Opublikowano 4 września 20231 r Ciężko coś napisać, świetna inicjatywa z Twojej strony a usmiech dzieciaków bezcenny. Forumkowe prezenty na pewno im umilą czas tam spędzony. Chłopaczek z Xboxem w łapach na pewno będzie tam wymiatał w gierki hehe
Opublikowano 4 września 20231 r @creatinfreak gdybys chcial w grudniu ogarnac cos na gwiazdke to bym sie dołączył. U mnie w pracy co roku bralismy udział w akcji list do swietego Mikołaja i robilismy paczki dla dzieci z domów dziecka, ale odkad home office to przestali.
Opublikowano 4 września 20231 r Możemy się poklepać wzajemnie po plecach, bo dzieciaki będą miały trochę rozrywki w nadchodzące i coraz dłuższe wieczory. Ale przede wszystkim poklepmy po plecach @creatinfreak, bo to był jego pomysł, jego inicjatywa i on to ogarnął od początku do końca, a nawet przygotował dla nas plakat xd Realnie patrząc bez każdego z nas osobna ta akcja i tak by się w jakiś stopniu udała, ale bez Pawła już nie. Więc gratulacje Organizator i gratulacje wszystkie Mordeczki dorzucające swoją cegiełkę.
Opublikowano 4 września 20231 r 24 minuty temu, Plugawy napisał: Ciekawe czy któreś z nich wejdzie na forumek w przyszłości Lepiej nie
Opublikowano 4 września 20231 r Niezła inicjatywa. Idzie się wzruszyć widząc to foto ;( biedne dzieciaki, chociaż tyle dostali od nieznanego im gościa i forumowiczy
Opublikowano 4 września 20231 r Dokładnie, super to wyszło i jak chuopaki wyżej pisały: Paweł pięknie spiął to w całość. Fota łapie za serce. Brawo.
Opublikowano 4 września 20231 r Super akcja i świetnie zorganizowana. Szybka piłka o informacji i kilka dni później wszystko załatwione. Gratulacje @creatinfreakza inicjatywę i zaangażowanie. Fajnie było coś dorzucić do puli i zobaczyć uśmiech dzieciaków. Dzięki takim osobom jak Ty jest jeszcze nadzieja w tym narodzie. Dzieciaki na pewno docenią i będą się świetnie bawić. Brawo dla Ciebie i chłopaków z forumka.
Opublikowano 4 września 20231 r A te dzieciaki tam są chwilowo, bo rodzice czy tam syt w domu ns dziś nie pozwala czy to porzucone które są tam od małego i do 18 będą tam siedzieć?
Opublikowano 6 września 20231 r @Luqat O co chodzi? Dom dziecka-instytucja opiekuńczo-wychowawcza zajmująca się całkowitą opieką i wychowaniem sierot oraz dzieci, których rodzice trwale lub okresowo są pozbawieni praw rodzicielskich albo nie potrafią, nie mogą czy też nie chcą stworzyć swoim dzieciom właściwych warunków życia i rozwoju. Dlatego pytam czy te dzieciaki chwilowo czy do 18. Chyba, ze @creatinfreak nie wie, bo nie pytał, nie było takiej rozmowy gdzie wychowawca nadmienił o tym itp.
Opublikowano 6 września 20231 r Autor Z tego co wiem to tam jest kilku stałych, a tak to dochodzą z mosu czy jakoś tak. Ogólnie to tam nie wnikałem. Wiem tylko tyle, że ten z konsolą (Adam) trafił tam dość niedawno i nawet pochodzi z mojego osiedla.
