Opublikowano 18 kwietnia 20241 r 2 hours ago, _Red_ said: Też chciałem już ten wariant H - jak rozumiem to jest to samo co RG35XX tylko ma analogi i układ horyzontalny. Z drugiej strony, kurde, w to wszystko mogę pograć na emulatorze na smartfonie (ostatnio bez problemu cisnąłem Parasite Eve, gdzie ultra precyzyjne sterowanie nie jest potrzebne) i będzie kolejny e-grat do szuflady (tak jak PSVR2, który zbiera kurz). Wariant H ma chyba bebechy jak RG35XX+
Opublikowano 18 kwietnia 20241 r Anbernic srernik, to jest konsola xD Za 4 złote z drugim joypadem to dla zabawy kupiłem, nawet jeśli wyrzucę to do kosza po godzinie. Zobaczymy jak szybko kilkulatek to rozwali skacząc w Mario.
Opublikowano 18 kwietnia 20241 r Anbernic się lepiej sprawdza do gier z GameBoya- na plus mniejszy ekran. Na SD czy Rogu te gry wyglądają gorzej, bo się rozjeżdża ekran na całość. A jak nie, to albo są paski albo symulator obudowy GB. Tu dla mnie wygrywa Anbernic. H jest też o wiele wygodniejszy, God of War na PSP to pokaz klatek na sekundę i szkoda czasu. Soul Calibur z DC nie działa najgorzej, ale o płynności master race też nie można napisać.
Opublikowano 18 kwietnia 20241 r Chrzanić PSP, gierki z PS1 świetnie wyglądają na tym małym ekraniku.
Opublikowano 18 kwietnia 20241 r Mnie głównie GBA interesował i Color. Kilka gier z MAME też spoko- strzelanki pokroju 1942 ok. Ale jak ktoś chce coś nowszego, to dopłacić do tych wersji za 500-700zł.
Opublikowano 19 kwietnia 20241 r No Panowie widzę z rozterkami na drodze życia. Postaram się pomóc bo mam wersję bez H, bawiłem się kilka dni wersją z H, próbowałem cieszyć się emulacją na telefonie z padem i gripem, miałem Razera Kishi. To wygląda w ten sposób. Zadajcie sobie pytanie jakie gry was interesują najbardziej. Jeśli jest to PS1 albo i nawet Dreamcast to ja bym polecał Anbernica RG35XX H bo jednak te analogi mogą się przydać do gier z wczesnej i brzydkiej ery 3D. Bebechy konsolki pozwolą na bezproblemowe granie w gierki z PlayStation i w większość gier z DC, choć niektóre mogą czasami chrupnąć więc nie jest to doświadczenie w pełni idealne. Jeśli wasze wspomnienia z dzieciństwa bardziej pasują do GBA i PSP to horyzontalny typ sprzętu będzie dla was idealny *choć samej emulacji PSP nie polecam ze względu na proporcje ekranu, tutaj celujemy w GameBoye i emulację konsol podpinanych niegdyś do telewizorów CRT 4:3 Spoiler Jeśli wasz czas wolny chcecie ,,zmarnować'' na gierki z NESa, SNESA, GBC, GBA itp. i co najwyżej okazjonalnie kilka gierek z PS1/DC (jak bijatyki przykładowo) a wasze wspomnienia dotyczą maniakalnego grania w Pokemon Gold i Super Mario Land na GB Color no to nie ma moim zdaniem nic lepszego do takiego retro jak Anbernic RG35XX + lub nawet i bez plusa choć nowsza i mocniejsza konsolka pozwoli na bardziej bezproblemowe granie w Pokemony oraz inne nadające się obsłużyć gry bez ekranu dotykowego z NDS'a (tak, można wyrobić w sobie naturalny odruch przełączania ekranu ,górny-dolny' bez bólu i stękania). Samo patrzenie na tę konsolkę z odpaloną kolorową śliczną gierką ze SNESA robi robotę i aż chce się grać Spoiler Jeśli wasze myśli wędrują w kierunku konsol takich jak PS2 czy GameCube to niestety musicie zawrócić bo to zły temat i najlepiej dla was będzie kupić Steam Decka lub sprzęt jemu podobny za dużo większe pieniądze niż kosztują opisywane tutaj konsolki do zabijania czasu w podróży czy łóżku z ulubionymi retro gierkami, które mogą mieć już ze 30 lat. Jeśli chcecie znać moje zdanie na temat telefonu z gripem/padem i poradę jaką mam w tym przypadku to utwórzcie okno na piętrze najlepiej powyżej 5 i wyrzućcie to w pizdu słowa kluczowe to: proporcje ekranu, rozkład masy, wygoda bo kiedy ktoś dzwoni to konsolkę pauzujemy/usypiamy i rzucamy obok siebie na łóżko, kiedy ktoś dzwoni w przypadku grania na telefonie to trzeba rozmontować gripa, zdenerwować się, że jest to takie głupie i dopiero odebrać już dotykowo palcem. Jeśli jesteś już dorosłym facetem i przychodzisz tutaj marudzić, że: ty nie wiesz bo tego i owego, zastanawiasz się, rozmyślasz, kalkulujesz no to bez przesady, to jest +/- 250 zł, po prostu to zamów a jak się nie spodoba to wystaw na OLX i nie bądź jak baba.
