Skocz do zawartości

Mała zbiórka dla dzieci z domu dziecka

Featured Replies

Opublikowano

Ciężko coś napisać, świetna inicjatywa z Twojej strony a usmiech dzieciaków bezcenny. Forumkowe prezenty na pewno im umilą czas tam spędzony. Chłopaczek z Xboxem w łapach na pewno będzie tam wymiatał w gierki hehe

• Odpowiedzi 222
  • Wyświetleń 6,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• creatinfreak
    creatinfreak

@adasiulko @Kmiot @Moldar @krupek @Plugawy @mitra @iluck85 @Bzduras @Crazy Horse @_Red_ @Soban @Shen @Dud.ek @Ukukuki @grzybiarz @Suavek  Po pierwsze ja sam jeszcze raz dziękuję za tyle wsparcia

• creatinfreak
    creatinfreak

Byście widzieli ich miny jak włączyłem głośnik. Coś pięknego jaką mieli radoche. Przez dobra godzinę dyskoteka w jadalni była. Niestety wszystkich dzieci nie było, jeszcze jednego przenieśli do drugie

• creatinfreak
    creatinfreak

Widziałem się z dzieciakami. Panie mówiły, że młodzi to już tylko czekają na mnie (widzieli na FB, że coś organizuje). Przedstawiłem im moje pomysły (albo coś większego na ośrodek i mały upominek dla

Opublikowano

@creatinfreak gdybys chcial w grudniu ogarnac cos na gwiazdke to bym sie dołączył. U mnie w pracy co roku bralismy udział w akcji list do swietego Mikołaja i robilismy paczki dla dzieci z domów dziecka, ale odkad home office to przestali.

Opublikowano

Możemy się poklepać wzajemnie po plecach, bo dzieciaki będą miały trochę rozrywki w nadchodzące i coraz dłuższe wieczory.

Ale przede wszystkim poklepmy po plecach @creatinfreak, bo to był jego pomysł, jego inicjatywa i on to ogarnął od początku do końca, a nawet przygotował dla nas plakat xd

Realnie patrząc bez każdego z nas osobna ta akcja i tak by się w jakiś stopniu udała, ale bez Pawła już nie. Więc gratulacje Organizator i gratulacje wszystkie Mordeczki dorzucające swoją cegiełkę.

Opublikowano
24 minuty temu, Plugawy napisał:

Ciekawe czy któreś z nich wejdzie na forumek w przyszłości :) 

Lepiej nie :)

Opublikowano

Niezła inicjatywa. Idzie się wzruszyć widząc to foto ;( biedne dzieciaki, chociaż tyle dostali od nieznanego im gościa i forumowiczy :/ 

Opublikowano

Dokładnie, super to wyszło i jak chuopaki wyżej pisały: Paweł pięknie spiął to w całość. Fota łapie za serce. Brawo. 

Opublikowano

Super akcja i świetnie zorganizowana. Szybka piłka o informacji i kilka dni później wszystko załatwione. Gratulacje @creatinfreakza inicjatywę i zaangażowanie. Fajnie było coś dorzucić do puli i zobaczyć uśmiech dzieciaków. Dzięki takim osobom jak Ty jest jeszcze nadzieja w tym narodzie. Dzieciaki na pewno docenią i będą się świetnie bawić. Brawo dla Ciebie i chłopaków z forumka.

Opublikowano

A te dzieciaki tam są chwilowo, bo rodzice czy tam syt w domu ns dziś nie pozwala czy to porzucone które są tam od małego i do 18 będą tam siedzieć? 

Opublikowano

@Luqat O co chodzi?

Dom dziecka-instytucja opiekuńczo-wychowawcza zajmująca się całkowitą opieką i wychowaniem sierot oraz dzieci, których rodzice trwale lub okresowo są pozbawieni praw rodzicielskich albo nie potrafią, nie mogą czy też nie chcą stworzyć swoim dzieciom właściwych warunków życia i rozwoju.

Dlatego pytam czy te dzieciaki chwilowo czy do 18. Chyba, ze @creatinfreak nie wie, bo nie pytał, nie było takiej rozmowy gdzie wychowawca nadmienił o tym itp.

Opublikowano
  • Autor

Z tego co wiem to tam jest kilku stałych, a tak to dochodzą z mosu czy jakoś tak. Ogólnie to tam nie wnikałem. Wiem tylko tyle, że ten z konsolą (Adam) trafił tam dość niedawno i nawet pochodzi z mojego osiedla.

Opublikowano

Przykre. Pytałem, bo kiedyś byłem na weselu i tam był koleś z domu dziecka. Totalnie wycofany, zachowanie potocznie nazywane „dziwne” Taki na uboczu totalnie. 