Opublikowano 6 września 20231 r Przykre. Pytałem, bo kiedyś byłem na weselu i tam był koleś z domu dziecka. Totalnie wycofany, zachowanie potocznie nazywane „dziwne” Taki na uboczu totalnie. A na gwiazdkę jakiś plan? Wiem, ze jest szlachetna paczka, czy to tylko jednorazowa akcja? Pisałeś ze dzieciaki Twoje grają z nimi w piłkę, mogliśmy dobić i kupić jakaś piłkę Adidasa jak coś zostało. Taka luźna myśl po refleksji nad losem tych dzieciaków
Opublikowano 6 września 20231 r Autor Jeżeli będą chętni oczywiście, ja się pisze. Można dokupić gierki, zrobić jakieś małe paczki ze słodyczami czy skarpetkami . Teraz raczej nie ma co piłki kupować jak to zaraz jesień. Niedługo planuje zajść zobaczyć jak wrażenia z nowej konsoli i przy okazji dać im moje puzzle 1000 elementów bo widziałem, że mają kilka takich oprawionych. Edytowane 6 września 20231 r przez creatinfreak
Opublikowano 7 września 20231 r Szlachetna paczka to poważna sprawa. Przy większej liczbie dzieci takie 750 złotych to nie wystarczy. Tu nie chodzi o przekazanie 5 czy 6 gier, ale potrzeby mogą być większe np. ubrania, buty czy coś innego. To trzeba dobrze przemyśleć.
Opublikowano 7 września 20231 r 2 minuty temu, adasiulko napisał: Szlachetna paczka to poważna sprawa. Przy większej liczbie dzieci takie 750 złotych to nie wystarczy. Tu nie chodzi o przekazanie 5 czy 6 gier, ale potrzeby mogą być większe np. ubrania, buty czy coś innego. To trzeba dobrze przemyśleć. U mnie to wyglądało tak, ze dzieciaki miały jakiś limit, nie pamietam ile to było, ale nie wiecej niz 100zł i pisały listy, co by chciały dostać. Czasem to sie ciezko czytalo, jak dzieciak np prosił o tshirt z croppa a nie jakies zabawki czy inne bzdety.
Opublikowano 17 września 20231 r Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02YrjAwjPXGNTfjUedMSbsC1i1FGWx64BcbmuAUrHDBtqeZe6jgqSmV58TptzQ9DpLl&id=100057158482734 Wspomnieli o nas panowie
Opublikowano 5 listopada 20231 r W dniu 4.09.2023 o 19:23, Shen napisał: Grzybi się ucieszy, jego magnesy na pierwszym planie Dzięki za inicjatywe, bo najwiecej sie narobiłeś przy tym @creatinfreak Odświeżam, ale historia tych magnesów jest taka, że przez 5 lat, podobnie jak Czezky, czy kanabis, prowadziłem sklep z grami, konsolami itp 2023 to już była końcówka, zżerały mnie opłaty, nie opylało się, no i trza było zamykać "biznes". Nie miałem kasiory, ale przyznam że się przejąłem tymi dzieciakami i po prostu dałem kilka gier, czy te magnesy... (może jakby to było PS4, to gry byłyby inne, a jednak XOne przegrywa płytowo z PS4). No i jak creatinfreak wrzucił foto tego dzieciaka z tymi magnesami... ech posmutniałem wtedy ---- Jeszcze chciałem napisać o wydawcy PE i Łapuszu. Co za dzban... wiecie, miałem sklep stacjonarny/online i marzyło mi się zareklamować w PE jak to za dzieciaka się widywało się te reklamy Bala/ultima.pl w szmatławcu. Chciałem by mój sklep był zareklamowany w Saturn Extreme (tam były takie małe reklamy, nawet jakichśvlogerów). Dogadaliśmy się, że do końca marca mam dostarczyć baner/reklamę, w zamian za... prenumeratę roczną. Wow co za spoko gość - pomyślałem. Wziąłem nawet prenumeratę premium, za chyba 240 zł. W końcu odebrałem Saturn Extreme z paczkomatu, wertuję i nie ma reklamy. Jak to? Taką laurkę chciałem sobie zrobić na zakończenie biznesu, a tu chuj!!!! Napisałem to Łapuszowi a ten odpisał: OJ, bardzo przepraszamy, pomyłka DTPowca... Podeślij proszę grafikę i tekst, wyślemy na FB... Pozdrawiam, R. Także robić interesy z tym typem to jakieś nieporozumienie. Zerowa wiarygodność. Oczywiście sklepu już nie ma to tam chuj, ale niesmak pozostał. Spytałem go co dokładnie mam napisać na tego fejsa i to był ostatni nasz mail
Opublikowano 8 listopada 20231 r Ja też coś dorzucę, ale jeszcze nie wiem czy gra xbox one, czy kasa. Z czasem jak temat rozwinie się dam znać. E: może jakieś książki, zobacze. Edytowane 8 listopada 20231 r przez adasiulko