Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Indiana Jones and the Great Circle

Featured Replies

Opublikowano
4 minuty temu, ASX napisał:

096d5e92-d290-425f-b989-81c04012af14.jpg

ale będzie napierdalanie nazistów 

Projekt głównego antagonisty też jest interesujący:

Screenshot_2024-01-19-12-19-08-173_com.google.android.youtube.jpg

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Wyświetleń 89,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Chyba dwa tygodnie temu.

• Skończyłem wczoraj. Jestem dużym fanem Indiany Jonesa, więc dla mnie musieli przede wszystkim zrobić idealny klimat tamtych filmów. Obawiałem się, że Machine Games nie da rady, a jednak zrobili pod ty

• Mimika postaci, animacje ruchów i otoczenie wyglądają bardzo słabo jak na 2024 rok. Nawet Uncharted 4 wypuszczony 8 lat temu wciąga to nosem. No, ale może gameplay nadrobi. 

Opublikowano
  • Autor
18 minut temu, Rozi napisał:

Projekt głównego antagonisty też jest interesujący:

Screenshot_2024-01-19-12-19-08-173_com.google.android.youtube.jpg

na zwiastunie wyglądał trochę inaczej niż w viewporcie w Mayi

GEJ3WXoagAAXgGL?format=jpg&name=4096x409

Opublikowano
32 minutes ago, ASX said:

096d5e92-d290-425f-b989-81c04012af14.jpg

ale będzie napierdalanie nazistów 

Niestety, to nie naziści. Nie ma swastyk. Ja jebie, jak tam będą Niemcy z czasów 2WŚ i nie będzie swastyk to zwyczajnie zaprotestuję portfelem przeciwko zakłamywaniu historii w imię źle pojętej poprawności politycznej

Opublikowano
3 minutes ago, dominalien said:

Może to jakiś materiał na niemcy?

Wierzysz w to? 

Opublikowano

O poprawności politycznej w stosunku do nazistów jeszcze nie słyszałem, ale najwyraźniej nie jedno dno mamy jeszcze do przebicia.

Opublikowano
Just now, dominalien said:

O poprawności politycznej w stosunku do nazistów jeszcze nie słyszałem, ale najwyraźniej nie jedno dno mamy jeszcze do przebicia.

Serio? Przecież w CoDach, Battlefieldach, Company of Heroes czy tych remakach Commandosów wszędzie wycinana jest swastyka i zastępowana jest Krzyżem Żelaznym, albo jakimś innym dziwnym symbolem w kolorystyce nazistowskiej swastyki. I to nie są żarty, to jest realny realny problem.

Opublikowano

Niemcy byli okupowani przez Nazistów przecież i trzeba im współczuć. Na zdjęciu może być Niemiec z Niemiec, a nie Hitlerowiec z Niemiec.

Opublikowano

No nie, bo gdyby to był Niemiec to nie można by go było bić. To jest po prostu nikt z nikąd. Wiadomo, że w czasie 2WŚ Niemcy byli sojusznikami Aliantów w wojnie przeciwko Nazistom z Nazilandu

Opublikowano

Odespałem, obejrzałem ponownie, nadal letnie, aaaale...

1) Jeśli przejście FPP/TPP będzie jak w Deus Ex, to w sumie spoko. Gorzej jeśli kamera będzie co chwilę latać jak pojebana przy masie skryptowanej akcji - aż do naszego porzygu.

2) Aż się prosi o tryb VR.

Opublikowano
22 minuty temu, Homelander napisał:

Serio? Przecież w CoDach, Battlefieldach, Company of Heroes czy tych remakach Commandosów wszędzie wycinana jest swastyka i zastępowana jest Krzyżem Żelaznym, albo jakimś innym dziwnym symbolem w kolorystyce nazistowskiej swastyki. I to nie są żarty, to jest realny realny problem.

Akurat w takie rzeczy nie gram, myślałem, że swastyki są usuwane na Niemcy bo u nich nie wolno pokazywać.

Opublikowano
8 minutes ago, dominalien said:

Akurat w takie rzeczy nie gram, myślałem, że swastyki są usuwane na Niemcy bo u nich nie wolno pokazywać.

It is legal to use the symbols for educational and artistic purposes, such as in films and videogames

Tylko, że wolno. Więc to są kretyńskie i szkodliwe decyzje samych niedouczonych twórców gier. Nie mam pojęcia skąd ta moda. W takim Wolfensteinie swastyki są na każdym kroku, nawet pokazują rzygającego i szczającego pod siebie Hitlera. I jakoś zero problemów. 

Opublikowano
1 minute ago, Basior said:

Może kwestia licencji?

Na co kurwa, na swastykę? Czy na Indianę?  Przecież w Indianie 1 i 3 jest tego pełno

Opublikowano
28 minut temu, Homelander napisał:

Na co kurwa, na swastykę? Czy na Indianę?  Przecież w Indianie 1 i 3 jest tego pełno

No i? Może teraz im odbiło i w grach nie pozwalają. Cholera ich wie. Niekoniecznie to twórcy gierki decyzja

Opublikowano
Teraz, Czoperrr napisał:

Co wy pierdolicie, przecież w Wolfenstein New Order normalnie są swastyki, nie ma żadnej cenzury.

Była tylko w wersji DE. 

Opublikowano
  • Autor

Opublikowano

W niemieckich wersjach gier nie ma swastyki bo generalnie mają dość ostre prawo w związku z tym. Niemieckie wersje są generalnie zjebane z niemieckim dubbingiem podkładanym pod wszystkie postaci.

Opublikowano

Żeby uciąć wszelkie spekulacje: wszędzie, w każdym kraju, łącznie z Niemcami i Austrią można używać swastyk w filmach czy grach pod warunkiem, że nie są wykorzystane do propagowania nazizmu bądz ideologii nazistowskiej. Nie ma czegoś takiego jak zabronienie używania symboli nazistowskich w grach. To twórcy, dla swojego własnego świętego spokoju zakłamują tak ważną historycznie i współcześnie sprawę. Jest to absolutnie niedopuszczalne i powinno być nagłaśniany i piętnowany każdy taki przypadek. A już w Polsce w szczególności

Opublikowano
8 minutes ago, Homelander said:

Żeby uciąć wszelkie spekulacje: wszędzie, w każdym kraju, łącznie z Niemcami i Austrią można używać swastyk w filmach czy grach pod warunkiem, że nie są wykorzystane do propagowania nazizmu bądz ideologii nazistowskiej. Nie ma czegoś takiego jak zabronienie używania symboli nazistowskich w grach. To twórcy, dla swojego własnego świętego spokoju zakłamują tak ważną historycznie i współcześnie sprawę. Jest to absolutnie niedopuszczalne i powinno być nagłaśniany i piętnowany każdy taki przypadek. A już w Polsce w szczególności

a grałeś już w Indianę, że jesteś pewien, że swastyk nie będzie? Machine Games w Wolfensteinach bardzo chętnie ubarwiało lokację nazistowskimi symbolami i podejrzewam, że tutaj będzei podobonie, tak jak w filmach z Indianą. 

Opublikowano
5 minutes ago, Czoperrr said:

a grałeś już w Indianę, że jesteś pewien, że swastyk nie będzie? Machine Games w Wolfensteinach bardzo chętnie ubarwiało lokację nazistowskimi symbolami i podejrzewam, że tutaj będzei podobonie, tak jak w filmach z Indianą. 

Widziałem na screenie z bijatyką. Przeciwnik ma Krzyż Żelazny bez swastyki i  orła Wehrmachtu z pustym kółkiem w miejscu gdzie powinna być swastyka