Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wydania specjalne - temat ogólny

Wybierz tematy wydań specjalnych, o których byś najchętniej poczytał... 63 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wybierz tematy wydań specjalnych, o których byś najchętniej poczytał...

• PSP
      31
    • PS Vita
      27
    • PS one
      23
    • Wii
      25
    • Wii U
      20
    • Nintendo 64
      30
    • GameCube
      34
    • Game Boy Advance
      23
    • DS
      21
    • 3DS
      21
    • X360
      20
    • PC#2 (lata +/- 1998-2007)
      22
    • Commodore 64
      7
    • Sega Mega Drive
      21
    • Sega Game Gear
      8
    • roczniki, np. 1994 (najważniejsze gry, sytuacja w branży, wydarzenia itd.)
      30
    • akcja
      8
    • bijatyki
      9
    • indie
      8
    • platformowe
      16
    • przygodowe
      9
    • RPG
      19
    • sportowe
      5
    • strategiczne
      10
    • strzelanki
      5
    • wyścigi
      13
    • polskie gry
      8
    • polski gamedev
      6

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano
9 godzin temu, Pix napisał(a):

głosujcie na n64, bo przez następne lata Perez będzie się zasłaniał ankietą za każdym razem, kiedy go błagam o tę konsolę pechowiec

Gadam o tym od miesięcy i jak już wspomniałem wcześniej, zręcznie omija się ten temat, proponując rozmaite inicjatywy, które nie mają żadnych szans realizacji ;)

To była świetna konsola, nie dla biedaków, choćby przez zaporowe ceny gier i brak piratów.

Natomiast dla mnie jako dzieciaka to był powiew luksusu i nigdy nie zapomnę tych pudełek z grami, często po 299zl.

Edytowane przez [InSaNe]

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Wyświetleń 123,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobry! Kolejne wydanie specjalne ukaże się w okolicach 20 marca i będzie to PC Extreme (z naciskiem na MS-DOS lata 80. i 90.). Start przedsprzedaży w środę ok. 10:00, ale póki co prośba o pomoc w wybo

• Dooobra, już w sumie nie ma co tu robić takiej tajemnicy, bo zaraz zaczniecie marudzić, to lepiej teraz niż przy starcie przedsprzedaży ;).  20 września oficjalna premiera.... Arcade Extreme! Tak

• Informacyjnie, bo juz gdzies to info bedzie pewnie sie pojawialo - na 20 czerwca planujemy premiere wydania specjalnego Amiga Extreme. Prace juz zaawansowane, materialow masa, tak ze dzieje sie :). 

Opublikowano
6 godzin temu, [InSaNe] napisał(a):

Gadam o tym od miesięcy i jak już wspomniałem wcześniej, zręcznie omija się ten temat, proponując rozmaite inicjatywy, które nie mają żadnych szans realizacji ;)

To była świetna konsola, nie dla biedaków, choćby przez zaporowe ceny gier i brak piratów.

Natomiast dla mnie jako dzieciaka to był powiew luksusu i nigdy nie zapomnę tych pudełek z grami, często po 299zl.

Coś w tym jest. Jak byłem gówniarzem to to nie znałem nikogo z N64. Jeden kumpel z osiedla miał Saturna, to czasami wymienialiśmy się na konsole. Dopóki mały chvjek nie nadpisał mi sejwa w Mario 64, na którym miałem 120 gwiazdek. Pewnych rzeczy się nie wybacza ;/

Do dzisiaj mam swoją Ocarina of Time, która kosztowała 350 zł. Kto miał wtedy N64 to się nie śmieje z dzisiejszych cen giereczek

Opublikowano

Ja nigdy nie znałem nikogo, kto miał N64. Samą konsolę widziałem na żywo raz w życiu w sklepie z grami z podłączonymi czterema padami, co mnie zaskoczyło, bo mój PSX miał tylko dwa wejścia, a na multitapa nie mogłem sobie wtedy pozwolić. Stąd wydaje mi się, że to bardzo niszowa platforma, ale może w wielkich miastach było inaczej.

Opublikowano

N64 widziałem tylko w sklepach i gralniach. Jak trzeba było podjąć decyzję jaką konsolę kupić za kasę z komunii to odpadła w przedbiegach ze względu na małą ilość i zaporowe ceny gierek oraz zerową popularność bo nawet nie było by z kim się wymieniać. Trochę ponad rok temu zagrałem też w Mario Kart 64 na oryginalnym sprzęcie i każdy z czterech podłączonych padów miał zepsuty, rozklekotany analog smutas

Opublikowano

Póki co na szczycie GameCube, PSP, N64 i roczniki. notlikethis

Tego sie nie spodziewałem. D Ciekawe jak w pozaforumkowej ankiecie?

