Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gothic Remake

Featured Replies

Opublikowano

Ciekawe co Janek odjebał, że trafił do kolonii karnej.

Edytowane przez Czokosz

• Odpowiedzi 252
  • Wyświetleń 25,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• SpacierShark123
    SpacierShark123

Właśnie przyszła giereczka z oficjalnego sklepu THQ i o dziwo działa a z tego co widzę na pudełku w stosunku do wersji na xsx nic nie trzeba pobierać i gra jest na płytce.

• \\ Już mniejsza z tymi paskudami, które wyglądają jakby wyrwały się z jakiejś gry Neila Druckmanna, ale cenzurowania gry dla dorosłych to nie rozumiem w ogóle. Brutalna tematyka, niewolnictwo, tortu

• Którą zjemy ze smakiem.

Opublikowano

Właśnie sam odpaliłem yt i wyskoczyło mi to, z początku zignorowałem bo wyglądało to jak jakiś fanowski ai slop, ale widzę że podlinkowane są oficjalne kanały. Więc chyba Janek będzie naprawdę uczył walki na pięści w gothicu, niezła akcja marketingowa i ciekawe od kogo to wyszło.

Opublikowano

Żeby sam remake też był top.

Opublikowano

To o której godzinie to ruszy. Piątek wieczór i gry nie można odpalić sapek

Opublikowano

Wg Steama o 19-ej, więc zgaduję, że o tej samej godzinie na każdej platformie. Na PS5 pojawiła się nowa aktualizacja przed chwilą, już pobrałem, ale nadal się nie da uruchomić gry. Karny kutas za tę premierę, płyty w sklepach stacjonarnych, a grać się nie da. Powinni to od północy mieć ogarnięte.

Opublikowano

Faktycznie pobrało 9GB a teraz kolejne 4 pobiera.

Edytowane przez Patapon

Opublikowano

ja jeszcze czekam na kod do gry, idę kupić jakąś flaszkę na urodziny (swoje), obstawić euromilion i wrócę to będę działać

Opublikowano
1 minutę temu, Kaczi napisał(a):

idę kupić jakąś flaszkę na urodziny (swoje)

Najlepszego!

Opublikowano

18;55

„Już za chwileczkę, już za momencik…
Piątek z Pankracym zacznie się kręcić....

Opublikowano

Oby na ten sam pomysł nie wpadło Rockstar z GTA VI bo jestem w 100% przekonany że serwery by nie wytrzymały. Zresztą pamiętam gdy wychodził pierwszy trailer gta IV i było oczekiwanie na stronie i nie dało się do rana tego obejrzeć.

Opublikowano

Ponoć brak trybów na konsolach. Wyłącznie 30 klatek. Jaja sobie robią?

Opublikowano
2 minuty temu, Uzytnik30 napisał(a):

Ponoć brak trybów na konsolach. Wyłącznie 30 klatek. Jaja sobie robią?

Przecież to już było wiadomo od roku. Na PC też się trochę przymula, ale da radę osiągnąć dobry wynik, to raczej gra z gatunku pod PC, PS5 to bardziej dla pudełka pasjonata, kolekcjonera.

3 minuty temu, bartiz napisał(a):

image.png

obama

DOWIEŹLI?

DZIAŁA?

Cytat z CDA pewnie najlepiej opisuje Gothiczka:

"Gothic Remake to toksyczna miłość, której możecie potrzebować w swoim życiu"

Opublikowano

Gothic przy większej ilości klateczek, niż 30 dużo traci na ogólnym odbiorze. Jakkeś minus 100 do DUSZY

Opublikowano

Ależ mam dzisiaj rozdarcie czy nie lecieć do sklepu po tego Gothiczka. Z jednej strony jestem wielkim fanem jedynki i zawsze wolałem ją od dwójki, a z drugiej jak oglądam jakiekolwiek materiały z gry i otoczkę całej premiery to beka z typa xd

Ale cena naprawdę kusi.

Opublikowano

Nie wiem czy już gracie. Właśnie odpaliłem konsolę i pobiera aktualizację. Jeszcze 6 minut i powinno odpalić. Nie mam ostatnio za dużo czasu i weny na gierki więc niech chociaż początek trzyma poziom, a potem niech sobie powili to łatają.

Opublikowano

Sztandary powiewają tutaj chyba w 10 klatkach. Aż się napatrzeć nie mogę leo

Opublikowano

Pierwsza śmierć już za mną, kretoszczury mnie zabiły, bo dałem się podejść, a jeszcze mi się sterowanie myli z innymi grami. Akurat sterowanie w Gothicu mi się podoba, bo nie jest kalką z innych gier.

Opublikowano

Początek gry i poza zwiechą zaraz po intrze generalnie jest OK. Ja jestem głęboko fabularnie i progresowo w Drova Forsaken i mam teraz mega daja vu; szok ja ta gra jest inspirowana Gothikiem.

Btw znowu od zera, walka krzakiem i badylem, siła zero, agresja zero XD

...

cccdfc88-f825-4c1a-86ec-7a6702dc31c8.png

Opublikowano

3 minuty temu, Boomcio napisał(a):

Początek gry i poza zwiechą zaraz po intrze generalnie jest OK.

To rzeczywiście OK kekw

chyba nie ma drugiej gry z taką taryfą ulgową w kraju nad Wisłą jak goticzek boży, może się nawet nie włączać i też będzie git, bo w sercu jest i w sercu działa sonkassie Ale miłej zabawy chłopaki, ja im dam jeszcze rok na połatanie tego bajzlu, bo też ciepło wspominam

Opublikowano

Tak jak pisałem wcześniej, nie podchodzę do tej gry z pozycji fana, bo nim nie jestem. Dla mnie to jest praktycznie nowa produkcja, jestem od lat świadomy jej kultowego statusu w Europie Środkowej.

Przed chwilą pozwoliłem sobie być sarkastyczny wobec strażnika Starego Obozu, spuścił mi wpierdol, zabrał najlepszą broń i wszystkie bryłki rudy, a mógł zabić... Fajne 😁 Nie wczytuję sejwa, mam nauczkę i postaram się żyć z konsekwencjami.

Czyli tak się w to gra...