być ciekawie. Nie zrozum mnie źle, zawsze będę pierwszy do jechania po sonyklapach kupujących tę samą grę 3 razy za pełną cenę. Ostatnie antykonsumenckie praktyki sonki z cenami na storze też zasługują tylko na pogardę. Rozwalił mnie ich support kiedy chciałem odzyskać stare konto bo zależało mi, żeby mieć na tym samym mailu ale przez to, że nic nigdy nie kupiłem na storze to nic się nie da zrobić bo potrzebują jakiś mail z dowodem zakupu. Nawet nie mogę usunąć tego konta. Patologia i średniowiecze.

• Odpowiedzi 35,9 tys.
  • Wyświetleń 1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano

Czytając między wierszami: Mieliśmy nie podnosić do końca roku ale wtopiliśmy z tym Marathonem.

kekw

Opublikowano

spokojnie, wyższe ceny są tylko dla niewolników sony!

Opublikowano

Jakieś dobre dusze to robią!!!

2 minuty temu, Shen napisał(a):

Beka z cyfrowców

Jeszcze im powinni wyjechać z bańki za to

Opublikowano

Moje klauny czekaja na wrzutki ps5pro w listopadzie w zakupach growych nosacz3

Opublikowano
7 godzin temu, Shen napisał(a):

Beka z cyfrowców

Wyobraź sobie, że idziesz do jakiegoś media markt i gość przed tobą kupuje taką samą grę płaci 30 zł a dla szanownego pana cena 60 bez jakiegokolwiek wyjaśnienia, karty stałego klienta, odznaki ssacza pałki sony, nic ci nie odpowiedzą dlaczego. Normalnie w sklepach musi być napisane jakie są warunki promocji, to nie powinno być legalne.

Opublikowano
18 godzin temu, Chewie napisał(a):

Wyobraź sobie, że idziesz do jakiegoś media markt i gość przed tobą kupuje taką samą grę płaci 30 zł a dla szanownego pana cena 60 bez jakiegokolwiek wyjaśnienia, karty stałego klienta, odznaki ssacza pałki sony, nic ci nie odpowiedzą dlaczego. Normalnie w sklepach musi być napisane jakie są warunki promocji, to nie powinno być legalne.

No ale co ma być nie legalne? Ich sklep, ich regulamin. A że działają na wielu rynkach to nawet jak jakiś rząd zakaże takich praktyk to u całej reszcie zostanie.

A jak cała unia zakaże takich praktyk to zrobią serwery sklepów na malcie czy karaibach i tak sobie prawo obejdą.

Monopol sony dopiero zaczyna się rozkręcać. Rośnie drugie nintendo przez to, ze nie ma konkurencji.

Opublikowano
Godzinę temu, oFi napisał(a):

A jak cała unia zakaże takich praktyk to zrobią serwery sklepów na malcie czy karaibach i tak sobie prawo obejdą.

A co ma umieszczenie serwera do rynku na którym sprzedajesz? Oprócz kombinacji z VPN to przy dużych podmiotach podatki(przynajmniej Vat) i ceny sa normalnie regionalizowane w oparciu o twoj kraj, nie ważne gdzie sa serwery.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
4 godziny temu, oFi napisał(a):

Monopol sony dopiero zaczyna się rozkręcać. Rośnie drugie nintendo przez to, ze nie ma konkurencji.

A może przez to że to zwyczajnie chciwe korpo chcące wyciągnąć ostatnią złotówkę z Twojej kieszeni i wiedzą że do tej pory wszystko uchodziło im na sucho więc czemu teraz ma być inaczej ;)

Edytowane przez drozdu7

Opublikowano

Jakby ludzie mieli alternatywę to by nie rzucali dolarami w jedną firmę tylko poszli do konkurencji z której obecnie nie ma.

Opublikowano

ofi nie miał alternatywy na rynku do ogrania far cry primal i innych śmieci w które sie zagrywa więc ps5 pro na raty był jego jedynym wyborem!

Opublikowano

Sonka jeszcze nie skumala czaczy, że jak dalej fortnite, cod i eafc bedą smigac na ps5, to na ps6, konsole za 1000 euro bez exów nikogo nie namówia.

Opublikowano

Skoro teraz prosiak będzie za 900, to dlaczego ps6 ma być tylko o 100 droższy? Optymistycznie trochę.

Opublikowano

Co to jest 1000 euro jak kąkuter o podobnych bebechach bedzie kosztowal 2x tyle w 2030r?

Opublikowano

Ty widzisz że właśnie bronisz wszystkiego co Ci firma poda pod nos?

Opublikowano

Kiedys korpo patrzyły mam wrażenie daleko w przód i dobre relacje z klientami były ważne (jak somy dalo ciala to gry rozdawali np), opinie o marce też, teraz to tylko patrzą jak wydoic jak najwięcej złotówek. Google mialo nawet don't be evil wpisane, a teraz praktycznie wszyscy ida full retard.

Godzinę temu, Donatello1991 napisał(a):

Jak dla mnie podwyżka cen oznacza premiere ps6 w 2030 roku. Czyli 1000 euro możliwe.

Raczej wątpię. Jak dla mnie beda po prostu progi cenowe i dlugi czas normalnie dostepne ps5 w sklepach za te 2k, jako nowy playstationowy series S. Skończenie z jedną konsola za 5000zł to byłby dramat. Powinni ogłosić ze wszystko będzie wychodzić tu i tu, ale ps5 zostaje maszynką do 30 fps inaczej tego nie widze.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
2 godziny temu, drozdu7 napisał(a):

Ty widzisz że właśnie bronisz wszystkiego co Ci firma poda pod nos?

Nie bronie, ale pewnie za tyle bede musial kupić jak będę chciał kolejną sonke :/

Brak konkurencji tym się właśnie kończy.

Opublikowano

Nikt Cię do tego nie zmusza, tak jak nikt nie zmuszał Cię do kupna Pro za 3500z bez napędu. Sam się nakręciłes na to bo to sprzecik Twojej ukochanej firmy.