Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Racer Extreme, Sport Extreme, RPG Extreme, Strategie Extreme itp. Aczkolwiek tutaj pewnie kłopotem by bylo zazebianie sie gierek z innymi specjalami, ale wtedy moze większy nacisk na publi pozwoliłby zapełnić 100 stron.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Mnie właśnie najbardziej interesuje Sega MD bo mega dużo na niej grałem jak byłem mały. Inne to wszystko mi jedno. Tematycznych nie konsolowych pewnie nie biorę na ten moment pod uwagę.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Godzinę temu, łom napisał(a):To poproszę dodanie do ankiety PE1994.Ale co tu by miało być? I czemu akurat 1994, a nie 1995?
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Roczniki, speciale o danej konsoli, serii, gatunku... I powtarzanie niektórych tekstów, bo co nowego można tam będzie wsadzić.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Specjale odnosnie gatunku wydają mi sie potencjalnie ciekawe, bo mozna sporo przekrojowych tekstów publicystycznych wysmażyć, a niekoniecznie kolejne kilkadziesiąt stron recek.Typu: rozwoj gatunku, najważniejsze nazwiska i studia, technologie z jakich sie na przestrzeni lat korzystało, wspomnienia zgredow, jak wyglądał polski rynek, a jak zagraniczny, konkurencja w obrebie gatunku na przestrzeni lat (np. FIFA vs PES w przypadku sportówek), moze udałoby sie namówić na wywiady jakichś twórców, no a do tego najważniejsze tytuły oczywiście, ale nacisk położony na te przekrojowe materiały, a nie odgrzewane recki. Edytowane 6 godzin temu6 godz. przez LeifErikson
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 3 godziny temu, Perez napisał(a):Pany, będę chciał odpalić ankietę ze specjalami, bo dużo różnych opcji się pojawia, więc warto to wybadać nieco szerzej. Mogą być również propozycje typu "Historia RPG" itp., o ile faktycznie ktoś na takie coś by czekał, żeby nie wrzucać na zasadzie "o, to dodam wszystkie gatunki gier".Z tych tematów, które się przewijają:DS + 3DS (a może i osobno)To, ale osobno, DS ma zbyt bogatą bibliotekę, żeby się dzielić z 3ds.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 38 minut temu, pawelgr5 napisał(a):Mnie właśnie najbardziej interesuje Sega MD bo mega dużo na niej grałem jak byłem mały. Inne to wszystko mi jedno. Tematycznych nie konsolowych pewnie nie biorę na ten moment pod uwagę.Mnie tak samo, pirwsza oficjalnie dystrybuowana konsola w Polsce. Nawet Sega dogadała się z jednym Polskim studiem tak w 1991 roku został wydany Blockout. Gierki można było dostać w elektromarketach, wypożyczalniach VHS czy sklepach komputerowych. Były nawet Polskie instrukcje, sam miałem jedną grę z taką wkładką ale instrukcja mi przepadła. Ceny gier od 80-200 zł, konsola 300 zł. Ja wtedy nawet liczyć nie potrafiłem, byłem przed zerówką ale do dzisiaj pamiętam te ceny gier i ciułanie kasy.Co ciekawe Sega dwa razy próbowała wejść na nasz rynek, w 1990 i później w 1994, ja się właśnie złapałem na ten drugi rzut i konsole dostałem na święta 1995 albo 1996, już nie pamiętam.Co ciekawe Mega Drive był sprzedawany głównie w powiatowych miastach, tam gdzie było biedniej i ludzi nie było stać na komputery. Co po latach też trochę wyjaśnia popularność tego sprzętu u ludzi z mniejszych miast. We wczesnych numerach Kaczora Donalda były też reklamy. Na wydarzeniach jak Mikołajki Polskichzakładów Lotniczych nawet stały standy z Mega Drive i podpiętymi pistoletami ale co to za gra tam była to nie pamiętam bo się nie dopchałem xd Standy były zawsze w parze, Mega Drive i Pegasus.Po Mega Drive Bobmark poszedł w Saturna, mieli pecha xd
