Skocz do zawartości

ZgRedcasty

Featured Replies

Opublikowano
13 minut temu, Piechota napisał(a):

Rok czy dwa i się przyjmie, tak czuję teehee

To w maju poproszę Tomb Majder!

• Odpowiedzi 419
  • Wyświetleń 61 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Subik wpada zatem! Mamy tu fanów Like a Dragon?  Plus w ramach małego eksperymentu nagrałem coś w pojedynkę. Etatowy fach to trochę ułatwia, takie gadanie samemu do siebie. W każ

• Trudno o bardziej pasującą rzecz do tematu ZgRedcasty. W początku czegoś, co pewnie będzie kilkuletnim cyklem, rozmawiam z Kalim i Norbim o pierwszym numerze Ekstrima i o growej rzeczywistości 1997 ro

• Jeszcze miesiąc się nie skończył, a mamy dla Was nowy odcinek miłego oglądania / słuchania      

Opublikowano
W dniu 10.04.2025 o 08:47, Piechota napisał(a):

Kwiecień + zombie = Zombiecień!

No to już mam co słuchać przez najbliższe kilkanaście lat w kwietniu. Zombietniu znaczy się pechowiec

Opublikowano
  • Autor
25 minut temu, Pupcio napisał(a):

No to już mam co słuchać przez najbliższe kilkanaście lat w kwietniu. Zombietniu znaczy się pechowiec

My postaramy się dożyć, Ty teraz nie możesz się wycofać i musisz z nami zombietniować!

Opublikowano

Zaproście Pupcia, to największy ekspert od Residentów na forum.

A być może na całym świecie.

Fascynacja cyklem doprowadziła go do wypalenia i teraz nie potrafi cieszyć się żadną grą, która nie jest Residentem.

Sam stał się growym zombie.

Opublikowano
8 godzin temu, Piechota napisał(a):

My postaramy się dożyć, Ty teraz nie możesz się wycofać i musisz z nami zombietniować!

Ja bym się nie obraził gdyby residenty pojawiały się 2x w roku i na zaś przypominam aby RE3 OG ogrywać na normalnym poziomie trudności czyli Hard, a nie tak jak niektórzy jutuberzy na Easy aby później gadać że RE3 to gra akcji bo startuje się z karabinem w ręku i magnumem w skrzyni.

Opublikowano
Godzinę temu, Kmiot napisał(a):

Zaproście Pupcia, to największy ekspert od Residentów na forum.

A być może na całym świecie.

Fascynacja cyklem doprowadziła go do wypalenia i teraz nie potrafi cieszyć się żadną grą, która nie jest Residentem.

Sam stał się growym zombie.

Będę siedział z notatkami i tylko czekał aż któryś się pomyli w którym roku Chris był po raz pierwszy z Leonem na piwku i tłumaczył jak kluczową rzeczą dla całego cyklu jest zdjęcie Rebeki w biurku Whiskersa

image.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
3 godziny temu, Konsolite napisał(a):

Wiwat 1 maj, specjalnie na początek majówki nowy odcinek ;)

Odsłuchane. Dobrze, że odcinek długi to zdążyłem okna umyć. Wiem, zajebista majówka, ale już świata nie było widać, więc trzeba było to zrobić, a normalnie mi by mi się nie chciało. Na szczęście pograduszki odrobinę osłodziły tą smutną czynność.

Fajnie, że wracamy do normalnego formatu, czyli nie cały odcinek o ubigame.

Tu taki protip na przyszłość dla Was:

W drugiej części odcinka, kiedy omawiacie ogrywane tytuły, dawajcie Dariolajte jako pierwszego, bo jak dajecie go na końcu, jak w tym odcinku, to jest już tak najebany, że trzeba się mocno skupić, żeby zrozumieć o co mu chodzi. Nie lubię się skupiać przy myciu okien.

Talesy to seria gier, które od dawna chciałbym napocząć. W sumie wstyd, że jako miłośnik jrpgów nigdy nie miałem z nią do czynienia. Ale spokojnie, zachęciliście mnie, w końcu się za to zabiorę.

(Nie obrażę się za podpowiedź, od której części najlepiej zacząć).

Obliviona pewnie ominę, bo alergia na gry bethesdy jest u mnie spora. Loadingi, łażenie po jakichś pustych polach, brzydkie mordy i zbieranie z szafek zepsutych kanapek (jak to Carnaś ładnie ujął). Nie dla mnie.

