Opublikowano 11 godzin temu11 godz. 56 minut temu, Perez napisał(a):15k książki to jest znakomity wynik. W PL mówi się, że niby od 10k masz bestseller. Co do czasopisma - 5k to jest zbliżony poziom do nas, aczkolwiek nie wiem, w jakim okresie. Przykładowo PC Extreme miało w tamtym roku ze 3,5-4k online + 1,5k dorzucił Empik, więc takie 5-5,5k i cały czas się sprzedaje, tyle że głównie outlet w sklepie, bo nówek to już została garstka.Z tego co zrozumiałem to od premiery do teraz ale kiedy to miało premierę to nie pamiętam.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Premiera była na PGA 2024 (wiem, bo byłem jako jeden ze współautorów ;) ). Magazyn trochę podzielił społeczność, bo z jednej strony ludzie oczekiwali tekstów samego Archona (i ew. ścisłej redakcji portalu), a dostała zbiór tekstów randomów dla większości ludzi (ja z samego community "odszedłem" dobre 10 lat temu, choć od czasu do czasu wspieram Arka konsultacjami dot. Chin itd.). Ja z efektu jestem zadowolony i to była wspaniała przygoda. ALE, przy takiej ilości subów i oglądalności, 5k to wynik naprawdę niewielki, choć i tak zadowalający.Książka sprzedała się lepiej, bo a) jednak Altenberg sporo włożył w reklamę; b) właśnie chodziło o to, że Archon był jedynym autorem. Tak mi się przynajmniej wydaje.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Prasę malo kto już czyta, a czytanie książek jest takie ą ę. Po drugie pismo wydało cdaction, a niektórzy maja awersję ;)
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 42 minuty temu, grzybiarz napisał(a):Prasę malo kto już czyta, a czytanie książek jest takie ą ę.Po drugie pismo wydało cdaction, a niektórzy maja awersję ;)Ja bym powiedział, ze ludzie czytają tylko obecnie na rynku jest taki przesyt książek i magazynów, że trzeba niezle fikołki robić by podtrzymać zainteresowanie czytelnika danej marki. U nas Perez to w tamtym roku przeszedł samego siebie, do tego dobry skład miesięcznika naszego pisma sprawia, ze miesięcznik wciąż jest miesięcznikiem.
Opublikowano 23 minuty temu23 min 1 godzinę temu, oFi napisał(a):Ja bym powiedział, ze ludzie czytają tylko obecnie na rynku jest taki przesyt książek i magazynówNie no nakłady po 5 tysięcy w prawie 40 milionowym kraju nie świadczą o tym, że ludzie czytają
Opublikowano 17 minut temu17 min No, tragiczny wynik raczej, czytelnictwo leży.Ja też nie czytam tyle ile bym chciał, bo ciągle czytam ikstrimy i specjale. Ostatnio mi kumpel gada, że czyta Dostojewskiego albo biografię Hitlera, a ja mówię, że gejm boj ikstrim ;/
Opublikowano 12 minut temu12 min Rolę odgrywa też cena 25-35 zł za czasopismo to nie jest mało. Zapewne gdy cena była na poziomie 11.99 to nakład i sprzedaż była większa.