Quantum Flux 137 Posted December 1, 2022 Share Posted December 1, 2022 Jacyś fani Indiany na pokładzie? Nie miałem żadnych oczekiwań, gdy to zapowiadali za wyjątkiem takich, żeby nie było chociaż gorzej od czwartej części. Muszę przyznać, że trailer wzbudził lekki hype Wygląda to lepiej niż zdziadziały De Niro w Irlandczyku, więc może nie będzie takich komicznych scen z podstarzałym Fordem. Film obsadzony świetnymi nazwiskami, maestro John Williams odpowiadający za ścieżkę dźwiękową, Mangold jako reżyser - czy to się może udać? Oczywiście stoi za tym Disney i mogą doszczętnie pogrążyć tę markę jak filmowe Gwiezdne Wojny, ale Indiana Jones z Fordem zawsze miał u mnie specjalne miejsce w serduszku i chyba po prostu naiwnie chcę wierzyć, że to się uda. Przynajmniej potwierdzili, że Indiana ani nie zginie w filmie, ani nie zostanie nikim zastąpiony. 1 Quote Link to comment
Snake_Plissken 849 Posted December 2, 2022 Share Posted December 2, 2022 Z zainteresowaniem czekam, mam nadzieję, że tego nie spie*dolą. Quote Link to comment
Soban 4010 Posted December 2, 2022 Share Posted December 2, 2022 Zapowiada się mocne 4/10 jadące na nostalgii, ale może jakimś cudem się uda jak top gun maverick. Quote Link to comment
Meanthord 324 Posted December 2, 2022 Share Posted December 2, 2022 W dniu 1.12.2022 o 22:40, Quantum Flux napisał: czy to się może udać? Oczywiście stoi za tym Disney Tyle w temacie, można się rozejść :). Spoiler Kurwa ale chciałbym żeby to wyszło Quote Link to comment
Faka 3971 Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 Harrison Ford to mój ulubiony aktor razem Arnoldem i Sylvestrem. Wychowałem się na jego Star Warsach, Indiany Jones i nie tylko. Także czekanko na nowego Indy. Quote Link to comment
Quantum Flux 137 Posted December 3, 2022 Author Share Posted December 3, 2022 Nie spodziewałem się, że The Critical Drinker tak u mnie zaminusuje Tak jak zgadzam się z ogólnym przesłaniem jego filmu mówiącym o tym, że jest wiele powodów by ten film się nie udał oraz istnieje sporo wątpliwości mogących prowadzić do ostatecznego rozczarowania, tak chłop zwyczajnie i ordynarnie skłamał i powielił fałszywą plotkę, która została zdementowana, ale niestety ludzie już to łyknęli. O co chodzi? Mimo, że to dotyczy zakończenia filmu, to nie daję nawet tego w spoiler, bo to nie jest prawda. Niedawno miały miejsce rzekomo pokazy testowe filmu i jedna z osób w nich uczestnicząca postanowiła podzielić się zakończeniem. W dużym skrócie Indiana na samym końcu ginie poświęcając się w obronie nowej strong female protagonistki, która w następstwie dramatycznych wydarzeń ubiera charakterystyczny kapelusz legendarnej postaci i tym samym zostaje namaszczona na kontynuatorkę jego dzieła. Koncepcja była tak gówniana i beznadziejna, a jednocześnie tak prawdopodobna mając na względzie poczynania Disneya w serii Gwiezdnych Wojen, że ludzie zaczęli w to wierzyć i się potwornie zirytowali. Szkopuł w tym, że to wszystko wymysł jakiegoś karalucha z 4chana, który został zdementowany podwójnie przez samego reżysera Jamesa Mangolda. Nie było jeszcze żadnych pokazów nawet, a pasożyt publikujący "leak" na potwierdzenie dał screena z pierwszego trailera pokazywanego ekskluzywnie na D23 Expo Gardzę takimi obrzydliwymi kłamcami. Srogo się zawiodłem na The Critical Drinkerze. Quote Link to comment
Tokar 8251 Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 Poziom równy premierze nowej gazetki lidla. Quote Link to comment
Kalel 3622 Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 no niby Disney pierwotnie chciał zrobić z Indiany dziadzie co ciagle narzeka ze już stary jest i plecy go robią, ale Mangold się wkurwil i mówił ze chce zrobić normalny film. Zobaczymy, boje się tylko jakiego artefaktu będą teraz szukać. Odejście od tych sakralnych tematów nie wyszło za dobrze. Quote Link to comment
