Opublikowano 16 kwietnia 20241 r Mi się gdzies w oczy rzucił październik. W najbliższej przyszłości nic mnie tak nie jara jak Metaphor. Atlus od dekad robi najlepsze rpgi, a czuję, ze teraz przejdą sami siebie.
Opublikowano 22 kwietnia 20241 r W zasadzie to startuje o polnocy wiec trak troche jutro Ja zobacze rano do kawki w robocie. Bardzo mnie to ciekawi.
Opublikowano 22 kwietnia 20241 r Ja się najbardziej jaram tym szybkim rozprawianiem się z tymi słabymi żelkami. C0rwa przełom na miare wynalezienia koła. Jrpgi będą w końcu grywalne
Opublikowano 22 kwietnia 20241 r Aż takiego jaranka nie mam, przyznam szczerze, choć poniekąd dawno już zdecydowałem, praktycznie w ciemno, że grę kupię na premierę. Ja tu widzę Personę w klimatach Fantasy. Z jednej strony fajnie, że znana formuła w nowych klimatach, a z drugiej też powiew świeżości i potencjał na jakieś nowe rozwiązania. Nie podoba mi się tylko design głównego bohatera. Wygląda jak niebieskooka, męska wersja Aigis z P3.
Opublikowano 23 kwietnia 20241 r Te dungeony to jest ps3. O ile technikalia mi nie przeszkadzają tak ten dobór kolorów już tak
Opublikowano 23 kwietnia 20241 r Nie powiedalbym ze to jest brzydkie. Ciezko sie na to patrzy jak na PS5 jest Rebirth, ale wielkiej tragedii nie ma.
Opublikowano 23 kwietnia 20241 r Atlus: nie chcemy żeby gracze marnowali czas na walki które i tak maja wygrać wiec zaprojektowalismy super blyskawiczny combat z nisko-levelowymi mobkami! Też Atlus: podróże miedzy miastami chodzacym statkiem będą trwały 2h dla wikszej immersji, mozecie w tym czasie rozmawiać, gotować a nawet prać!
Opublikowano 23 kwietnia 20241 r Ta mechanika auto-wygrywania byla czesciowo przeciez w P5 (w Mementos) oraz calkowicie w Star Ocean 2. Czym sie rozni tutaj ze tak sie tym chwala?
Opublikowano 23 kwietnia 20241 r 10 minut temu, pawelgr5 napisał: Ta mechanika auto-wygrywania byla czesciowo przeciez w P5 (w Mementos) oraz calkowicie w Star Ocean 2. Czym sie rozni tutaj ze tak sie tym chwala? Tym, że teraz to działa na każdego w jakimś stopniu, nie tylko na żelki niskiego levelu. To jak First Strike z Person, tylko jeszcze zadajesz trochę damage w real time itp. wygląda to dosyć zacnie. Zresztą, co tutaj dużo nie mówić, cała gra wygląda zacnie.
Opublikowano 23 kwietnia 20241 r Atlus to przede wszystkim styl i pod tym względem widać, że znowu dowiozą. A poza tym nastawiam się po prostu na personę w sosie fantasy. Do tego pewnie świetny OST od Pana Meguro i oby wciągająca fabuła i ja będę zadowolony.
Opublikowano 23 kwietnia 20241 r 150$/170€. Nieszczególnie kusząca edycja, szczególnie z taką ilością dodatków cyfrowych. Artbook pewnie znowu skromny i w miękkiej oprawie, a reszta dodatków poza OST zapychadła. Pewnie kupię cyfrę na Steam, a kiedyś tam może pudło na PS5 przy obniżce.
Opublikowano 23 kwietnia 20241 r Jako, że to zmodyfikowany silnik P5R, a nie żaden Unreal, to pewnie będzie: 1. Lepiej działać niż P3R na Decku 2. Będzie wsparcie ultrawide modem od https://github.com/Lyall bardzo szybko, pewnie day1 Równieź wybiorę Steam, warto dodać, że gra nie pojawi się day1 w żadnym abonamencie, ale to chyba od początku było oczywiste.
Opublikowano 23 kwietnia 20241 r Styl świata, bohaterowie, bardzo mi przypominają ten z gry Pyre od Supergiant.
Opublikowano 23 kwietnia 20241 r https://www.siliconera.com/metaphor-refantazio-bonds-wont-lead-to-romance/ Biedny Pupcio Nie będzie kręcenia z elficami.