Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Boomer Horror - hidden gemy & niszowe horrory

Featured Replies

Opublikowano

Ja nie czaje jak gra video moze byc zbyt straszna. Zwlaszcza te ze statyczna kamera. To dlatego Pupcio nie umie w Silent Hille?

• Odpowiedzi 493
  • Wyświetleń 46,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Nie skończyłem sobie Echoes of the Living, ale chce wam o niej napisać bo lepszego klona residencika to chyba jeszcze nie było. Na starcie musze zaznaczyć że ta gra niestety wyszła narazie w early a

• Niby widziałem 3 zakończenia w "No I am not Human" ale nie chce pisać we właśnie ukończyłem bo ciężko powiedzieć na tym etapie że skończyłem te gre mimo że napisy końcowe odhaczone no ale gierka na ty

• Conscript     Ależ siadło, niczym dorodne dupsko wysokokalorycznej Dominiki Gwit na ledwo utrzymującej ten ciężar kanapie w studiu Dzień dobry TVN  Pograłem dopiero dwie godzinki,

Opublikowano

Żartuje z tą strasznością, po prostu do jednych gier mnie ciągnie do innych nie, ot cała tajemnica. Przecież jak lubie residenta i kilka jego mniejszych klonów to nie musze od razu opędzlować każdej gre w tym gatunku

Opublikowano

Ale też z drugiej strony takie juggernauty gatunku to wstyd nie znać, bo później próbujesz napisać coś o gierkach typu hojojki (Soyokaze [*]) i się z Ciebie śmieją, że podstaw nie masz Cell

Opublikowano
13 minutes ago, pawelgr5 said:

Ja nie czaje jak gra video moze byc zbyt straszna. Zwlaszcza te ze statyczna kamera. To dlatego Pupcio nie umie w Silent Hille?

Paolo do dziś boi się grać w RE2R...

Opublikowano

Paolo sie boi likiera (LIZACZA) więc strach uzasadniony

Opublikowano

Jak gierka jest za straszna, to zawsze można grać za dnia dog Ale serio Pupcio, drugi Tormencik to szczytowa forma klasycznego survival horroru w nowych szatach, już naprawdę jebać to że walczysz z piekielnymi maszkarami zamiast z zombie, bardziej Residentowej gierki szybko nie dostaniemy (no, nie licząc EotL).

Opublikowano

Jedynka grzecznie siedzi w bibliotece na chude lata boomer teraz w głowie już tylko requiem beksa

Opublikowano

W dzisiejszych czasach nie ma mowy o chudych latach w giereczkowie. W zasadzie kazdy gatunek jest dobrze supportowany. Moze jakas nisza gdzies jest, ale horrory sa mega popularne i co chwile cos fajnego wychodzi. Pomimo tego pierwszy TS jest nadal w topce. Ja z dwojka sie wstrzymalem bo podobnie jak Bzduras mam po prostu w kurwe nakupowane gierek i swietnie sie bawie przechodzac to za co juz zaplacilem. Dodatkowo TS2 mial bugi z tego co czytalem w temacie wiec jeszcze poczekam zeby miec pewnosc ze nic mi sie nie zesra jak bede gral w gre.

Jak juz znajdzie sie czas na male zakupy to TS2 bedzie mial priorytet.

Opublikowano
Godzinę temu, pawelgr5 napisał(a):

Zagraj w Visage to się dowiesz.

Opublikowano
Teraz, XM. napisał(a):

Zagraj w Visage to się dowiesz.