Opublikowano 19 kwietnia 20241 r Ja z RG35XX H jestem bardzo zadowolony, po Miyoo Mini Plus i R36S ten w końcu zrobił naprawdę dobre ogóle wrażenie na mnie. Budowa, jakość wykonania, analogi. Jakoś Mario Kart 64 na krzyżaku to nie ten tego. Nie pasowała mi gimnastyka w Miyoo żeby N64 czy NDS ogarnąć, w Anbeniku cyk, i jest. R36S jakiś taki "niedorobiony" mi się wydawał. Dziś znalazłem na YT filmik jak GoW zrobić na RG35XX H żeby w 30 klatkach śmigał.
Opublikowano 20 kwietnia 20241 r 22 godziny temu, Kris77 napisał: Ja z RG35XX H jestem bardzo zadowolony, po Miyoo Mini Plus i R36S ten w końcu zrobił naprawdę dobre ogóle wrażenie na mnie. Budowa, jakość wykonania, analogi. Jakoś Mario Kart 64 na krzyżaku to nie ten tego. Nie pasowała mi gimnastyka w Miyoo żeby N64 czy NDS ogarnąć, w Anbeniku cyk, i jest. R36S jakiś taki "niedorobiony" mi się wydawał. Dziś znalazłem na YT filmik jak GoW zrobić na RG35XX H żeby w 30 klatkach śmigał. Testowales moze gierki z DC? Kminie powoli zakupy glownie z mysla o graniu w gry z PSXa i DC. Ten pierwszy to wiem ze w miare ok smiga.
Opublikowano 20 kwietnia 20241 r Tu fajne zestawienie W sumie fajnie byloby obadac, przegapiłem kompletnie tę konsolę.
Opublikowano 20 kwietnia 20241 r Hejka, powiedzcie mi proszę jaki może być powód mrugania konsolki i wywalania gier? Wszystko było ok, śmigało, a nagle ekran zaczął mrugać i niczego nie da sie odpalić.. Anbernic RG35XX, wgrany GarlicOS.
Opublikowano 20 kwietnia 20241 r Dziala na tyle ze dla mnie calkowicie ok. Pasuje pomyslec i poszukac gdzie mozna to tanio wyrwac. Na Amazonie jest drogo. E: oczywiscie aliexpres
Opublikowano 20 kwietnia 20241 r 12 minut temu, pawelgr5 napisał: Dziala na tyle ze dla mnie calkowicie ok. Pasuje pomyslec i poszukac gdzie mozna to tanio wyrwac. Na Amazonie jest drogo. E: oczywiscie aliexpres Warto śledzić okazje na pepperze, często można wyrwać je wyrwać w okolicy 150 zł Co za możliwość odpalenia gier z konsol o NESA po Dreamcasta na przenośnym sprzęcie brzmi jak kradzież
Opublikowano 20 kwietnia 20241 r 1 godzinę temu, _Red_ napisał: Tu fajne zestawienie W sumie fajnie byloby obadac, przegapiłem kompletnie tę konsolę. Kusi żeby sprawdzić code veronica
Opublikowano 20 kwietnia 20241 r 1 godzinę temu, Kama256 napisał: Hejka, powiedzcie mi proszę jaki może być powód mrugania konsolki i wywalania gier? Wszystko było ok, śmigało, a nagle ekran zaczął mrugać i niczego nie da sie odpalić.. Anbernic RG35XX, wgrany GarlicOS. Podmieniłeś testowo kartę z systemem na oryginalną by sprawdzić czy to wina karty z garlicOS? U mnie gdy zaczęły wieszać się gry, a konsola po resecie wstawała z bólami winna była trefna (podejrzewam że podróbka) karta z Garlic.
