Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Masz realnie dwa systemy do wyboru, jeden pozwalający wycisnąć więcej ze sprzętu, ale kosztem kompatybilności, a drugi bardziej otwarty, ale przez to mniej wydajny. Teraz ten drugi będzie starał upodobnić się do tego pierwszego zachowując swoje zalety.

• Odpowiedzi 927
  • Wyświetleń 79,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Krzysztof93
    Krzysztof93

Odpalanie takich gier na tych małych komputerkach na siłę byle tylko nie roztopiły się w dłoniach to jest zwyrolstwo i powinno być karane. Nie chcę patrzeć na takie rzeczy, obrzydza mnie to i obrzydza

• 600-700 euro za granie na 7 calach? Beka Ja wybieram rozwiązania jak logitech g cloud gdzie człowiek płaci 200-300 euro i ma tez dobrą jakość przez clouda czy remote play. SD dobry sprzęt ale nawet on

• to którego warto kupić jeśli chcę grać do snesa plus psxowe gry grywalne bez gałki?

Opublikowano

4 minuty temu, GearsUp napisał(a):

I teraz te handheldy będą się tak ścigały jaki system mają posiadać?

tak, i to dobrze dla graczy

sukces SteamOS i to jak sobie radzi w grach, wymusił działania MS. Także kolejny raz okazało się że konkurencja jest dobra i dobrze że pojawiła się alternatywa.

Opublikowano
12 hours ago, Chewie said:

Może być fajna maszynka do game passa. Tylko jeszcze trzeba się przekonać do grania na handheldzie. Nic do nich nie mam ale jak jestem w domu to po prostu siadam przy master race albo na kanapę i odpalam xboxa. W łóżku od razu zasypiam więc wtedy też raczej granie odpada. Może na klopie się to sprawdzi. Np kupiłem sobie trimui smart pro od chińczyka i w sumie odpaliłem go 2 razy.

To raczej nie jest sprzęt do grania w domu.

Ja dojeżdżam pociągiem do pracy i jest to dla mnie potencjalnie idealny moment żeby wcisnąć trochę grania w rozkład dnia.

Opublikowano

Ja gram na steam decku dosłownie tylko w domu. Więc niekoniecznie handheldy to sprzęty wyłącznie outdoorowe.

Opublikowano

Ja też na swoim Steam Decku gram wyłącznie w domu. Na wyjścia czy wyjazdy jeśli już to lepiej sprawdzają się u mnie Anbernici, mniejsze, poręczniejsze i mieszczą się do kieszeni.

Swoją drogą ciekawe czy zobaczymy czy Sony będzie próbowało jakoś zablokować granie na tego typu "xboxie" w gry Sony na Steam czy Epicu.

Opublikowano
15 minutes ago, ASX said:

Ja też na swoim Steam Decku gram wyłącznie w domu. Na wyjścia czy wyjazdy jeśli już to lepiej sprawdzają się u mnie Anbernici, mniejsze, poręczniejsze i mieszczą się do kieszeni.

Swoją drogą ciekawe czy zobaczymy czy Sony będzie próbowało jakoś zablokować granie na tego typu "xboxie" w gry Sony na Steam czy Epicu.

Raczej nie da się czegoś takiego zablokować na PC. No i jaki w tym problem miałoby Sony? Przecież nadal gra musi się sprzedać i sprzeda się w wersji PC.

Opublikowano

Czyli ja jako użytkownik białego Rogalika Z1 Extreme muszę czekać cholera wie ile na update Windowsa, którego najpierw dostaną rogaliki Xbox w tym ten z procesorem Z2 A, którego mój wciąga dupą? No fajnie.

Opublikowano

5 minut temu, Krzysztof93 napisał(a):

Czyli ja jako użytkownik białego Rogalika Z1 Extreme muszę czekać cholera wie ile na update Windowsa, którego najpierw dostaną rogaliki Xbox w tym ten z procesorem Z2 A, którego mój wciąga dupą? No fajnie.

ma być w przyszłym roku.

Ale sporo tych usprawnień Windowsa, będzie wprowadzana dla wszystkich nawet przed premierą tego nowego Asusowego xboxa.

Opublikowano

Bardzo jestem ciekaw czy branding Xboxa zrobi tu jakąś różnicę w kwestii sprzedaży.

