Opublikowano piątek o 05:372 dni Zaskoczyło mnie to, że utrzymali cenę poprzedniego urządzenia (a nawet mówisz, że taniej?) i nie przebili pułapu 4K. Jednakże w międzyczasie mi hype opadł. :) Chciałbym, żeby na tych HH dało się grać w znośnej jakości w nowe gry AAA, żeby wyglądały jak SW Outlaws na Switchu 2 (a ten jeszcze ma śmieszny pobór mocy, na poziomie zaledwie kilku W z tego co kojarzę?). A tak to kupię kolejnego "mocarza" za prawie 4 koła i nadal będę patrzył na rozmazaną srakę i grzebał w ustawieniach. Jakieś obrzydzenie czuję do Rogala po tym jak ostatnio ukończyłem na nim South of Midnight. :P
Opublikowano piątek o 05:432 dni Premierowy x kosztował 3999zl i długo trzymał cenę. Jakiś rok żeby coś tam opadło i była promocja w marketach gdzie był za 3599/3699. Ale trwało to prawie rok.Podejrzewam że styknałby Białas do nadrobienia starszych gier. Ale nie lubię białego sprzętu, więc dołożę do X. Dysk, procek, czarna obudowa.
Opublikowano piątek o 05:492 dni 11 minut temu, DarkStar napisał(a):Zaskoczyło mnie to, że utrzymali cenę poprzedniego urządzenia (a nawet mówisz, że taniej?) i nie przebili pułapu 4K. Jednakże w międzyczasie mi hype opadł. :) Chciałbym, żeby na tych HH dało się grać w znośnej jakości w nowe gry AAA, żeby wyglądały jak SW Outlaws na Switchu 2 (a ten jeszcze ma śmieszny pobór mocy, na poziomie zaledwie kilku W z tego co kojarzę?). A tak to kupię kolejnego "mocarza" za prawie 4 koła i nadal będę patrzył na rozmazaną srakę i grzebał w ustawieniach. Jakieś obrzydzenie czuję do Rogala po tym jak ostatnio ukończyłem na nim South of Midnight. :PA coś było nie tak? South of Midnight wygląda i chodzi bardzo dobrze na Rogalu.
Opublikowano piątek o 05:512 dni 12 minut temu, DarkStar napisał(a):Chciałbym, żeby na tych HH dało się grać w znośnej jakości w nowe gry AAA, żeby wyglądały jak SW Outlaws na Switchu 2 (a ten jeszcze ma śmieszny pobór mocy, na poziomie zaledwie kilku W z tego co kojarzę?). A tak to kupię kolejnego "mocarza" za prawie 4 koła i nadal będę patrzył na rozmazaną srakę i grzebał w ustawieniach.Ale co tak źle wyglądają gry? Na necie jak się ogląda to grają w Spidermany czy God of Wary w ponad 50 klatkach i nawet przez YouTube wygląda to spoko.
Opublikowano piątek o 05:522 dni 22 minuty temu, iluck85 napisał(a):3799 znośnie i ciut taniej od ally x jak wyszedł.https://www.mediaexpert.pl/gaming/konsole-przenosne/konsola-asus-rog-xbox-ally-x-rc73xa-czarnyhttps://www.mediaexpert.pl/gaming/konsole-przenosne/konsola-asus-rog-xbox-ally-rc73ya-bialyPowiedziałbym, że to zasługa bardzo mocnego złotego względem dolara, ale ceny w dolarach jeszcze nie ustalili, natomiast w przeliczeniu z euro tyle właśnie wychodzi (×/- 50 zł).
Opublikowano piątek o 06:022 dni 9 minut temu, SnoD napisał(a):A coś było nie tak? South of Midnight wygląda i chodzi bardzo dobrze na Rogalu.Właściwie to nie, gra mi się za bardzo nie podobała, a że grałem na Rogalu i grzebałem w ustawieniach (przetestowałem też Optiscaler po raz pierwszy), to mi obrzydziła Rogala. :P Nieważne.
Opublikowano piątek o 06:022 dni Nie wiem czy ms coś dołożył i czy za pół roku coś nie obniża? Tutaj jest połączenie Asusa z MS. Wtedy Asus sam był panem swojego sprzętu. A tutaj nie ma pojęcia jak to wygląda? Dali w nazwie Xbox i przycisk? Może ceny obniżyli bo Zara etui Asusa pokażą za 200zl i będzie 4k za komplet. Kit wie, ale mimo wszystko zaskoczony jestem obniżka o 200zl. Liczyłem na 4199 czy jakieś 4399.
Opublikowano piątek o 06:142 dni Są już jakieś testy wydajności wogóle? Porównanie z Legion Go S czy Lego2?