Opublikowano 20 kwietnia 20241 r Mu coś za dziwnie dobrze działają te gierki. Na stockowym grałem, to różowo nie było. Soul Calibur działał w miarę, Crazy Taxi spoko. Shenmue czy Powerstone nie sprawdzałem. Do DC bym brał RG ale 5XX. Te wyższe modele.
Opublikowano 21 kwietnia 20241 r 17 godzin temu, friedrich napisał: Podmieniłeś testowo kartę z systemem na oryginalną by sprawdzić czy to wina karty z garlicOS? U mnie gdy zaczęły wieszać się gry, a konsola po resecie wstawała z bólami winna była trefna (podejrzewam że podróbka) karta z Garlic. Podmieniłam z oryginalną, ale wyświetla się tylko napis Anbernic i nic więcej się nie uruchamia. Wgranie systemu na nowo na inną kartę mogłoby pomóc? Pytanie może głupie, ale nie jestem znawcą w tych tematach Dodam, że kilka dni temu na drugą kartę 128gb wrzuciłam paczkę gier, kilka dni śmigało i wczoraj nagle przestało.
Opublikowano 21 kwietnia 20241 r Jeśli winna jest padnięta karta z systemem (slot nr 1) to pomoże. Oczywiście resetowałaś konsolę przyciskiem po prawej stronie (poniżej włącznika zasilania)? Jeśli to nic nie da spróbuj wyjąć kartę z grami ze slotu nr 2. Gdy na początku przygody z RG35XX włożyłem do slotu z grami kartę w złym formacie to niby całość się uruchomiła ale bardzo wolno chodziła i co chwilę się menu na moment blokowało. Podstawa to ustalenie czy padło urządzenie czy karty. PS Ostatnio przechodziłem coś podobnego: po zawieszeniu się gry klikałem przycisk reset, po czym dluuuuuugo (kilka minut) wczytywał się napis Garlic po czym całość się zatrzymywała. Dopiero po kilkunastu takich resetach całość się w końcu wczytywała - do kolejnej szybkiej zawieszki. Winna była karta z systemem: po wymianie na nową z GarlicOS problemy zniknęły. Edytowane 21 kwietnia 20241 r przez friedrich
Opublikowano 21 kwietnia 20241 r Godzinę temu, Kama256 napisał: Podmieniłam z oryginalną, ale wyświetla się tylko napis Anbernic i nic więcej się nie uruchamia. Włóż tą kartę do PC i zobacz czy są jakieś dziwne, chińskie znaczki zamiast normalnych fontów w nazwach pliku. Jak karta uszkodzona to będą dziwne znaczki. Sprawdź/napraw błędy windowsowym narzędziem we właściwościach karty.
Opublikowano 21 kwietnia 20241 r Włożyłam kartę do PC, wszystko wygląda ok. Resetowałam milion razy przyciskiem z boku, też to nic nie daje. Z oryginalną kartą, która była dołączona do konsolki pojawia się tylko napis anbernic i kolejne 30min nic. Z GarlicOS, który wgrałam na kartę 16gb działa, załącza się, ale w momencie włączenia gry wywala i zaczyna mrugać. No nic... spróbuję wgrać Garlic na inną kartę. Mam nadzieję, że to wina kart, a nie urządzenia, bo się tak cieszyłam na nowe gierki
Opublikowano 21 kwietnia 20241 r No, muszę powiedzieć, że pomysł, że nowa wersja systemu to jest jeden plik 64GB jest szatański. Już mi piąta godzina leci jak to ściągam, rozpakowuję, rozpakowuję ponownie, robię backup oryginalnej karty i nagrywam. Nie pomaga, że na kompie mam mało miejsca i robię to wszystko przez zewnętrzny dysk talerzowy.
Opublikowano 21 kwietnia 20241 r 17 minut temu, dominalien napisał: No, muszę powiedzieć, że pomysł, że nowa wersja systemu to jest jeden plik 64GB jest szatański. Już mi piąta godzina leci jak to ściągam, rozpakowuję, rozpakowuję ponownie, robię backup oryginalnej karty i nagrywam. Nie pomaga, że na kompie mam mało miejsca i robię to wszystko przez zewnętrzny dysk talerzowy. Ale po co robić backup oryginalnej karty? Ja ją zostawiłem w stanie jak przyszła, a nowy system postawiłem na nowej karcie.
Opublikowano 23 kwietnia 20241 r To jakby kosztowało 500/600 byłby hit. Przy 1000zł może trochę taniej wypada średnio przy Steam Decku, ale znajdzie swoich amatorów. Edytowane 23 kwietnia 20241 r przez iluck85