Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Wyświetleń 621,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano

No oczywiście że premierowki na pc, Xbox czy sonke odpadają. Raz że cena pędzi w dół jak szalona (czasem połowa taniej po trochę ponad miesiącu) to jeszcze pierwsze tygodnie to łatanie patchem za patchem. Nie dosc że na premierę czujesz się jak frajer bo tyle kasy dałeś to jeszcze co chwilę masz problemy z gierka.

Opublikowano
2 minuty temu, Donatello1991 napisał:

Czyli w 2023 tylko FM. Dla mniejszego grona graczy niż arcade fh5. Brawo ms xd

Miałem dać reakcję Haha, ale to już śmieszne nie jest :( 

4 minuty temu, zdrowywariat napisał:

Jeszcze chwila, już zbieram ekipę, Kazia, Ogóra, Papcia itd. i w temacie w końcu zacznie rządzić czerwień, tak jak w realu, tylko trzeba jeszcze wyp z wątku tego pipi pipęskładaka!

Przyłaźcie wszyscy, daliśmy radę w 2019-2020, damy i tym razem:P

Opublikowano

Jak nie małpy od peceta to odklejone klapeusze z ppe, niech mnie chuy :obama: Piękne zoo się z tego tematu zrobiło i to jeszcze sami się do klatek pchają

Opublikowano
8 minut temu, Bzduras napisał:

Jak nie małpy od peceta to odklejone klapeusze z ppe, niech mnie chuy :obama: Piękne zoo się z tego tematu zrobiło i to jeszcze sami się do klatek pchają

Raz w CW, na zawsze w CW :) Ale na szczęście Bzduras zawsze na posterunku żeby wyjaśnić Januszy, gratuluję.

Opublikowano

Macie na sobie Brand of Sacrifice od gruchy, ktoś musi pilnować, żeby świat o tym nie zapomniał

Opublikowano
15 godzin temu, PiPoLiNiO napisał:

No dzięki Bogu. Inaczej przepaść mogłaby zabić kilku na forum. 

No ale tryb performance wygląd znacznie słabiej. No i standardowo na PC na każdej karcie stuttering :facepalm:

Nie wiem czy developerzy gier ogarną to w końcu, czy trzeba czekać na serię RTX 50XX i dyski 20000mb/s za 20k by qrwa w co 2 grze nie było laga co chwilę.

to nawet ja wolałbym grać płynnie na PS5 w gorszej grafice...

Opublikowano
Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał:

żadnych gier na premierę vel beta testy

Czyli generalnie na huj kupować tą płytę? Na premierę będzie niekompletna, choć grywalna. a nie sprzedają chyba spaczowanych gier w drugim czy trzecim rzucie.

Tak tylko głośno myślę 

Opublikowano
Teraz, drozdu7 napisał:

a nie sprzedają chyba spaczowanych gier w drugim czy trzecim rzucie.

Nie no, edycje Goty często takie są właśnie.

Opublikowano

Nintendo nie ma edycji goty na switchu, a jak już coś patchują do swoich gierek to późniejsze reprinty gierki mają już na karcie wszystkie patche

CIEKAWOSTKA

Opublikowano

Ale DLC są na kartridzu?

Edytowane przez aph

Opublikowano
9 minut temu, aph napisał:

Nie no, edycje Goty często takie są właśnie.

No ale to nie jest jakiś standard, chyba nawet częściej i tak trzeba coś zasysać z neta

Opublikowano

Pisałem wyraźnie o patchach do gierek, a nie dlc platnym do gierek. 

