Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Saturn to nie wiem, to było jeszcze przed zmianą wydawcy, tu pewnie więcej powie @Konsolite .A co do tych już ostatnich specjali - trochę mix popularności, ale też firm/platform, żeby nie było monotonnie. Stąd w tym roku mielismy i PC, i SNES-a, teraz Xbox, a na grudzień sprzęt przenośny, bo jeszcze nie było. Znaczenie ma też dostępność redakcji, stąd trochę mixujemy, bo są te wydania oparte bardziej na redakcji jak PS3, ale też takie, gdzie większość to autorzy zewnętrzni, jak choćby PC, a to dlatego, żeby dać ekipie redakcyjnej trochę oddechu, bo przecież na bieżąco mamy miesięcznik. A do tego jeszcze prowadzący - są osoby, które chcą dany specjal poprowadzić, bo mają rozpykany temat (np. jak Roger ze SNES-em), ale mają też X swoich innych tematów i czasami coś gdzieś przesuwamy., żeby się wpasować. Teraz rozkminiamy choćby marzec, bo może na czerwiec PSone, ale marzec może znowu coś z cyklu PC #2, Atari itp., więc w sumie podrzucajcie aktualne propozycje.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Jak już musicie budzić ducha pixela, to kontynuacja komputrów tj. lata 90. i zerowe, bo częściowo już wpadliście w ten okres.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Od tych śmiesznych retrokomputerków to już bym wolał drugi numer PC, bo się dużo dobrych gier nie załapało na pierwszy.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 1 godzinę temu, Czoperrr napisał(a):Chciałem zapytać z czystej ciekawości jakie kryterium stosujecie w wybieraniu tematu numeru specjalnego? Zastanawia mnie wybór Segi Saturn, IMO najgorszej konsoli Segi, która nie była u nas nawet popularna i osobiście nie znałem nikogo kto taką konsolę posiadał. Sam dopiero na żywo miałem okazję pograć na Retrosferze rok temu.Saturn miał oficjalnego dystrybutora w Polsce. Była to firma od Pegasusa, jednak obstawili nie tego konia, konsola była za droga. Pamiętam ,że była w sklepach jeszcze przed PSXem. A najgorszą konsolą Segi jest Master System a nie Saturn.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. PC Extreme 1995-2005. Zakończyć na 2005 żeby w przyszłości wpakować odpowiednie gry do X360 Extreme aby nie było dziwnie przypisanych gier jak w przypadku PS3 Extreme. Wszelkie C64, Atari i inne sprzed 1990 bym sobie darował, już lepiej by było robić po PC2 i X360 np. PSP, N64 czy GC.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Nie no, niech do Crysisa dociągną i pierwszego Wieśka, później to już wajcha chyba szła w stronę konsol. Może poza jakimiś strategiami i rtsami.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 29 minutes ago, Perez said:Saturn to nie wiem, to było jeszcze przed zmianą wydawcy, tu pewnie więcej powie @Konsolite .A co do tych już ostatnich specjali - trochę mix popularności, ale też firm/platform, żeby nie było monotonnie. Stąd w tym roku mielismy i PC, i SNES-a, teraz Xbox, a na grudzień sprzęt przenośny, bo jeszcze nie było. Znaczenie ma też dostępność redakcji, stąd trochę mixujemy, bo są te wydania oparte bardziej na redakcji jak PS3, ale też takie, gdzie większość to autorzy zewnętrzni, jak choćby PC, a to dlatego, żeby dać ekipie redakcyjnej trochę oddechu, bo przecież na bieżąco mamy miesięcznik. A do tego jeszcze prowadzący - są osoby, które chcą dany specjal poprowadzić, bo mają rozpykany temat (np. jak Roger ze SNES-em), ale mają też X swoich innych tematów i czasami coś gdzieś przesuwamy., żeby się wpasować.Teraz rozkminiamy choćby marzec, bo może na czerwiec PSone, ale marzec może znowu coś z cyklu PC #2, Atari itp., więc w sumie podrzucajcie aktualne propozycje.Poproszę PSone i N64.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Czyli póki co:- PC#2- N64- PSone (to możliwe, że na czerwiec)- PSP (to w planach, ale jak teraz na grudzień przenośny to odczekamy)- X360 (to też się zrobi, ale nie od razu po Xboksie)Czyli pi razy oko na 2026 coś się poskleja :)
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Mega Drive :DGodzinę temu, łom napisał(a):PC Extreme 1995-2005.Sensowniej będzie 95-00 bo tam jest gęsto. Później 00-05 a później to już biblioteki bardzo podobne z konsolową.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 5 minut temu, Perez napisał(a):- PSP (to w planach, ale jak teraz na grudzień przenośny to odczekamy)Czyli w grudniu gameboy?
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 5 minut temu, Perez napisał(a):Czyli póki co:- PC#2- N64- PSone (to możliwe, że na czerwiec)- PSP (to w planach, ale jak teraz na grudzień przenośny to odczekamy)- X360 (to też się zrobi, ale nie od razu po Xboksie)Czyli pi razy oko na 2026 coś się poskleja :)Jeszcze książki, rozumiem, że Resident Evil już przyklepany?
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 1 minutę temu, Grześ napisał(a):Czyli w grudniu gameboy? Tak. W sumie Muszyn na Extreme Party wspominał, więc nie ma co już tu tajemnicy robić. Ale więcej info to gdzieś koniec września/początek października. 1 minutę temu, Shen napisał(a):Jeszcze książki, rozumiem, że Resident Evil już przyklepany?Taki plan, ale bardziej przyszła jesień. RE chyba najczęściej razem z MGS-em był wymieniany przy info o SH. Najlepsze, że planów za rok do przodu, a tu cholera wie, ile to pożyje :D
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Z drugiej strony myślę sobie, że PSOne Extreme w najbliższym czasie będzie trochę kanibalizować Kompendium PSX.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Teraz, Czoperrr napisał(a):Z drugiej strony myślę sobie, że PSOne Extreme w najbliższym czasie będzie trochę kanibalizować Kompendium PSX.Kompendium wychodzi chyba jakoś niebawem, PSone specjal jeśli już to połowa czerwca. I to też jednak nieco inne wydawnictwa - z jednej strony książkowe, z drugiej czasopismo. No ale to na razie luźny pomysł, zobaczymy finalnie już w 2026 jak to się poukłada.
Opublikowano 33 minuty temu33 min 1 godzinę temu, Perez napisał(a):- PSP (to w planach, ale jak teraz na grudzień przenośny to odczekamy)- X360 (to też się zrobi, ale nie od razu po Xboksie)