Opublikowano

Jeśli pozostaną wszystkie bolączki Windowsa to myślę że średnio. Ale gdyby zdarzyło się że będzie to pierwszy sprzęt na windzie który ma jakiś ten konsolowy, prosty, intuicyjny dashboard to kto wie.

Tylko że wtedy pozostaje kwestia ceny, która będzie pewnie wyjebana ;)

A sam procek Z2 Extreme to niby 10-15% więcej wydajności niż Z1E (ale nie wiem czy to prawda). W takim układzie Legion Go S Steam OS za 2499 (na dzień dzisiejszy) wydaje się lepszym wyborem chyba

Opublikowano

27 minut temu, drozdu7 napisał(a):

Legion Go S

Kilka razy obił mi się ten sprzęt o uszy. Warty w ogóle rozważenia jako alternatywa do SD? Chciałbym już wskoczyć na jakiś nowożytni handheld, a S2 w obecnej formie nie widzi mi się kompletnie (przynajmniej do czasu pojawienia się wersji z OLEDem kiedy i biblioteka będzie sporo bogatsza).

Opublikowano
9 minut temu, Ukukuki napisał(a):

Ciekawe czy usypianie ogarnęli.

“If you’re booting your device into the full-screen experience and you’re putting it down and it’s going to sleep, it draws one third of the idle power draw than if it was booting the same device into the [Windows] desktop experience,” claims Potvin. Microsoft is still focused on battery life and power efficiency for this full-screen mode, so we might even see further improvements before devices ship later this year. Microsoft has also made improvements to the Windows lockscreen, so you can now use a controller to log in using a PIN code, or navigate around in this part of Windows.

https://www.theverge.com/news/682011/microsoft-windows-xbox-pc-combination-features-rog-xbox-ally-devices

Opublikowano
32 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Kilka razy obił mi się ten sprzęt o uszy. Warty w ogóle rozważenia jako alternatywa do SD?

Przecież technicznie Go S jest słabszy od starego Legion Go (procesor&ekran), więc żadna to alternatywa dla decka. Na mocniejszym, starszym Legionie też możesz postawić SteamOS lub pozostać przy Windowsie.

Opublikowano
7 minut temu, Meanthord napisał(a):

Przecież technicznie Go S jest słabszy od starego Legion Go (procesor&ekran), więc żadna to alternatywa dla decka. Na mocniejszym, starszym Legionie też możesz postawić SteamOS lub pozostać przy Windowsie.

Widziałem, że ten LGO śmiga obecnie po jakieś 2.6K co jest chyba bardzo solidnym wynikiem. Pytam, bo wiem, że są sprzęty za 3-3.5-4K które ogarniają pewnie wszystkie nowe giery w zajebistej jakości, ale ja szukam czegos tańszego. Czegoś do pogrania w domu, w trochę staroci, trochę nowości i w miarę eleganckich ustawieniach, aby oscylować właśnie w okolicach tych 2-2.5K.

Opublikowano
6 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Widziałem, że ten LGO śmiga obecnie po jakieś 2.6K co jest chyba bardzo solidnym wynikiem. Pytam, bo wiem, że są sprzęty za 3-3.5-4K które ogarniają pewnie wszystkie nowe giery w zajebistej jakości, ale ja szukam czegos tańszego. Czegoś do pogrania w domu, w trochę staroci, trochę nowości i w miarę eleganckich ustawieniach, aby oscylować właśnie w okolicach tych 2-2.5K.

No to już lepiej wziąć ROG Ally Z1 Extreme bo są już dość tanio do kupienia. No albo Steam Deck OLED ale też swoje kosztuje mimo starej już konstrukcji.

Opublikowano
Godzinę temu, Meanthord napisał(a):

Ale teraz wyszedł Legion Go S Steam OS na Z1EXTREME i 16gb ram

https://www.mediaexpert.pl/gaming/konsole-przenosne/konsola-lenovo-legion-go-s-steam-os-fioletowy?gad_source=1&gad_campaignid=20534973789&gbraid=0AAAAADoIO69Ciq9c_PWhhFf77o9DCL3yO&gclid=Cj0KCQjw0qTCBhCmARIsAAj8C4YoJPWDk27oBO8JfCbg8MB08lyhr8dImvFTYMpurONWuUf0TnNlfdEaAs-uEALw_wcB

I są na necie testy że dzięki Steam OS osiąga lepsza wydajność i znacznie wydłuża czas na baterii

Opublikowano
26 minutes ago, drozdu7 said:

No gdybym nie miał Steam Deck OLED i stanął teraz przed wyborem to bym wziął właśnie tego Legiona. Chociaż trochę brakowałoby mi touchpadów, często korzystam z decka w trybie desktop i wtedy się przydają do nawigacji.