Gralem w GamePassie. Gierka podobnie jak P.T ma zajebiste momenty. Tylko tam szybko sie wkurwialem tym ze nie do konca jasne bylo co mam robic od poczatku. Nadciaga chyba jakies enhanced edition i wtedy kupie na wlasnosc i porzadnie ogram (tzn kupie jak bedzie chociaz odrobina wolnego czasu zeby to wcisnac). Gralem na sluchawkach btw ;)

Opublikowano
2 minutes ago, pawelgr5 said:

Gralem w GamePassie. Gierka podobnie jak P.T ma zajebiste momenty. Tylko tam szybko sie wkurwialem tym ze nie do konca jasne bylo co mam robic od poczatku. Nadciaga chyba jakies enhanced edition i wtedy kupie na wlasnosc i porzadnie ogram (tzn kupie jak bedzie chociaz odrobina wolnego czasu zeby to wcisnac). Gralem na sluchawkach btw ;)

U mnie to samo. Skończyłem chyba 2 chaptery a później nie wiedziałem co dalej. Ale fakt, gra była straszna - najstraszniejsza z tego typu chodzonych horrorów w jakie grałem, a staram się większość obczaić. No i można było zginąć co nie zawsze jest możliwe w tym gatunku.

Opublikowano
10 minut temu, pawelgr5 napisał(a):

Było coś takiego jak piszesz.

Mnie gierki ani filmy już nie straszą, ale tak sięgając pamięcią żadna gra mnie tak nie przeraziła jak Nosferatu Gniew Malachiego na PC. Popierdolona gra z popierdolona muzyka, generowanym zamkiem( komnatami) i rozstawieniem npc/przeciwników

Opublikowano
21 minutes ago, XM. said:

Było coś takiego jak piszesz.

Mnie gierki ani filmy już nie straszą, ale tak sięgając pamięcią żadna gra mnie tak nie przeraziła jak Nosferatu Gniew Malachiego na PC. Popierdolona gra z popierdolona muzyka, generowanym zamkiem( komnatami) i rozstawieniem npc/przeciwników

Takie to dobre? Mam na GOG ale jeszcze nie odpalałem.

Opublikowano

Jak by co to ten Malachi teraz po 3,37zl

No image preview

Save 75% on Nosferatu: The Wrath of Malachi on Steam

It is a misty evening in the year of our lord 1912. The Pattersons, a poor but proud aristocratic family of the British nobility, and some of their closest friends, arrive at the castle Malachi reside
Opublikowano

Jak już ktoś wspomniał o Visage, to polecam jeszcze Madison, według mnie jeszcze straszniejsza gra ohmy

Opublikowano
7 minutes ago, Rotevil said:

Jak już ktoś wspomniał o Visage, to polecam jeszcze Madison, według mnie jeszcze straszniejsza gra ohmy

Madison nie ma podjazdu do Visage pod względem strachu i stresu. Skończyłem Madison niedawno kilkukrotnie.

Opublikowano

Według mnie MADiSON też straszniejsze od Visage. Visage fajny przez pierwsze kilkanaście minut do ukazania Dolores, śmiechu co nie miara, kto przepuścił taki model do gry XDDD Później już rozwleczone i powtarzalne jakieś te straszaki i walka z tragicznym UI/UX.

Ale co trzeba oddać Visage to jedna z najlepszych scen ever w grach -

rozmowa sprzętów AGD w kuchni

Piękne to było, idealne wręcz D

Opublikowano
10 godzin temu, Lukas_AT napisał(a):

W temacie Tormented Souls 2 rozmawia moze 5 osob, wiec widac nawet na tym forum, ze gra zbyt “straszna” lub za trudna. Za to w temacie Cronosa tlum ludzi rozmawial o grze. No gierka prostsza, gdzie amunicji sporo, to przyciagnela wiecej ludzi hehe. ;)

Ja np. kupiłem, ale czekam na patche (Mevek codziennie straszy, że mu się gubi całe eq :D), ale też coś jest w tym co roku u mnie, że te pierwsze duże horrorowe premierki listopadowe wpadają zawsze u mnie day1, w tym roku Silent i Chronos i trochę zapał już potem spada na inne mniejsze tytuły tego gatunku, wydane zaraz chwilę później.

Opublikowano

Pamiętajcie tylko - jak kupujecie horrory na PlayStation to czytajcie czy nie ma cenzury - duża część jest mocno ocenzurowana względem innych platform, właśnie visage czy martha is dead to jedne z przykładów.