Opublikowano 8 października8 paź 39 minut temu, MEVEK napisał(a):Ja moge pocisnac za brak dodatkowych kostiumow. Gram juz 4 raz a wciąż mam tylko 2. Przyszedłem na tym trudniejszym poziomie a mimo to nic nie dostałem. Tutaj czuje sie oszukany i smutny. Za taka wymagającą przeprawe powinni cos rzucic a nie tylko kolorowy dzban "A detective? Really? ...Well, nice talkin' to ya."
Opublikowano 8 października8 paź Bardzo podoba mi sie praca kamery a jeszcze bardziej detale ukryte w elementach otoczenia. Widzicie te piękne gwoździe w deseczkach - cos pieknego. Jesli jest tutaj z nami jaki stolarz to to jest dla niegoP.SI mam juz pierwszego glitcha. Nie mam "Omamori Howka" - w miejscu gdzie powinien byc lezy suche truchlo na ofiare
Opublikowano 8 października8 paź 10 minut temu, MEVEK napisał(a):"Omamori Howka" - w miejscu gdzie powinien byc lezy suche truchlo na ofiareTak się dzieje, jak już się podniosło wcześniej Zobacz czy go na pewno już nie masz.
Opublikowano 8 października8 paź To co, każde z czterech zakończeń ma innego bossa, nawet te sekretne?
Opublikowano 8 października8 paź 4 minuty temu, SlimShady napisał(a):To co, każde z czterech zakończeń ma innego bossa, nawet te sekretne?UFO tylko nie ma bossa. W 3ech są różni, w 4tym jest mix tak jakby.
Opublikowano 8 października8 paź To ciężary, bo zacząć od sejwa pod koniec, a ogrywać od początku, z konkretnymi restrykcjami to trochę coś innego, a nie lubię przeoczać zawartości w lokacjach, czy właśnie bossach. Same zakończenia jako przerywniki, to też trochę inna sprawa. Nier jak nic.
Opublikowano 8 października8 paź 37 minut temu, Szermac napisał(a):Tak się dzieje, jak już się podniosło wcześniej No co ty
Opublikowano 8 października8 paź Co za przyjebane zakończenie, chuja tłumaczy, trzeba grać dalej. Do tego ostatnia godzina i zabitych że 150 wrogów, kosmos - kto na to pozwolił.
Opublikowano 8 października8 paź W dniu 7.10.2025 o 19:04, Josh napisał(a):Dla mnie gorsza była platyna w SH2, konkretnie przez niejasne wymogi dotyczące uzyskania zakończenia "Maria". Chyba z 3 razy podchodziłem do gry, żeby pojawił mi się ten ending, gdzie w SH f wszystko jest jasne i klarowne.W sumie to spoko zagrali, że po skończeniu gry wchodzisz sobie w menu i patrzysz co jest wymagane do innych zakończeń. Faktycznie to w sh2 remake były zjebane i jak komuś nie wchodziło mimo teoretycznego robienia co należy można było się zdenerwować.
Opublikowano 8 października8 paź Tutaj bardzo ladnie podeszli do sprawy. Zrobisz jedno zakończenie i kolejne sie pięknie odsłania (znaczy kroki do uzyskania go zostaja odsloniete). Nie ma nic losowo. Super sprawa
Opublikowano 8 października8 paź Jest jakiś easy way na najtrudniejszy poziom trudności? Jakaś dodatkowa, niezniszczalna broń albo cokolwiek co polecacie?
Opublikowano 8 października8 paź Chyba atakować jedynie wtedy, kiedy możesz skontrować, po prostu czekasz i tuptasz w miejscu To jest easy mode w zasadzie + katana, broń do kolejnych zakończeń potrzebna, ma duży damage. Wiadomo, że nie w każdej sytuacji się da z tą kontrą, ale still. No i na NG+ zbierasz nowe lepsze Omamori, które pomagają mocno.
Opublikowano 8 października8 paź Jeżeli lecisz na ng+/++ to nie ma żadnej potrzeby szukać cheesów. 5 miejsc na omamori, wymaksowana Hinako i katana niemalże od początku gry rozwiązują za Ciebie większość problemów. Walczyć za dużo nie trzeba, olewaj co się da zbierając po drodze jakieś apteczki. Na cięższych przeciwników trzymaj nóż w ekwipunku, gra Ci o tym nie mówi w żadnym momencie, ale to najpotężniejsza broń w grze, ostatniego bossa klepałem własnie nim + omamori odpalające atak krytyczny przy perfekcyjnym uniku i nawet nie zauważyłem kiedy walka się skończyła. Jedyny minus, że cholernie szybko się zużywa, więc wszystkie zestawy naprawcze jakie znajdziesz zostawiaj sobie na naprawę scyzoryka.