Konsolka pozytywnie zaskoczył, że nie zaspoilował pewniej rzeczy z Mesjasza 33. PPE już to na przykład zrobiło, za co słusznie dostało dzisiaj masywny opierdol. No ale jak się wchodzi na ppe, to sam jesteś sobie winny, że dostajesz gównem po twarzy. Na szczęście wczoraj dotarłem do wiadomego fragmentu, więc tragedia mnie ominęła. W innym wypadku, pewnie przejechałbym się do Rogera na męską rozmowę shotgun

Wracając jeszcze do Clair Obscur, to kiedy Konsolka chwali fabułę w grze, to wiedz, że jest dobrze. Zgadzam się z większością jego uwag, widzę też te same minusy, ale dla mnie to pewny kandydat do mojego GOTY. Projekt z pasji, zrobiony przez ogarniętych ludzi. Wspierajcie, kupujcie, gejmpasujcie.

Mandragory nie chcę wygrać, bo tak zachęciliście do tej gry, że chyba wolałbym zostać zgwałcony w cyrku przez bandę klaunów. Poza tym nie będę chwalił Karnasia, bo mnie wkurwia, że nie kończy gier.

Anyway, jak zwykle dzięki za przyjemne dwie i pół godziny i trzymajcie się tam, chłopaki.

Opublikowano

Również przesluchalem jadąc do teściów 3h to akurat zleciało.

@Konsolite mała prośba - nie chlej tyle pod koniec, bo robi się bełkot pijaka i ciężko bylo Cie zrozumieć w ostatnich minutach mevek

A tak to uwazam wasz podcast za jeden z lepszych, bo sam sie śmieje z waszych inside joków jak się pojawiają + merytoryczne forumkowa opinia nt. gier wszelakich.

No i obscure 33 juz dopisane do WH.

Opublikowano
13 godzin temu, Pix napisał(a):

Talesy to seria gier, które od dawna chciałbym napocząć. W sumie wstyd, że jako miłośnik jrpgów nigdy nie miałem z nią do czynienia. Ale spokojnie, zachęciliście mnie, w końcu się za to zabiorę.

Ja polecam Tales of Eternia. Tytuł z PS1/PSP ze świetną oprawą 2d i eleganckim systemem walki gdzie każdą postacią gra się inaczej. Ogrywałem z 2-3 lata temu i o wiele bardziej mi się podobał niż np. Tales of Berseria (w inne nowsze Talesy nie grałem).

Opublikowano
W dniu 1.05.2025 o 19:32, Pix napisał(a):

Odsłuchane. Dobrze, że odcinek długi to zdążyłem okna umyć. Wiem, zajebista majówka, ale już świata nie było widać, więc trzeba było to zrobić, a normalnie mi by mi się nie chciało. Na szczęście pograduszki odrobinę osłodziły tą smutną czynność.

Fajnie, że wracamy do normalnego formatu, czyli nie cały odcinek o ubigame.

Był mały odskok, teraz norma, cokolwiek to znaczy w przypadku tego podcastu ;)

Tu taki protip na przyszłość dla Was:

W drugiej części odcinka, kiedy omawiacie ogrywane tytuły, dawajcie Dariolajte jako pierwszego, bo jak dajecie go na końcu, jak w tym odcinku, to jest już tak najebany, że trzeba się mocno skupić, żeby zrozumieć o co mu chodzi. Nie lubię się skupiać przy myciu okien.

Oj tam, oj tam, czasami trzeba skupić ;)

(Nie obrażę się za podpowiedź, od której części najlepiej zacząć).

Kwestia co lubisz, Arise to najbardziej przystępna, Destiny i Phantasia to będziesz mial ostyry grind od polowy, Tales 2 i Rebirth to tylko japońskie, Eternia jest spoko, Symphonia to ulubiona odsłona fanów i nawet niezla, choc wszytskie obecne porty/remastery to watpliwej jakości. W zasadzie której częśći nie wrzucisz na ruszt to będzie ok, choć kilka jest bardziej meczacych. Osobiscie polecam Arise.

Obliviona pewnie ominę, bo alergia na gry bethesdy jest u mnie spora. Loadingi, łażenie po jakichś pustych polach, brzydkie mordy i zbieranie z szafek zepsutych kanapek (jak to Carnaś ładnie ujął). Nie dla mnie.

Konsolka pozytywnie zaskoczył, że nie zaspoilował pewniej rzeczy z Mesjasza 33. PPE już to na przykład zrobiło, za co słusznie dostało dzisiaj masywny opierdol. No ale jak się wchodzi na ppe, to sam jesteś sobie winny, że dostajesz gównem po twarzy. Na szczęście wczoraj dotarłem do wiadomego fragmentu, więc tragedia mnie ominęła. W innym wypadku, pewnie przejechałbym się do Rogera na męską rozmowę shotgun

W 33 fabuła i to co się dzieje jest na tyle dobre że nie ma sensu psuć zabawy, choć o kilku kwestiach dobrze by wiedzieć, ale to zależy co kto rozumie po przez spoiler.

