Opublikowano środa o 08:342 dni 40 minut temu, Krzysztof93 napisał(a):Dobrze by było jakby taki ROG Xbox Ally X i ROG Xbox Ally S miały jakiś darmowy dostęp do xClouda to jakoś by zbliżyło te sprzęty bardziej do tego mitycznego Xboxa, którym i tak nigdy nie będzie. Na zasadzie, że no może nie jest to konsola ale mogę pograć w Gears of War 2 z X360 bez dodatkowych opłat.Przecież ten Cloud Gaming działa jak gówno. Czy tylko ja kiedykolwiek tego nie odpalę to mam rozmazany obraz i lagi?
Opublikowano środa o 08:491 dzień Teraz, easye napisał(a):Czy tylko ja kiedykolwiek tego nie odpalę to mam rozmazany obraz i lagi?zależy od gry, sam z tego nie korzystałem przez lata ale co ciekawe najlepiej grało mi się w Forze Horizon 4 i 5 bardzo ładny obraz i najmniejszy lag/nieodczuwalnyNo i tak po prostu wydaje mi się, że skoro to jest Xbox, na którym nie mogę odpalić swoich gier Xbox to chociaż ta chmura za darmo to by było jakieś wyjście z twarzą. Nie będzie tych ROG Xbox Ally X/S na rynku tyle, że nagle milion osób wejdzie na serwer żeby pograć w Fable 2. Edytowane środa o 09:021 dzień przez Krzysztof93
Opublikowano środa o 11:061 dzień Grałem w Indianę Jonesa przez xclouda na Steam Decku i w zasadzie było nie do rozróżnienia od natywnej gry. Może na telewizorze jest gówno, ale na małym ekranie handhelda nie ma o co się czepiać
Opublikowano środa o 11:381 dzień 3 godziny temu, easye napisał(a):Przecież ten Cloud Gaming działa jak gówno. Czy tylko ja kiedykolwiek tego nie odpalę to mam rozmazany obraz i lagi?Co ty dupisz, przed chwilą rozjebałem dwa chapterki w NG4, grając w chmurze i to jeszcze z pluginem żeby klawiatura emulowała pada. Wiele można powiedzieć o MS, ale chmurę mają obecnie całkiem przyzwoitą.
Opublikowano środa o 12:241 dzień Zazwyczaj działa dobrze ale czasami miałem tam takiego laga, że moja postać poruszała się dopiero po kilku sekundach od wciśnięcia przycisku. Jak ktoś chce pograć przez chmurę w najlepszej jakości to geforce now lepiej wypada, odpaliłem tam jakąś grę ze steama i normalnie mogłem ruszać myszkiem jak native. Biały ally do indyków + chmura geforce do wymagających gierek quadruple A wydaje mi się fajnym rozwiązaniem. Na Ally X i tak dużo gier typu cyberpunk trzeba odpalać na medium/low a tak by nie było kompromisów (zakładając, że na tej chmurze jensena nie będzie czuć opóźnienia).
Opublikowano środa o 20:211 dzień 8 godzin temu, Bzduras napisał(a):Co ty dupisz, przed chwilą rozjebałem dwa chapterki w NG4, grając w chmurze i to jeszcze z pluginem żeby klawiatura emulowała pada. Wiele można powiedzieć o MS, ale chmurę mają obecnie całkiem przyzwoitą.Sprawdziłem i macie racje - miałem bardzo złe doświadczenie z Forza 5, ale po Twoich słowach odpaliłem parę gier na rogalu w chmurze i rzeczywiście, bardzo dobrze to działa - taki Jusant nawet w 60 fpsach o_0W dniu 20.10.2025 o 11:21, Bishonen88 napisał(a):Mimo se leży do odbioru w mediamarkt, odpuszczam. Kasa nie gra roli i chciałem mieć high end portable do grania, ale moc tej konsoli sądząc po filmikach jest za mała. Claire obscure np mnie interesował, ale 30fps w medium 900p to zbyt wiele kompromisów dla mnie. Byłbym w stanie zapłacić i 6k gdyby handheld miał podchody do mid, mid-high laptopów.Wszytsko zależy od gry - w Clair musisz grac na medium, ale odpalasz takiego Metaphora i grasz w najwyższych ustawieniach w 30 fpsach, badz z oblokowanym frameratem.Starsze gierki jak Resident Evil Village zagrasz na wysokich w 60. NIe jest to handheld, który wsyztsko odpali super płynnie, no ale wciąż masz bardzo dużą bibliotekę, która wywołuje opad szczeny że możemy ograć to w takiej jakości na bateryjce leżąc w łózku...
