Skocz do zawartości

Kingdom Come: Deliverance II

Featured Replies

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Wyświetleń 144,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Nie no z tą figurką to ludzie kochani są jakieś granice, wygląda jak gówno      

• nero2082
    nero2082

wrażenia na gorąco: jestem zauroczony oporowo, to jest totalny detox od ubiraków   żeby nie przedłużać: to co mnie najbardziej pokopało po głowie to warstwa fabularna,dla której po prostu ch

Opublikowano

Endgame

Spoiler

Koledzy macie po endgame miecz radzika?

W scence mi go oddal i mówi ze to teraz mój miecz. Henryka. A w inventory pusto. Na necie wiele przypadków, że tez im zniknął i to bug jakiś. Niby jest jakiś wybór, czy bedzie sie awanturnikiem czy chce sie osiedlić, ale ja czegoś takiego nie miałem. No nic moze w dlc to naprawia

Opublikowano
On 5/5/2025 at 12:43 PM, Paolo1986 said:

Polecam odblokować master strike u Kocuratouche

A jak komuś na początku gry nie idzie pokonanie Kocura, to wystarczy na górze u cyganów kupić truciznę, zatruć miecz i po pierwszym celnym ciosie tylko unikać i blokować kaz

Opublikowano
  • Autor

WSGGhsS.jpeg

Niedawno zacząłem przygodę - ależ to jest gra.yahoo Czapki z głów. hi
4 godziny za mną i jestem zachwycony - klimat, humor, dialogi, muzyka, szata graficzna. Powtórzę się - chapeau bas, i dodatkowo ukłony. touche
Coś mi się wydaje, że to będzie jedna z tych pozycji, które aż żal będzie kończyć.
Istna rewelacja, a przecież jeszcze kilkadziesiąt godzin przede mną. pope

Opublikowano

U Kocura pamiętam że jedna kombinacja była zbugowana i męczyłem się okurtnie, a po którymś resecie gry od strzała poszło i powtórzyłem to kilkanaście razy bez problemu. A wcześniej z pół godziny chyba nie mogłem tego zrobić.

Opublikowano

Ja chyba miałem podobnie, pewnie o tej samej kombinacji mówimy. Wpieniało mnie to strasznie. Ale w końcu się udało.

No ale ten master strike naprawdę robi robotę w walce i wbrew pozorom nie jest taki trudny do wykonania. Walki na arenie w Kutnej Horze wygrałem właśnie w ten sposób;)

Opublikowano

Walka jest dużo łatwiejsza niż w jedynce, nie ginie się tak często. Na pewno dużą zmianą jest ilość bandytów, dużo rzadziej ich się spotyka a jak już to jest to maksymalnie dwóch. Nie ma też patroli po lasach kiedy nie używamy szybkiej podróży. No i jak w jedynce buławy i topory są OP, miecze mocno skillowe a broń drzewcowa to padaka jak w jedynce a szkoda. Wydaje mi się ,że łuk jest dużo mocniejszy, jeszcze ten skill z spowolnieniem czasu robi z tej broni najlepsze co mamy do dyspozycji. Jedynie headshoty nie zabijają tak szybko jak w pierwszej części. Kusza spoko ale wolna a broń palna to tylko aby pokazać jak to wygladało w tamtych czasach, nic sensownego nie da się z tym zrobić. jedynie w połowie gry jak nie jesteśmy jeszcze tak mocni to warto odstrzelić najmocniejszego typa a później przełączyć się na inną broń.

Opublikowano

W czasie fast travela wrogów to spotkałem mniej przez całą grę, niż w jedynce podczas jednego dłuższego posiedzenia.

Wpieniało mnie też jak nagle musimy walczyć, a mamy niestosowny zestaw (np pod charyzmę) i nie da się tego zmienić.

Opublikowano

Ja ogram sobie dopiero jak wyjdą wszystkie dodatki.

Opublikowano

mnie to nie odstraszylo, ale okazalo sie, ze nie da sie wejsc do swojego pokoju w kuttenbergu i chyba jednak poczekam bo kto wie co jeszcze spieprzyli

Opublikowano

Zagrałem kilka misji na PC w nowym DLC, całkiem spoko questy na razie.

Jeden bug mi się trafił, śmieszny z samouczkiem, którego ponowne autoodpalenie po wejściu do gry po przerwie powoduje zawsze crasha, na szczęście można całkowicie wyłączyć, ale bieda, że taka pierdoła nie została zrobiona, pewnie ten dzisiejszy hofix to naprawi.

Poza tym fajnie jest wrócić w skórę Heńka, natomiast DLC jak na razie śmiesznie łatwe, bo wszystkie skill checki wpadają lekko, z racji na super rozwiniętą postać.

DLC zaczyna się na 1wszej mapie jak coś, jest specjalna ikonka tamże.

Opublikowano

Mnie chyba wkurza, że ta babeczka cały czas nas prowadzi. Zamiast dać możliwość wyboru zadania z listy, z mapy, zrobili jakąś "fabułę". Po drugiej mapie też się tak wpierdziela w tryby?

Opublikowano

Uufff dokladnie. Tekstury się uspokoiły na XSX i można komfortowo grać z powrotem. 90h mam nabite a gram od premiery (niestety mało czasu wolnego).

Opublikowano

Panowie, gierkę kupiłem na premierę jednak od tego czasu leżała nietknięta na dysku. Chciałem zaniżyć się w niej na spokojnie, bez pośpiechu czy przeplatania z innymi tytułami. Obecnie pojawiło się takie okienko właśnie, więc dziś przysiadłem fest i po około 5h mogę stwierdzić że szykuje się niesamowity szpil.

W jedynkę nie grałem, więc na wejściu trochę zderzyłem się ze ścianą. Sporo rzeczy do ogarnięcia, walka, alchemia itp, a przypuszczam że będzie tego zdecydowanie więcej. No i właśnie - jakieś pro tipy na poczatek, które sprawią że troszkę łatwiej będzie się w to wygryźć i przetrwać? Kupiłem konia, odzyskałem psiaka i... no właśnie, co dalej? Może jakiś patent na przyzwoity mieczyk lub zbroję (o ile na tym etapie da się zdobyć cokolwiek przyzwoitego)?