Wracając jeszcze do Clair Obscur, to kiedy Konsolka chwali fabułę w grze, to wiedz, że jest dobrze. Zgadzam się z większością jego uwag, widzę też te same minusy, ale dla mnie to pewny kandydat do mojego GOTY. Projekt z pasji, zrobiony przez ogarniętych ludzi. Wspierajcie, kupujcie, gejmpasujcie.

Jest bardzo dobra, w dodatku postacie są napisane z sensem, a pewne akcje to czyste złoto - chętnie ci pomogę z twoją "piosenką" ;)

Mandragory nie chcę wygrać, bo tak zachęciliście do tej gry, że chyba wolałbym zostać zgwałcony w cyrku przez bandę klaunów. Poza tym nie będę chwalił Karnasia, bo mnie wkurwia, że nie kończy gier.

;)
Coś innego się wymyśli w takim razie, pogoda sprzyja drukowaniu ;)

Anyway, jak zwykle dzięki za przyjemne dwie i pół godziny i trzymajcie się tam, chłopaki.

Dzięki i do następnego, odsłuchania oraz mycia okien.

O wiem, jakiś płyn do mycia sprezentujemy :)

Opublikowano
W dniu 2.05.2025 o 08:40, oFi napisał(a):

Również przesluchalem jadąc do teściów 3h to akurat zleciało.

Najlepiej ;)

@Konsolite mała prośba - nie chlej tyle pod koniec, bo robi się bełkot pijaka i ciężko bylo Cie zrozumieć w ostatnich minutach mevek

Może po prostu zacznę coś jeść?
Jest to opcja do rozważenia.

A tak to uwazam wasz podcast za jeden z lepszych, bo sam sie śmieje z waszych inside joków jak się pojawiają + merytoryczne forumkowa opinia nt. gier wszelakich.

Przez graczy, dla graczy bez krzykaczy i znafców ;)

No i obscure 33 juz dopisane do WH.

Będziesz się bawić dobrze, sam już zrobiłem chyba wszytsko, nawet sie zastanawiam nad New Game +, choć system stanów gry mnie trochę zniechęca, podobnie jak fakt że znając życie - okaże się że coś ominąlem i będe miał okazję to zrobić za X godzin lekko mnie zniechęca. Mimo to fantastyczna gierka, szczególnie jak się zacznie człowiek bawić w psucie systemu ;)

Opublikowano
17 godzin temu, Konsolite napisał(a):

znając życie - okaże się że coś ominąlem i będe miał okazję to zrobić za X godzin lekko mnie zniechęca.

Jedyna ważna rzecz którą można pominąć to klucz z prologu który otwiera drzwi do jednego dziennika. No i jeszcze mim z prologu. Reszta dostępna w każdym momencie. https://expedition33.wiki.fextralife.com/Old+Key

Opublikowano
4 godziny temu, Shen napisał(a):

Jedyna ważna rzecz którą można pominąć to klucz z prologu który otwiera drzwi do jednego dziennika. No i jeszcze mim z prologu. Reszta dostępna w każdym momencie. https://expedition33.wiki.fextralife.com/Old+Key

klucz akurat mam i zaliczyłem ten dziennika, ale mima pominąłem i tylko na NG+ mogę sklepać teraz, jednego bossa bez pewnej potaci sklepałem i brak mi kompletmego drzewka, więc znów NG+, do tego kilka głupot jest, ale do przeżycia. Choc przyznam że tego typu akcje trochę męcz, szczególnie jeśli grasz na czytsko, i okazuje się ze zjebałeś bo nie zrobiłeś tego co autorzy wymyślili sobie. Niby NG+ jest fajne, ale to może za chwilkę, puki co mam tak stworozne postacie że kilku bonusowych bossów z endgame to praktycznie one-hit kill bez max poziomu :P

Opublikowano
28 minut temu, Konsolite napisał(a):

jednego bossa bez pewnej potaci sklepałem i brak mi kompletmego drzewka, więc znów NG+, do tego kilka głupot jest, ale do przeżycia.

Wszystkie skille są do nauczenia w endless tower lub z przeciwników którzy się odnawiają w lokacjach lub na mapie. Dopiero co wbiłem platyne i tylko przez klucz musiałem robić ng+.

Opublikowano
25 minut temu, Shen napisał(a):

Wszystkie skille są do nauczenia w endless tower lub z przeciwników którzy się odnawiają w lokacjach lub na mapie. Dopiero co wbiłem platyne i tylko przez klucz musiałem robić ng+.