Opublikowano 8 października8 paź Fakt, szedłem na ostatniego bossa z łomem, ale za ch#ja nie szło na Hardzie, a z nożykiem wpadł trofek za ubicie bez zginięcia - plus ten ładowany atak pod R1 one-shotuje manekiny we wiosce, tylko szkoda że tak szybko się psuje.
Opublikowano 8 października8 paź Sierp jest chyba jeszcze lepszy bo ma większe durability. Ale no ta, nóż i sierp top.
Opublikowano 8 października8 paź Tak, też to zauważyłem, że nóż jest op. Ok, czyli polecacie po prostu przejść sobie grę, dopasować, zdobyć katanę i wtedy polecieć najwyższy?To teraz może sobie najłatwiejszy wezmę żeby przelecieć bez walki i męczenia z nią związanym.
Opublikowano 9 października9 paź 11 godzin temu, Szermac napisał(a):Chyba atakować jedynie wtedy, kiedy możesz skontrować, po prostu czekasz i tuptasz w miejscu To jest easy mode w zasadzie + katana, broń do kolejnych zakończeń potrzebna, ma duży damage. Wiadomo, że nie w każdej sytuacji się da z tą kontrą, ale still. No i na NG+ zbierasz nowe lepsze Omamori, które pomagają mocno.Te katanę jak zdobędę raz to już potem od początku gry będzie w kolejnych przejściach?W ogóle szkoda, że w grze jest praktycznie jeden strój, takie pole do popisu tu było..
Opublikowano 9 października9 paź 1 minutę temu, XM. napisał(a):Te katanę jak zdobędę raz to już potem od początku gry będzie w kolejnych przejściach?Prawie od początku, będzie w kolejnych przejściach do podnoszenia w okolicy pola ryżowego.
Opublikowano 9 października9 paź Katana jest niezniszczalna. Znaczy niszczy sie ale tez naprawia kiedy uzuwacie innej broni. Wiec jest dobra z wielu wzgledow. Poza tym sila bron bialej spada razem z jej uzyciem. Im mniejszy ksiezyc tym mniejszy damage. Na imnych poziomach trudnosci ladnie to czuc. Zwlaszcza na bossach.
Opublikowano 9 października9 paź Grunt, żeby nie oczyszczać katany przed wizytą w domu Hinako, bo wtedy staje się bezużyteczna. Dlatego nie polecam robić drugiego endingu na trudności Lost in fog.
Opublikowano 9 października9 paź Robiąc zakończenie nr2 musisz najpierw zdobyć katanę, a później (pod koniec gry) iść z nią do do takiej małej wanienki wypełnionej czerwoną breją i odprawić rytuał zdejmujący klątwę z miecza. Jak już to zrobisz to katana przestanie sama się regenerować i zacznie zadawać mniejszy damage, więc w skrócie: od tego momentu będzie do dupy, co na Lost in fog może być problematyczne. Pozostałe endingi nie wymagają wyprawienia rytuału. Edytowane 9 października9 paź przez Josh
Opublikowano 9 października9 paź A te endingi można łączyć w jednym przejściu, np. zapisać gdzieś na końcu i tylko load zrobić? Czy przez całą grę są uwarunkowania i trzeba robić całe przejście?
Opublikowano 9 października9 paź No i Ufo też można zrobić przy okazji. Wpada zaraz po polach ryżowych, po obejrzeniu wystarczy wczytać wcześniejszego save'a i jechać już normalnie do końca. W sumie 3 przejścia gry, żeby odblokować wszystko aczkolwiek ja miałem za mało punktów wiary, żeby kupić wszystkie omamori więc i tak skończyło się na 5 ukończeniach Btw, radzę na bieżąco wyrzucać z ekwipunku wszytskie czerwone tabsy żeby przypadkiem ich nie użyć w ogniu walki, ewentualnie wszystkie skróty klawiszowe obsadzić innymi itemkami, inaczej łatwo o fuck up.