Opublikowano piątek o 06:172 dni 14 minut temu, DarkStar napisał(a):Właściwie to nie, gra mi się za bardzo nie podobała, a że grałem na Rogalu i grzebałem w ustawieniach (przetestowałem też Optiscaler po raz pierwszy), to mi obrzydziła Rogala. :P Nieważne.Ale tam akurat nawet nie ma co grzebać w ustawieniach bo na domyślnych i w 900p gra lata 40-50 fps :)
Opublikowano piątek o 06:472 dni 27 minut temu, SnoD napisał(a):Ale tam akurat nawet nie ma co grzebać w ustawieniach bo na domyślnych i w 900p gra lata 40-50 fps :)Ale ja chcę 1080p na wysokich i 40+ klatek! Właśnie o to się rozbija, że te sprzęty nie wyrabiają, w szczególności z UE5 (akurat South of Midnight to UE4). Straciłem hype na ROG Xbox Ally, bo go kupię i będzie działać praktycznie tak samo jak mój Z1E. Może NPU coś pomoże, ale wolę poczekać na recenzje. Czuję, że nie dostałbym znaczącego upgrade'u, a trzeba wywalić więcej kasy niż na PS5 Pro.
Opublikowano piątek o 07:052 dni No trzeba zdać sobie sprawę że za cenę 3700 można kupić pleja i przenosniaka dobrego na olx :)
Opublikowano piątek o 07:092 dni Godzinę temu, drozdu7 napisał(a):Ale co tak źle wyglądają gry?Na necie jak się ogląda to grają w Spidermany czy God of Wary w ponad 50 klatkach i nawet przez YouTube wygląda to spoko.To jak gry wyglądają to zależy od tego jak sobie je dobierzesz bo sam próbowałem wynieść możliwości Z1E i zamęczyć go instalując Stalkera 2 na premierę i wtedy to naprawdę może wyglądać okropnie ale ogólnie to większość gier śmiga elegancko i wygląda bardzo dobrze. 20 minut temu, DarkStar napisał(a):Ale ja chcę 1080p na wysokich i 40+ klatek! Właśnie o to się rozbija, że te sprzęty nie wyrabiają, w szczególności z UE5 (akurat South of Midnight to UE4). Straciłem hype na ROG Xbox Allyprawdopodobnie tobie chodzi o to samo co mi w przypadku nowego sprzętu, chcesz po prostu zobaczyć znaczący skok ale tego się nie spodziewam i nadal zostaję na moim białym klasyku.
Opublikowano piątek o 09:172 dni 2 godziny temu, DarkStar napisał(a):Ale ja chcę 1080p na wysokich i 40+ klatek! Właśnie o to się rozbija, że te sprzęty nie wyrabiają, w szczególności z UE5 (akurat South of Midnight to UE4). Straciłem hype na ROG Xbox Ally, bo go kupię i będzie działać praktycznie tak samo jak mój Z1E. Może NPU coś pomoże, ale wolę poczekać na recenzje. Czuję, że nie dostałbym znaczącego upgrade'u, a trzeba wywalić więcej kasy niż na PS5 Pro.Trzeba się pogodzić z faktem, że przy bardziej wymagających grach trzeba zjechać z rozdzielczością, bo różnica między 1080p a 800p to 2x więcej pikseli do wyrenderowania.
Opublikowano piątek o 09:342 dni 2 hours ago, DarkStar said:Ale ja chcę 1080p na wysokich i 40+ klatek! Właśnie o to się rozbija, że te sprzęty nie wyrabiają, w szczególności z UE5 (akurat South of Midnight to UE4). Straciłem hype na ROG Xbox Ally, bo go kupię i będzie działać praktycznie tak samo jak mój Z1E. Może NPU coś pomoże, ale wolę poczekać na recenzje. Czuję, że nie dostałbym znaczącego upgrade'u, a trzeba wywalić więcej kasy niż na PS5 Pro.Dokładnie. Dlatego nie interesuję się zupełnie dopóki nie nastąpi kolejny krok. Cyberpunk na ultra z path tracingiem w 60 klatkach? Coś takiego. Jak mam za kilkaset dolców przesiąść się z presetu Steam Deck na preset Medium to pierdole taki interes
Opublikowano piątek o 09:392 dni Kurde wydaje mi się że jednak z takiego Steam Decka to przeskok jednak by był.