ET zrobiłem całe dwa razy, drugi z wiadomą postaci i jedynej zdolności mi brakuje, z tego co sprawdziłem to trzeba tego obłego bossa sklepać co ciągle podskakuje jak się zaatakuje na mapie., a ten jest specjalny i się nie odnawia podobnie jak kilku innych.

Opublikowano
Teraz, Konsolite napisał(a):

ET zrobiłem całe dwa razy, drugi z wiadomą postaci i jedynej zdolności mi brakuje, z tego co sprawdziłem to trzeba tego obłego bossa sklepać co ciągle podskakuje jak się zaatakuje na mapie., a ten jest specjalny i się nie odnawia podobnie jak kilku innych.

Jak chodzi o tego, jego mi właśnie brakowało jako ostatniego

Spoiler

Przechwytywanie.JPG

to jest we flying manor w jednej z opcjonalnych sciezek. W ogóle nie uzywalem tej postaci do aktu 3, a zdobylem wszystkie skille, wiec wiem, ze sie da.

Opublikowano
6 minut temu, Shen napisał(a):

Spoiler

Przechwytywanie.JPG

to jest we flying manor w jednej z opcjonalnych sciezek

o proszę, sprawdzę wieczorkiem :)
Dziękować, w sumie może sprawdzę co mi brakuje do "platyny" na xboxie ;)

Opublikowano
  • Autor

Dobry wieczór, drugi krok Bez Dyskusji w Residentach za nami. Jeśli zastanawiacie się, co dalej, chętnie zdradzę: Deadly Silence, którego już prawie skończyłem, a potem komiks i powieści z okolic 1996/97. To będą raczej krótsze materiały, ale fun z ich planowania i realizacji spory, bo chyba nikt w polskich tubkach tym się nie zajmował :)

I jeez, ale kampania Chrisa męczy węża (hihi) z tymi sześcioma slotami w kieszeniach…

Opublikowano
2 godziny temu, Piechota napisał(a):

Dobry wieczór, drugi krok Bez Dyskusji w Residentach za nami. Jeśli zastanawiacie się, co dalej, chętnie zdradzę: Deadly Silence, którego już prawie skończyłem, a potem komiks i powieści z okolic 1996/97. To będą raczej krótsze materiały, ale fun z ich planowania i realizacji spory, bo chyba nikt w polskich tubkach tym się nie zajmował :)

I jeez, ale kampania Chrisa męczy węża (hihi) z tymi sześcioma slotami w kieszeniach…

Jak to pięknie Chris Redfield podsumował na koniec gry, po tym, jak prawie cała jego drużyna została wyrżnięta przez zmutowane genetycznie potwory:

"This case was just too weird."

Fajnie, że zrobiliście ten... nie przejdzie mi to przez klawiaturę....zombiecień. Odcinki, w których rozkładacie na czynniki pierwsze sajlenty i teraz residenty, to obok encyklopedii platformerów najlepsza część Bez Dyskusji.

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Pix napisał(a):

Jak to pięknie Chris Redfield podsumował na koniec gry, po tym, jak prawie cała jego drużyna została wyrżnięta przez zmutowane genetycznie potwory:

"This case was just too weird."

Fajnie, że zrobiliście ten... nie przejdzie mi to przez klawiaturę....zombiecień. Odcinki, w których rozkładacie na czynniki pierwsze sajlenty i teraz residenty, to obok encyklopedii platformerów najlepsza część Bez Dyskusji.

Cóż pozostaje poza podziękowaniem? Dziękuję zatem w imieniu całej ekipy :) Bardzo fajne, niehorrorowe rozkładanie na czynniki pierwsze już za winklem, stay tuned!

Opublikowano
19 godzin temu, Shen napisał(a):

Spoiler

Przechwytywanie.JPG

to jest we flying manor w jednej z opcjonalnych sciezek. W ogóle nie uzywalem tej postaci do aktu 3, a zdobylem wszystkie skille, wiec wiem, ze sie da.

Dorwałem drania i mam komplecik, wielkie dzięki :)

Opublikowano
23 godziny temu, Piechota napisał(a):

Teraz to już zombiówka a nie zombiecień pechowiec Jeszcze przesłuchałem wcześniejszy podkaścik o pierwszym filmie i wspomnieliście o scenie laserach w og re4 to jeszcze powiem że capcomowi tak się spodobały te laserki, że w separate ways u Ady też je wrzucili, a wcześniej w umbrella chronicles Chris i Jill musieli robić laserkowe wygibasy. Dzisiaj puszczam drugi ep o re1 chociaż troche bolało jak jedna pani grała na jutubku a inny pan grał na easy z sejwowaniem na emu szopenhauer Tyle dobrze że potężny redaktor Piechota jedzie obie kampanie to dam tego lajka od biedy