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Godzinę temu, LeifErikson napisał(a):Specjale odnosnie gatunku wydają mi sie potencjalnie ciekawe, bo mozna sporo przekrojowych tekstów publicystycznych wysmażyć, a niekoniecznie kolejne kilkadziesiąt stron recek.To może być w normalnym extrimie. Przerabiam teraz pierwszy numer na wersje php :) i tam jest przegląd gier pilkarskich. Poczytałbym przegląd platformówek czy wyścigów. 40 minut temu, Shen napisał(a):To, ale osobno, DS ma zbyt bogatą bibliotekę, żeby się dzielić z 3ds.100 stron dla DS i 32 dla 3DS :)nie widzę np 116 stron o 3DSie. Dwa razy robiłem podejście do konsoli i może max 30 gier tam jest wartych ogrania.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 22 minuty temu, grzybiarz napisał(a):To może być w normalnym extrimie. Przerabiam teraz pierwszy numer na wersje php :) i tam jest przegląd gier pilkarskich. Poczytałbym przegląd platformówek czy wyścigów.100 stron dla DS i 32 dla 3DS :)nie widzę np 116 stron o 3DSie. Dwa razy robiłem podejście do konsoli i może max 30 gier tam jest wartych ogrania.No i w jakim celu chcesz się wystrzelać tak szybko z konsol? Lepiej wydać dwa numery niż jeden.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Godzinę temu, grzybiarz napisał(a):Ale co tu by miało być? I czemu akurat 1994, a nie 1995?Masz opisane dosłownie dwa posty niżej (ale już wcześniej opisywałem jak to powinno wygladać)'Bez podziału na platformy, recki najważniejszych tytułów, ukrytych perełek (niewypałów/crapów?) danego roku z dwiema oceniaczkami (jak w retro recenzji), opis sytuacji (co było popularne u nas a co na zachodzie) i cen konsol/gier/PCtów w Polsce i na świecie, najważniejsze wydarzenia (premiery sprzętów, targi, przejęcia, zamknięcia itd.).'Czemu 1994? Najważniejsze wtedy miał debiut PS1 (i Saturn) do tego gry arcade świetnie sobie radziły, 16 bitowe konsole, Amiga i PC też dostały masę hiciorów i jest duża szansa że redakcja/czytelnicy będą kojarzyli te czasy/gry z autopsji. Startować od 1995? Nie masz debiutu PS1/Saturna. Startować od 1993 (albo wcześniej) celujesz w mniejszą ilość czytelników/redaktorów i nazwa nie pasuje.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Moim zdaniem najlepsza opcja to połączenie PSP/Vita oraz DS/3DS. Wydaje mi się, że na Vitę i 3DS wyszło zbyt mało hiciorów, żeby zapełnić te ponad 100 stron i pewnie wyglądałoby to jak niektóre recki z GB Extreme, czyli rozwleczone z przymusu teksty pełne powtórzeń. Jeśli zdarzy się, że jednak zostało parę tytułów, które nie zmieściły się do numeru, to może kiedyś powstanie numer drugi. Już przy PS2 Extreme pojawiały się tu takie głosy, że przydałby się PS2 Extreme 2.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Pisałem w temacie o Xbox Extreme że nie ma tam wielu gierek które były w PS2 Extreme, a na konsolę Microsoftu też wyszły.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 23 minuty temu, Grześ napisał(a):Wydaje mi się, że na Vitę i 3DS wyszło zbyt mało hiciorów, żeby zapełnić te ponad 100 stron Z kim ja tu siedzę xD
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Na 3DSie ograłem prawie 200 gier i uważam, że spokojnie można wybrać ich tyle, żeby zapełnić max 30 stron. Ale jak ktoś ma ochotę czytać o japońskich popierdółkach to można nawet 3 numery zapełnić.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 1 godzinę temu, grzybiarz napisał(a):100 stron dla DS i 32 dla 3DS :)nie widzę np 116 stron o 3DSie. Dwa razy robiłem podejście do konsoli i może max 30 gier tam jest wartych ogrania.Dramatycznie bluźnisz. 3DS jest to najlepszy handheld w dziejach: nie ujmując GBC, GBA, PSP czy DS to właśnie 3DS jest warty nie jednego ale przynajmniej dwóch numerów tylko jemu poświęconych. To konsola konsol. Wybraniec. Z mnóstwem świetnych gier. Howght!
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Czekam od lat na specjal o N64 i mam nadzieję, że się kiedyś doczekam. Do tego PSP + Vita i DS. Reszta już mnie średnio interesuje, bo po tych 3 konsolach skończy się moja nostalgia. Widzę teraz większy potencjał w albumach. Chyba że wprowadzicie trochę zmian i zaczną pojawiać się właśnie specjale w stylu danych roczników albo RPG Extreme, czy nawet Final Fantasy Extreme, które też dałoby radę spokojnie wypełnić ponad 100 stron contentu.
Opublikowano 53 minuty temu53 min Final Fantasy to z wszystkimi częściami ponad 100 gier więc wystarczyłoby na vol.1 i vol.2. Kupowałbym tak samo jak Zelda Extreme.
Opublikowano 49 minut temu49 min Ja chciałbym jak najwięcej wydań o PS1. Proszę ponownie o założenie tematu o PS1 Extreme żebyśmy mogli tam podsunąć propozycje tematów na artykuły, recenzji gier, czy wyglądu okladek i wnętrza.