Opublikowano środa o 21:201 dzień 12 godzin temu, easye napisał(a):Przecież ten Cloud Gaming działa jak gówno. Czy tylko ja kiedykolwiek tego nie odpalę to mam rozmazany obraz i lagi?Bo xCloud najlepiej chodzi odpalony z poziomu przeglądarki, a nie aplikacji Xboxa :p
Opublikowano wczoraj o 06:34 1 dzień No ja odpaliłam wczoraj z Rogalu z apki i rzeczywiście jakość w niektórych grach była zaskakująco dobra. Taki Jusant w życiu bym nie powiedział że leci z chmury, zszokowało mnie też to że niektóre gry chodzą normalnie w 60 fpsach o_0
Opublikowano wczoraj o 06:43 1 dzień A w ilu mają chodzić? Jak gra ma 60FPS to tak Ci leci z chmury xd Gdyby ciachnęli framerate w takich tytułach o połowę to mijałoby się to z celem całkowicie.
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. No dokładnie, ale ma się to zmienić jakoś w najbliższym czasie i mają być odpalane niby wersje z Series X. Ja zauważyłem że chmura działa jakoś lepiej na rog ally niż na smartfonie/ipadzie, mniejszy input lag i artefakty.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Ktoś to już wrzucał? Chyba nie - wnioski wiadomeTechPowerUpBetter Without Windows: ASUS ROG Xbox Ally Tested With Ba...The ASUS ROG Ally Xbox and ROG Xbox Ally X are Microsoft's Windows-based response to the Valve Steam Deck and its streamlined, touch-optimized SteamOS based on Arch Linux. While Microsoft claims to ha
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Powiem5 godzin temu, wojtas011 napisał(a):Tylko xcloud do dzisiaj odpala wersje series s tych gierNa te 7 cali w zupełności wystarczy^^2 godziny temu, nievil napisał(a):Ktoś to już wrzucał? Chyba nie - wnioski wiadomeNo wnioski wiadome, albo masz kombajn na którym odpalisz wszystko co chcesz, od modow, emulatorów, po każdy program, jaki Ci przyjdzie do głowy - w tym gry z Game Passa, z chmury MS, Nvidii...albo masz 10 fpsow wiecej na zamkniętym systemie i w najwyższych poborach energii.No ja bym w życiu na tym żadnego Bazzita nie instalował, no ale to nie jest mój jedyny sprzęt do grania w domu i jak mam coś odpalić w 40 fpsach to przesiadam się na komputer, wiec może patrzę na to z innej perspektywy...