Opublikowano
17 godzin temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Pytam, bo wiem, że są sprzęty za 3-3.5-4K które ogarniają pewnie wszystkie nowe giery w zajebistej jakości

Zależy dla kogo ale nowe gry i te z zeszłego roku to ja raczej omijam, te mega drogie sprzęty oferują do +/-5 klatek więcej i dla mnie nadal to jest lipa. Nowa gra żyłująca komputerek na 200%, który się grzeje i cierpi męki bolesne wygląda dużo gorzej niż odpalona giereczka z 7 czy 8 generacji konsol, która śmiga w natywnym FullHD i dobrych detalach na 15 czy 18 watach. Bez xesów, efeserów, modów, dzikich węży.
Grałem w nowego Dooma i Ekspedycję 33 i to działa, można przejść od początku do końca i się dobrze bawić ale to jest szczyt tych sprzętów a powietrze z wywietrzników symulowało oddech demonów także w Dark Ages +1 do wczutki. I przy takich grach odpada efekt ,,WOW! TO DZIAŁA!'' bo co z tego, że Dark Ages działa skoro wygląda gorzej niż odpalony na tym samym sprzęcie Doom 2016. Bo ten stary lata na pełnym tłuszczu a ten nowy byłby ładniejszy ale kroimy mu wszystko co tylko się da, żeby dało się celować.

Opublikowano
34 minuty temu, Krzysztof93 napisał(a):

Zależy dla kogo ale nowe gry i te z zeszłego roku to ja raczej omijam, te mega drogie sprzęty oferują do +/-5 klatek więcej i dla mnie nadal to jest lipa. Nowa gra żyłująca komputerek na 200%, który się grzeje i cierpi męki bolesne wygląda dużo gorzej niż odpalona giereczka z 7 czy 8 generacji konsol, która śmiga w natywnym FullHD i dobrych detalach na 15 czy 18 watach. Bez xesów, efeserów, modów, dzikich węży.
Grałem w nowego Dooma i Ekspedycję 33 i to działa, można przejść od początku do końca i się dobrze bawić ale to jest szczyt tych sprzętów a powietrze z wywietrzników symulowało oddech demonów także w Dark Ages +1 do wczutki. I przy takich grach odpada efekt ,,WOW! TO DZIAŁA!'' bo co z tego, że Dark Ages działa skoro wygląda gorzej niż odpalony na tym samym sprzęcie Doom 2016. Bo ten stary lata na pełnym tłuszczu a ten nowy byłby ładniejszy ale kroimy mu wszystko co tylko się da, żeby dało się celować.

Ja się nastawiam na grę w 30-40 klatkach, świadomy jestem ograniczeń, a co co nowsze rzeczy ogrywam sobie na konsoli ew. PC. Potrzebuje sprzętu do gier które fajnie będzie skończyć w łóżku, na chillu, jakieś indory, trochę retro które na konsoli często ograniczone jest do jakiś zwierzęcych rozdzielczości, wszechobecnego bloomu i stabilnych 23 klatek.

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał(a):

a co co nowsze rzeczy ogrywam sobie na konsoli ew. PC

u mnie to właśnie tak wygląda + polecam streaming z własnego sprzętu na konkuterek. Po wymianie routera w domu na taki z Wi-Fi 6 ,,dogrywanie'' gierek z PS5 to cudowna sprawa, bateria starcza na cholera wie ile (długo), sprzęcik jest chłodny, cichutki i nic go nie boli, obraz petarda.

Opublikowano

W domu lub w miejscu z dobrym internetem po prostu, to streaming jak najbardziej.

Świetnie mi się gra w wolniejsze gry na oledowym tablecie z podpiętym padem od PS5. Nawet nie trzeba być w tej samej sieci, ostatnio u rodziców grałem sobie w Kingdom Come streamowany z PS5 na chacie i było git. Ba, można podpiąć pada po kablu i nawet wibracje będą.