Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silent Hill 2 Remake

Featured Replies

Opublikowano

SH: Townfall bym się nie hajpował na waszym miejscu biorąc pod uwagę kto go robi.

Goście od gier bez gameplayu więc prędzej oczekiwałbym "interaktywnego filmu" w stylu Her Story i Immortality. Meh.

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Wyświetleń 289,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• BEZSPOJLEROWA OPINIA SPOCEŃCA SZERMAKA POD WIĘKSZĄ PODJARKE: Ukończyłem Wybór poziomu trudności Hard/Hard to był strzał w dziesiątke, było mocno Survivalowo, endurance szedł pełną parą pr

• Dobra, możemy zamykać temat - jakiś insajder podzielił się wyciekiem screena, na którym widać zmiany wprowadzone przez bluberów  Kurwa, miało być tak pięknie, a wyszło jak zwykle. Wrzucam w spoiler, ż

• 69 zł za playable teaser  Was trzeba ruchać i się nie zastanawiać.

Opublikowano
2 minuty temu, Rtooj napisał:

nie mające nic wspólnego z klimatem Sh.

i dlatego bylo najlepsze xd

Opublikowano
1 minutę temu, 20inchDT napisał:

Nie tyle najlepsze, co będzie to po prostu pełnoprawny nowy tytuł z SH w nazwie. Zobaczymy gameplayie, ocenimy. 

Opublikowano
Just now, 20inchDT said:

No spoko ale niech się nie nazywa Silent Hill bo Silent Hill to miasto. Już był jeden Silent Hill, który w Silent Hill się nie dział (The Room) ale jednak było mu do niego bliżej niż jakaś dziewczynka z kwiatkiem w japońskim miasteczku

Opublikowano

spacer.png

Silent Hill: Townfall - póki co jedna wielka niewiadoma, ale nie wróżę sukcesu biorąc pod uwagę kto to robi i jakie hity ma w portfolio.

Return to Silent Hill - super, że na stołku reżysera siedzi Gans, jest to jakaś pewność, że nie wyjdzie badziewie, tylko... czemu adaptują drugą część, która przecież będzie miała wkrótce remake'a? Ok, z jego pogadanki wynika, że nie będzie to kropka w kropkę fabuła zerżnięta z gry, no ale mimo wszystko liczyłem na jakieś nowe story ze świeżymi postaciami.

Silent Hill: Ascension - wali na kilometr odchodami, pewnie będzie jakaś gra-usługa albo dziwny eksperyment. Do pieca. 

Silent Hill f - rozumiem, że to "f" to skrót od fuck you? :dynia:  no bo inaczej się tego nie da wytłumaczyć. Miałem wrażenie, że oglądam teaser nowego Project Zero, a nie Silent Hilla. 

Silent Hill 2 remake - paradoksalnie gierka Blooberów to najlepiej zapowiadająca się nowa produkcja w tym uniwersum. Jeżeli grafa w grze faktycznie będzie taka jak na trailerze (mam na myśli te migawki jak ziomek chodzi po mieście), no to będzie grubo, no ale pozostaje jeszcze pytanie co z gameplayem. Swoją drogą James ma strasznie dziwny ryj, jak taki przepity pan Mirek spod Żabki co go mijam codziennie idąc rano do pracy. 

Generalnie cieszę się, że coś się w końcu ruszyło z tą serią (najwyższy czas!), tylko niekoniecznie odpowiada mi kierunek jaki obrało Konami zlecając robotę w większości jakimś randomom zamiast sypnąć kasę naprawdę dobremu studiu, żeby zrobił jedną kozacką produkcję i po prostu nazwać ją Silent Hill 5 (albo 7, zależy jak patrzeć)... jak zawsze, czas pokaże co z tego wyjdzie. Na tę chwilę jedyna nadzieja w Blooberkach. 

Edytowane przez Josh

Opublikowano
Just now, KrYcHu_89 said:

Nie tyle najlepsze, co będzie to po prostu pełnoprawny nowy tytuł z SH w nazwie. Zobaczymy gameplayie, ocenimy. 

No nie wiem, robi to jakaś ekipa z Tajwanu co na swoim koncie ma Resident Evil Resistance. A wy podważaliscie kompetencje Blooberów.

Opublikowano

SH2R na pewno graficznie będzie top (UE5), fabularnie też (wiadomo). Gameplay? Hmm,  zobaczymy. 

Opublikowano
3 minuty temu, 20inchDT napisał:

Ale nie bądź tak rozgoryczony, te 12 miesięcy exclusive'a minie podobnie szybko jak w przypadku ff7R.

Opublikowano

SH2 R - jeśli to było na silniku to nextgen nadjechał i to od bloobera :o 

SH Townfall - bardzo fajny ton, developer z odpowiednim cv 

Return to Silent Hill - jak będzie dobrze obsadzone to poproszę

SH Ascension - na tą chwilę najmniej interesujące, to chyba ta gierka co wysyła ci smsy

Silent Hill f - no kurła gdzie to demko Sakury?! co za japońskie lenie, najbardziej intrygujące z tego wszystkiego

płonę od hypu, ale nigdy bym się nie spodziewał że z po wodu gierki od bloober team :cool2:

Opublikowano

konami wybrało najlepszych devów do swojej premium marki. Szkoda, ze to jednak nie sony z kojimą ;(

Opublikowano

Dodatkowo tylko PS5 bez żadnych crossgenów itp. Już The Medium eygladalo kozacko na mocnym PC, a to nie blyo nawet UE5. 