A na gwiazdkę jakiś plan? Wiem, ze jest szlachetna paczka, czy to tylko jednorazowa akcja? Pisałeś ze dzieciaki Twoje grają z nimi w piłkę, mogliśmy dobić i kupić jakaś piłkę Adidasa jak coś zostało. 
Taka luźna myśl po refleksji nad losem tych dzieciaków :sorry:

Opublikowano
  • Autor

Jeżeli będą chętni oczywiście, ja się pisze. Można dokupić gierki, zrobić jakieś małe paczki ze słodyczami czy skarpetkami :P. Teraz raczej nie ma co piłki kupować jak to zaraz jesień. 

Niedługo planuje zajść zobaczyć jak wrażenia z nowej konsoli i przy okazji dać im moje puzzle 1000 elementów bo widziałem, że mają kilka takich oprawionych.

Edytowane przez creatinfreak

Opublikowano

Szlachetna paczka to poważna sprawa. Przy większej liczbie dzieci takie 750 złotych to nie wystarczy. Tu nie chodzi o przekazanie 5 czy 6 gier, ale potrzeby mogą być większe np. ubrania, buty czy coś innego. To trzeba dobrze przemyśleć.

Opublikowano
2 minuty temu, adasiulko napisał:

Szlachetna paczka to poważna sprawa. Przy większej liczbie dzieci takie 750 złotych to nie wystarczy. Tu nie chodzi o przekazanie 5 czy 6 gier, ale potrzeby mogą być większe np. ubrania, buty czy coś innego. To trzeba dobrze przemyśleć.

U mnie to wyglądało tak, ze dzieciaki miały jakiś limit, nie pamietam ile to było, ale nie wiecej niz 100zł i pisały listy, co by chciały dostać. Czasem to sie ciezko czytalo, jak dzieciak np prosił o tshirt z croppa a nie jakies zabawki czy inne bzdety.

Opublikowano

Jak będzie dogrywka, to wołajcie towarzyszu Paweł. 

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 4.09.2023 o 19:23, Shen napisał:

Grzybi się ucieszy, jego magnesy na pierwszym planie:)

Dzięki za inicjatywe, bo najwiecej sie narobiłeś przy tym @creatinfreak

Odświeżam, ale historia tych magnesów jest taka, że przez 5 lat, podobnie jak Czezky, czy kanabis, prowadziłem sklep z grami, konsolami itp :)

2023 to już była końcówka, zżerały mnie opłaty, nie opylało się, no i trza było zamykać "biznes". 

Nie miałem kasiory, ale przyznam że się przejąłem tymi dzieciakami i po prostu dałem kilka gier, czy te magnesy... (może jakby to było PS4, to gry byłyby inne, a jednak XOne przegrywa płytowo z PS4).

No i jak creatinfreak wrzucił foto tego dzieciaka z tymi magnesami... ech posmutniałem wtedy :(

----

Jeszcze chciałem napisać o wydawcy PE i Łapuszu. Co za dzban... wiecie, miałem sklep stacjonarny/online i marzyło mi się zareklamować w PE jak to za dzieciaka się widywało się te reklamy Bala/ultima.pl w szmatławcu. Chciałem by mój sklep był zareklamowany w Saturn Extreme (tam były takie małe reklamy, nawet jakichśvlogerów). Dogadaliśmy się, że do końca marca mam dostarczyć baner/reklamę, w zamian za... prenumeratę roczną. Wow co za spoko gość - pomyślałem. Wziąłem nawet prenumeratę premium, za chyba 240 zł. 

W końcu odebrałem Saturn Extreme z paczkomatu, wertuję i nie ma reklamy.  Jak to? Taką laurkę chciałem sobie zrobić na zakończenie biznesu, a tu chuj!!!!

Napisałem to Łapuszowi a ten odpisał:

OJ, bardzo przepraszamy, pomyłka DTPowca... Podeślij proszę grafikę i tekst, wyślemy na FB...

Pozdrawiam,

R.

Także robić interesy z tym typem to jakieś nieporozumienie. Zerowa wiarygodność. Oczywiście sklepu już nie ma to tam chuj, ale niesmak pozostał. Spytałem go co dokładnie mam napisać na tego fejsa i to był ostatni nasz mail :) 

Opublikowano

Ja też coś dorzucę, ale jeszcze nie wiem czy gra xbox one, czy kasa. Z czasem jak temat rozwinie się dam znać.

E: może jakieś książki, zobacze.

Edytowane przez adasiulko