Opublikowano piątek o 10:242 dni 40 minut temu, drozdu7 napisał(a):Kurde wydaje mi się że jednak z takiego Steam Decka to przeskok jednak by był.Jest na pewno, tylko to co pisałem wyżej, deck ma do ogarnięcia natywnie 1 mln pikseli, a rogal ze swoim fhd już 2x tyle, więc mimo wyższego TDP, granie w natywnej nie przynosi aż takiego przeskoku. Ja się wycwaniłem i na Legionie GO gram na 800p, bo akurat to równo połowa natywnej wyświetlacza i gry wyglądają zadziwiająco dobrze w połączeniu z techniką skalowania zwaną integer scaling. Finalnie nawet w bardziej wymagających grach mogę sobie pozwolić na co najmniej stabilne 40 fps, gdzie deck może mieć kłopoty z osiągnięciem 30, a już przeskok z 15W na 18W daje te kilka klatek różnicy. W zapasie jest jeszcze prawie drugie tyle W, bo aż do 30W (tak naprawdę to najbardziej się opłaca jechać na 25W, bo później przyrost wydajności w stosunku do zużycia energii, nie jest już opłacalny).Reasumując, jestem tak zadowolony ze swojego LeGO, że nawet nie myślę o zmianie na cokolwiek mocniejszego. Legion GO 2 ma natywną 1920x1200 i już myk z integer scaling nie przejdzie, bo wtedy by trzeba odpalać natywnie gry w 960x600, a to by już mogło słabo wyglądać na prawie 9" wyświetlaczu.
Opublikowano piątek o 20:371 dzień Kurczę może 2600 przeboleję za tego białego, czarnego na pewno nie będę brał bo znając życie odpalę to raz na miesiąc więc zastanawiam się czy to mi w ogóle potrzebne. Może na wyjazdy na działkę się sprawdzi i nie będę musiał zabierać mojego series s. No nie wiem. Żeby jeszcze natywnie działały gierki z xboxa... 13 godzin temu, DarkStar napisał(a):Ale ja chcę 1080p na wysokich i 40+ klatek! Właśnie o to się rozbija, że te sprzęty nie wyrabiają, w szczególności z UE5 (akurat South of Midnight to UE4). Straciłem hype na ROG Xbox Ally, bo go kupię i będzie działać praktycznie tak samo jak mój Z1E. Może NPU coś pomoże, ale wolę poczekać na recenzje. Czuję, że nie dostałbym znaczącego upgrade'u, a trzeba wywalić więcej kasy niż na PS5 Pro.Panie, gierki na UE5 ledwo zipią nawet na kompach za grube tysiące a ty chcesz grać na handheldzie. Kupując taki sprzęt liczę się z tym, że to głównie będzie do gierek 2d typu hollow night czy balatro albo jakieś bardziej zoptymalizowane gry 3D. Gdybyśmy nie żyli w czasach gdzie twórcy mówią "mamy w dupie optymalizacje, odpalcie sobie upscaler" to by zupełnie inaczej to wyglądało.
Opublikowano wczoraj o 07:31 1 dzień Bez przesady, można mieć jakieś oczekiwania co do gier 3D, skoro na Switchu 2 kosztującym 75% ceny tego białego można ogrywać Cyberpunka czy Star Warsy.
Opublikowano wczoraj o 07:38 1 dzień PC Master Race, nie? Jak źle chodzi to twoja wina bo za mało dałeś za komputer biedaku.
Opublikowano wczoraj o 07:52 1 dzień Nie było tytułu, który byłby niegrywalny na z1extreme. Obecnie gram w cronosa na hejtowanym ue5 i działa bardzo ładnie, więc określanie tych hh jako sprzęty do indyków jest dla nich krzywdzące.
Opublikowano wczoraj o 08:06 1 dzień 8 minut temu, Atherius napisał(a):Nie było tytułu, który byłby niegrywalny na z1extreme.To zależy od tolerancji :) Ta "grywalność" jest pojęciem względnym. Np Monster Hunter Wilds wygląda mi na niegrywalnego na każdym handheldzie, włącznie z Legionem. Ja rozumiem, że te sprzęty mają swoje ograniczenia, tylko nie mam ochoty płacić 3800-5000 zł za coś, co nawet nie zbliża się wydajnością do mojej PS5 Pro, która z napędem kosztowała mniej. Dlatego póki co zmieniłem zdanie i nie kupuję tego nowego Rogala.
Opublikowano wczoraj o 09:12 1 dzień Kompletnie bezsensu porównanie. Ps5 Pro nie weźmiesz ze sobą poza próg własnego domu- i na tym można skończyć dalsze porównania.
Opublikowano wczoraj o 09:14 1 dzień Dokładnie, płacisz za mobilność, podobnie z lapsami, najczęściej taniej da się złożyć lepszą stacjonarkę w podobnej cenie.
Opublikowano wczoraj o 09:22 1 dzień Ja gram na handheldach głównie w domu 😅Na podróż parę razy do roku nie dam 4000 zł, to wolę już tego Switcha 2 kupić za połowę tej ceny i nie szukać gniazdka w pociągu. 😉 Albo swojego Steam Decka wziąć i indyki. No nic, chciałem brać ROG Xbox Ally na premierę, ale mi przeszło. Za drogo, zbyt mała różnica w stosunku do mojego Z1E. Edytowane wczoraj o 09:24 1 dzień przez DarkStar