Opublikowano

Dokładnie z tego powodu zbieranie pudełek obecnie to śmiech na sali. Czysta pudełkowa wersja jest niegrywalna, a sama gra po miesiącach czy nawet latach patchowania zupełnie inna niż w momencie kupna. Sens pudełkowych gier skończył się na 6 generacji konsol

Opublikowano

No nie, gierki Nintendo masz grywalne day one, cała gra jest na karcie, czasem nawet patchy nie ma, a jak są to późniejsze wydania już je mają. Do tego do premierowek dodają gratisy, a ceny się utrzymują na rynku wtórnym więc jak sprzedasz to praktycznie nie jesteś stratny 

Opublikowano
46 minut temu, Homelander napisał:

Dokładnie z tego powodu zbieranie pudełek obecnie to śmiech na sali. Czysta pudełkowa wersja jest niegrywalna, a sama gra po miesiącach czy nawet latach patchowania zupełnie inna niż w momencie kupna. Sens pudełkowych gier skończył się na 6 generacji konsol

Albo na zbieractwie dla samego zbieractwa, chociaż ja się chyba już wyleczyłem. 

Opublikowano

Widzę po reckach horizona vr że Sony z tą technologią będzie musiało iść w ślad stwierdzenia do trzech razy sztuka. Piękna wydmuszka i demko technologiczne. Jak wielokrotnie pisałem - technologia jest super, jest to przyszłość ale by traktować ją na poważnie zaczęli gracze potrzebne jest by devi zaczęli robić na nią pełnoprawne dedykowane gry. A tu znowu się okaże że to co najlepsze to kilka portów gierek na vr (jak teraz gt7, kiedyś re7) i znowu zdechnie to po kilkunastu miesiącach 

Edytowane przez Daffy

Opublikowano

Się kupi jak spadnie kiedyś do tysiaka. A pewnie spadnie jak będzie zalegało na półkach. Nie ma szans na powtórkę psvr1 niestety.

Opublikowano

"An effective tech demo but it struggles to be anything else, not least because for the majority of the time it’s just a fairly vanilla climbing simulator."

Właśnie dlatego to nigdy nie będzie dużym sukcesem, ten sprzęt w tej cenie potrzebuje dedykowanych prawdziwych gier.  Jak już taka się pojawi nie może być późnym portem jakiegoś tytułu. A to co pisane od podstaw jest tech demem. Potem to się sprowadza do pochwalenia się co potrafi współczesna technologia jak koledzy wpadną na kwadrat i pyk sprzęt do szafy.

Opublikowano

To też nie jest problem dedykowanych "prawdziwych" gier na VR tylko ograniczeń tego sprzętu tak jak pisałem w temacie VR. Każda gra to obecnie zestaw minigier kopiowanych z jednej gry do drugiej. Strzelanie z łuku, wspinaczka, przecinanie czegoś nożem, rzucanie do celu, strzelanie i obsługa broni. Czym się różni strzelanie z łuku w Horizonie od strzelania z łuku w pierwszym demie Labs z 2016 roku? Niczym poza grafiką.

Opublikowano

psvr2 zawiodło? dzień jak co dzień w niebieskim szambie  :banderas:  horizonek 7/10 odliczając opłacone recki mamy 5/10, kolejny bubel partaczy z $ony do odpalenie dema z rekinami na 5min i do szafy blantmana  :)

Opublikowano

Trochę by też pomogło jakby te porty z obsługą gr wychodziły równolegle do wersji zwykłych. A nie tak że dana gra dostaje to grubo po czasie i raczej mało kto specjalnie kupi drugi raz tytuł, drogie gogle by raz jeszcze przejść ten sam tytuł. 

Teraz horizon VR, tech demo wspinaczki i jedzenia jabłka za 6300zl, no już pędzę do sklepu

Zobaczymy jak się to rozwinie (ciężko by było by vr2 nie miało teraz późnych portów jak dopiero debiutuje) wraz z nowymi grami ale nie wróżę sukcesu

Opublikowano

3000 konsola, 3000 gogle, 350 cyfrowe tech demo by raz na rok jak wpadna koledzy to poudawac że się rudą wchodzi na Giewont xddddd

Jeszcze każdy kolega bawi się 5min bo jak dłużej to się kontrolery rozładują