Opublikowano
Just now, KrYcHu_89 said:

SH2R na pewno graficznie będzie top (UE5), fabularnie też (wiadomo). Gameplay? Hmm,  zobaczymy. 

Przez moment widać walkę. Wygląda jak lockowanie się na przeciwniku i chodzenie do okoła waląc rurką :)

Opublikowano
Teraz, Czoperrr napisał:

Przez moment widać walkę. Wygląda jak lockowanie się na przeciwniku i chodzenie do okoła waląc rurką :)

Bloober/10. Dla mnie pewnie wystarczy xD.

Graficznie bedzie top i na pewno nie ma się co nastawiać na 60 klatek xD. 

Najwyzej 2gi raz się ogra na PC:). 

Bo premiera najpierw samo PS5, czy jak? 

Opublikowano

No i rzecz kluczowa - nie dostaliśmy żadnej daty premiery :ragus:

Opublikowano

Jest już na Steam + wymagania sprzętowe:

ufPEpaa.png

:notlikethis:

Opublikowano
Teraz, UberAdi napisał:

No i rzecz kluczowa - nie dostaliśmy żadnej daty premiery :ragus:

Teraz czekamy na release PS5 Pro, albo hejtz że nie ma 60 fps na PS5 w grze wyglądającej jak życie xD. 

Opublikowano

Obawiam się, że premiera może być w 2024/25 roku jak nie podali żadnej daty.

Opublikowano
Teraz, Bigby napisał:

Jest już na Steam + wymagania sprzętowe:

ufPEpaa.png

:notlikethis:

Czyli premiera będzie jednocześnie PC i PS5???

Nie widziałem nigdzie właśnie, czy to 12 msc PS5 only, czy 12 msc PC i PS5 a potem reszta (xboxy).

Opublikowano

W sumie największe nadzieje wiązałem z remake SH2 i ten bardzo mi się spodobał - będzie z pewnością grane, świetnie wypadły urywki dialogów.

Reszta zaś bardzo średnio - ten Ascention to będzie jakieś kooperacyjne gówno, po designie potwora miałem wrażenie, że ktoś mocno podjarał się estetyką Stranger Things.

Townfall - bez hype’u.

f - kompletnie nic nie wiadomo, estetyka tez nie silentowa, a w dodatku robiona przez zachodnie studio jesli dobrze rozumiem.

W ogóle jak na japońską legendę to myślałem, że dostaniemy zapowiedź od Sony i mocne wsparcie po stronie KKW, a najbardziej rozczarowało oddanie gry w ręce zachodnich ekip które ani razu nie udzwignely (poza Shattered Memories).

Opublikowano

Niemniej jednak spodziewam się, że w 2023 wyjdzie. Bloobery raczej szybko się uwijają, a materiał źródłowy znany, wiadomo, remaki robi się szybciej. 

Opublikowano
1 minutę temu, KrYcHu_89 napisał:

Czyli premiera będzie jednocześnie PC i PS5???

Nie widziałem nigdzie właśnie, czy to 12 msc PS5 only, czy 12 msc PC i PS5 a potem reszta (xboxy).

PC i PS5 jednocześnie. PS5 ma 12 miesięcy ekskluzywności względem Xboxa.

Opublikowano
7 minut temu, Josh napisał:

tylko niekoniecznie odpowiada mi kierunek jaki obrało Konami zlecając robotę w większości jakimś randomom zamiast sypnąć kasę naprawdę dobremu studiu, żeby zrobił jedną kozacką produkcję i po prostu nazwać ją Silent Hill 5

jak wsponiałeś, cieszcie się że  w ogóle coś się ruszyło, że ktoś w ogóle wyłożył kasę na martwe ip w klimatach horroru który nie sprzedaje się jakoś rewelacyjnie i jest głównie domeną studiów niezależnych

Opublikowano
2 minuty temu, Bigby napisał:

PC i PS5 jednocześnie. PS5 ma 12 miesięcy ekskluzywności względem Xboxa.

To elegancko. Nie liczę na super optymalizację, chociaż skoro to płaci Sony to kto wie.

Pewnie wjedzie PC ze wsparciem dualsense, w horrorach wybitnie się przydaje.

2 minuty temu, Bigby napisał:

ss_82b5afdef2d85b54e335fae6a520491965b2e

ss_8669777bccd469fbef9e408ab81b194815661

ss_8aedc19f52bf96c20bf232511605111bd6548

ss_ff0541de92268dec576e3672a013b958de1b0

ss_57866b438b476b70dd6fa91c46e6471b6b87b

Screeny epickie :).

Graficznie to będzie poziom first party od Sony. 

Edytowane przez KrYcHu_89