Mejm 15213 Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 Dzieki bezgusciarze. Chodzcie dalej na te wys.rywy od disneya do kin to na pewno kiedys zaczna powstawac dobre filmy oparte na kultowych markach. Znowu musieli wje.bac tam zwloki Forda, tak jak zrobil to z Imperatorem, bo doskonale wiedza, ze na nostalgii najlepiej sie zarabia. Ale ze ludzie kochajacy oryginalna trylogie sie na to nabieraj, to juz niestety nie jest wina korpo. Quote Link to comment
Kenny tJJger 3784 Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 Nowy Indiana Jones? A ile ten stary pindol Ford ma lat?? Przecież to 80 letni dziadzio. Science fiction. XD 5 godzin temu, Kalel napisał: Zobaczymy, boje się tylko jakiego artefaktu będą teraz szukać. Maści na ból pleców. Quote Link to comment
Sven Froost 475 Posted December 4, 2022 Share Posted December 4, 2022 21 hours ago, Tokar said: Poziom równy premierze nowej gazetki lidla. Czyli u Ciebie ogromny Quote Link to comment
Figaro 8171 Posted December 4, 2022 Share Posted December 4, 2022 chyba mylisz go z Redem Quote Link to comment
darkos 4290 Posted December 4, 2022 Share Posted December 4, 2022 Bilety kupione Quote Link to comment
krzysiek923 1542 Posted December 4, 2022 Share Posted December 4, 2022 W dniu 3.12.2022 o 16:06, Mejm napisał: Dzieki bezgusciarze. Chodzcie dalej na te wys.rywy od disneya do kin to na pewno kiedys zaczna powstawac dobre filmy oparte na kultowych markach. Znowu musieli wje.bac tam zwloki Forda, tak jak zrobil to z Imperatorem, bo doskonale wiedza, ze na nostalgii najlepiej sie zarabia. Ale ze ludzie kochajacy oryginalna trylogie sie na to nabieraj, to juz niestety nie jest wina korpo. W tym przypadku mogą skopać fabułę i zrobić po prostu słaby film, nowe SW nie dość, że były słabymi filmami (ze zmarnowanym potencjałem, który pierwszy lepszy fan by lepiej wykorzystał), to jeszcze skopały całe lore uniwersum, obdarły je z kultowości. Postacie przywrócone nijako i tandetnie. Indianie chyba to nie grozi, nie wiem, co musieliby zrobić. O ile wciąż lubię trylogię Indiany, tak Gwiezdne Wojny już mnie w ogóle nie interesują jako uniwersum. Quote Link to comment
Meanthord 324 Posted December 4, 2022 Share Posted December 4, 2022 Ciekawe jak wyjaśnia zniknięcie syna. Quote Link to comment
krzysiek923 1542 Posted December 4, 2022 Share Posted December 4, 2022 Pewnie poszedł na studia, jak chciał ojciec. Quote Link to comment
McDrive 3072 Posted December 6, 2022 Share Posted December 6, 2022 W dniu 4.12.2022 o 23:43, krzysiek923 napisał: Pewnie poszedł na studia, jak chciał ojciec. Lepiej. Nie wspomną o nim wcale Quote Link to comment
Quantum Flux 137 Posted February 13, 2023 Author Share Posted February 13, 2023 Quote Link to comment
Quantum Flux 137 Posted April 7, 2023 Author Share Posted April 7, 2023 Aj no dobra mają mnie. Złapałem hype na przygodowy film z osiemdziesięciolatkiem w roli głównej... Ale za to z jakim Give 'em hell Panie Indiana Jones. Plus oficjalny plakat: Quote Link to comment
Kalel 3622 Posted April 7, 2023 Share Posted April 7, 2023 Plakat bardzo fajny, ale to "Symapthy for the Devil" i "Raider's March" w tle jakby ktoś źle zmixował dźwięk. Quote Link to comment
Faka 3971 Posted April 7, 2023 Share Posted April 7, 2023 Zapowiada się kozacko, Diablo 4 w czerwcu to i Indiana Jones w kinach. Bardzo dobry miesiąc. Quote Link to comment
Zwyrodnialec 1710 Posted April 7, 2023 Share Posted April 7, 2023 Z dubbingiem jest jeszcze lepiej 1 Quote Link to comment
dee 8808 Posted April 7, 2023 Share Posted April 7, 2023 Dubbing PL? Amatorka. Dla koneserów kina tylko to Quote Link to comment
Mejm 15213 Posted April 7, 2023 Share Posted April 7, 2023 Its called capitalism Ale to bedzie go.wno. Quote Link to comment
Recommended Posts