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Każdy ma inne potrzeby i inne podejście. Sprzęt na SteamOS, zwykle nie robiący żadnych problemów u Ciebie miał jakieś dziwne akcje którymi nie chciało Ci się zająć, bo oczekiwałeś wygody Switcha 2. Z kolei handheld na Windowsie Ci pasuje, bo z góry byłeś przygotowany na cały ten shitshow, więc ani zaskoczony, ani rozczarowany nie byłeś. Najważniejsze, że jesteś zadowolony
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 8 godzin temu, nievil napisał(a):Ktoś to już wrzucał? Chyba nie - wnioski wiadome Biorę się za to w niedzielę / poniedziałek, dam znać. Podzielę się może też w formie video jak się uda.6 godzin temu, easye napisał(a):No wnioski wiadome, albo masz kombajn na którym odpalisz wszystko co chcesz, od modow, emulatorów, po każdy program, jaki Ci przyjdzie do głowy - w tym gry z Game Passa, z chmury MS, Nvidii...albo masz 10 fpsow wiecej na zamkniętym systemie i w najwyższych poborach energii.No ja bym w życiu na tym żadnego Bazzita nie instalował, no ale to nie jest mój jedyny sprzęt do grania w domu i jak mam coś odpalić w 40 fpsach to przesiadam się na komputer, wiec może patrzę na to z innej perspektywy...To tak trochę jest inaczej. Bazzite naprawdę jest podobnym takim samym kombajnem, który praktycznie odpali Tobie wszystko to o czym wspominasz. Lista wsparcia jest bardzo długa - od gier ze SteamOS, po Battle.net i innych bibliotek, w tym też gier / programów NonSteam 😉. To co mnie najbardziej przekonuje, to nie AVG FPS, a 1% low FPS, który wg. mnie jest najbardziej istotny, bo to on umie wytrącić z zabawy.Pamiętaj też, że nic nie stoi na przeszkodzie by zrobić sobie DualBoot i 'mieć ciastko i zjeść ciastko' - ja dokładnie tak zamierzam zrobić.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. A da się zrobić 7 godzin temu, Homelander napisał(a):Każdy ma inne potrzeby i inne podejście. Sprzęt na SteamOS, zwykle nie robiący żadnych problemów u Ciebie miał jakieś dziwne akcje którymi nie chciało Ci się zająć, bo oczekiwałeś wygody Switcha 2. Z kolei handheld na Windowsie Ci pasuje, bo z góry byłeś przygotowany na cały ten shitshow, więc ani zaskoczony, ani rozczarowany nie byłeś. Najważniejsze, że jesteś zadowolonynie no tamten Legion to ewidentnie musiał być uszkodzony. Tu o dziwo póki co wszystko działa, raz konsola nie wyszła mi z uśpienia, akurat gry grałem w grę chmurową.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 4 godziny temu, Arqon napisał(a):Biorę się za to w niedzielę / poniedziałek, dam znać. Podzielę się może też w formie video jak się uda.To tak trochę jest inaczej. Bazzite naprawdę jest podobnym takim samym kombajnem, który praktycznie odpali Tobie wszystko to o czym wspominasz. Lista wsparcia jest bardzo długa - od gier ze SteamOS, po Battle.net i innych bibliotek, w tym też gier / programów NonSteam 😉. To co mnie najbardziej przekonuje, to nie AVG FPS, a 1% low FPS, który wg. mnie jest najbardziej istotny, bo to on umie wytrącić z zabawy.Pamiętaj też, że nic nie stoi na przeszkodzie by zrobić sobie DualBoot i 'mieć ciastko i zjeść ciastko' - ja dokładnie tak zamierzam zrobić.A można go zainstalowac na karcie SD, czy trzeba SSD dzielić?
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 18 minut temu, easye napisał(a):A można go zainstalowac na karcie SD, czy trzeba SSD dzielić?Na 99% da się to zrobić na karcie SD.Jeśli chcesz to to sprawdzę, ale to dopiero po weekendzie.Poniżej masz filmik na którym gość ukazuje cały proces. Wszystko sprowadza się do odpowiedniej konfiguracji bootloadera i wskazania miejsca gdzie ma się znajdywać Bazzite:Filmik co prawda wskazuje proces dedykowany do Rog Ally / Legion Go (past geny), ale jest identyczny w przypadku Xbox Ally X.btw. kupiłeś te etui na Ali? Jeśli tak to które dokładnie? Edytowane 55 minut temu55 min przez Arqon dodane dodatkowe informacje + dodany filmik
Opublikowano 44 minuty temu44 min No kupiłem ale już czytam w komentarzach że nie pasuje, szukam tym razem po sprzedaży, ale nie znalazłem nic ciekawego ;/