Opublikowano

Numer o ps3 imo trochę skanibalizowal x360 zajmując się takim bioshockiem czy mass effect

Opublikowano
7 minut temu, LeifErikson napisał(a):

Póki co na szczycie GameCube, PSP, N64 i roczniki. notlikethis

Tego sie nie spodziewałem. D Ciekawe jak w pozaforumkowej ankiecie?

No na formularzach trochę inna skala - 650 głosów :) TOP 10:

➡️ PSP
---
➡️ PC#2 (lata +/- 1998-2007)
---
➡️ PS Vita
➡️ roczniki, np. 1994 (najważniejsze gry, sytuacja w branży, wydarzenia itd.)
➡️ Nintendo 64
➡️ GameCube
---
➡️ PS one
➡️ Game Boy Advance
➡️ X360
➡️ RPG

PSP wyraźnie, potem PC#2, dalej Vita, roczniki, N64 i GameCube podobnie, kolejny zestaw PS one, GBA, X360 i jako jedyny gatunkowy RPG. Dalej podobne wyniki DS i 3DS oraz Wii i Wii U, C64 identycznie jak Mega Drive.

Opublikowano

N64 dziwnie wysoko, DS i 3DS nisza, wiec mnie to specjalnie nie dziwi, trzeba będzie poczekać na te specjale.

Opublikowano

Czyli wyglada na to, ze nadpodaż fanów Nintendo mamy na forum względem szerszej populacji. 😉

Opublikowano
9 minut temu, Shen napisał(a):

N64 dziwnie wysoko, DS i 3DS nisza, wiec mnie to specjalnie nie dziwi, trzeba będzie poczekać na te specjale.

No tak czytając o tym N64 to ciekawe - nikt nie miał, nikt nikogo nie znał, a w topie zestawienia - mam wrażenie, że @Pix i @[InSaNe] wszystkich kumpli zgarnęli do głosowania ;)

Poza tym chyba bez wielkich zaskoczeń. Może poza tym, że Vita równie mocna jak PSP. PC#2 to ja widzę do tej pory jak pierwszy numer ludzie nawet w outlecie wykupują. Bardzo spoko te roczniki, więc tu do pomyślenia. GameCube i N64 też OK, a że były w planach to się zrobi. Bankowo jeśli Wii to jednak z Wii U, bo samo Wii U to wypada nawet gorzej od C64, Mega Drive i tych gatunkowych polskie gry i przygodówki. Z gatunkowych swoją drogą sensowne zainteresowanie RPG, potem od biedy polskie gry i przygodówki.

Tak że wygląda to OK, kwestia po prostu poukładania co i kiedy robić (tematy, moce przerobowe redakcji).

Opublikowano

Pokemony ogarnij, nawet jako jakiś stand alone poza kolejką. Cell To się musi sprzedać.

Opublikowano

Tylko pokazuje, że ludzie chcą od sony normalnego handhelda a nie protezy w postaci portala. Taka vitunia2 to by było coś w dzisiejszym świecie, która zaciąga wszystko sobie natywnie jak steamdeck pepegasm

Opublikowano
22 godziny temu, PiotrekP napisał(a):

Stare numery na nowym papierze, brzegi też klejone. Tylko czy byłoby tylu chętnych.

O tak. Brakuje mi tych staroci w kolekcji, a egzemplarze z drugiej ręki są często wystawiane w zaporowych cenach. Jeszcze żeby rekompensował to ich stan.

Opublikowano

Jest dobrze. Patrząc na wyniki ankiety coś czuję, że najpóźniej w przyszłym roku N64 Extreme stanie się rzeczywistością.

Wydaje mi się, że sporo osób, które zagłosowało na tę konsolę mogło jej wcale nie mieć, ale zna kultowe gry z Nintendo 64.

No nic, pozostaje dalej marudzić Perezowi nad uchem i cierpliwie czekać

Opublikowano

Z N64 miałem styczność w 1999/2000 bo był w jednej szuli. Z kumplem chodziliśmy grać w Mario Kart. Był tam też Dreamcast, ale był wiecznie okupowany.

Opublikowano

Nie trzeba było bawić się w takie rzeczy. Wystarczył odpowiedni przelew na konto i Prezes jeszcze raz ręcznie przeliczył głosy cool

Opublikowano
1 godzinę temu, Perez napisał(a):

No tak czytając o tym N64 to ciekawe - nikt nie miał, nikt nikogo nie znał, a w topie zestawienia

Może właśnie dlatego?

Opublikowano

Dziękuję wszystkim osobom Nintendo za głosy na GameCuba, N64 i DS/3DS.