Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

Wczoraj dopiero pobrałem gierki Segi w ramach abonamentu online, bo w samym dziale online są tylko gierki od Nintendo. Nie wiem czemu to trza samemu szukać w eshopie. Nigdzie nie wspomnieli, że w ramach abonamentu są jeszcze starocia z genesis

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Wyświetleń 239 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano
2 minuty temu, grzybiarz napisał(a):

Wczoraj dopiero pobrałem gierki Segi w ramach abonamentu online, bo w samym dziale online są tylko gierki od Nintendo. Nie wiem czemu to trza samemu szukać w eshopie. Nigdzie nie wspomnieli, że w ramach abonamentu są jeszcze starocia z genesis

Wszystko (w tym Sega) jest w dedykowanej zakładce w menu konsoli „Nintendo online”. Chyba z tego co pamiętam pierwszy kafelek z lewej na głównym ekranie.

Opublikowano

Ok, już pobrałem ale nie było wcale w tej zakładce Nintendo classics tylko gdzieś na dole, po paru przewinięciach ekranu. Mniejsza z tym.

jestem zdziwiony ile tam demowek w eshopie. Z 1700? Jakieś crapy indycze hentaje, ale są też normalne: medium czy resident evil 3. No i tutaj widzę dopisek cloud. To w pełnej wersji też jest streamowanie cloud?

Opublikowano

Tak. Capcom i tak wyda pewnie normalne wersje a ten striming działa jak gówno więc nawet nie sprawdzaj

Opublikowano

Nie no zajebisty ten Welcome Tour, szczególnie jeśli chodzi o wewnętrzne bebechy. Ale bym przytulił coś takiego dla innych konsol na rynku!

Opublikowano

Pobieram właśnie patcha switch2 pod zelde botw, ale moim zdaniem źle to rozwiązali. Powinno pobierać się automatycznie pod s2 i ikonka powinna mieć oznaczenie s2, albo chociaż jakiś tekst przy tytule. Do Mario odyssey np nie widzę downloadu patcha w eshopie, tylko zakup za kasę. A w zeldzie było. Trochę burdel z tym. No to teraz w marianie mam tego patcha czy nie?

Opublikowano
3 minuty temu, grzybiarz napisał(a):

Do Mario odyssey np nie widzę downloadu patcha w eshopie

A on przypadkiem nie ściąga się jako zwykła aktualizacja?

Opublikowano

Update do S2 ma jebitną ikonkę S2. Tak samo jak cała wersja od zera dla S2.

image.pngimage.png

Do Mario Odyssey jest darmowy, więc nie ma go w sklepie osobno, po prostu każdemu kto ma tę grę się automatycznie ściągnęło już uaktualnienie i kto włącza na Switchu 2, ma wersję S2. Wszystkie gry które mają darmowy update po prostu go mają.

Opublikowano

Ok, do zeldy pobral sie patch i zmieniono ikonę z dopiskiem Nintendo switch 2 edition.

No i menu główne jeszcze pomarudzę, ale chciałbym zmniejszyć ikony, zrobić jakieś grupy/foldery. Niby utworzyłem grupę i tam wrzuciłem trochę rzeczy ale w menu głównym dalej jest jak było.

Opublikowano
7 minut temu, grzybiarz napisał(a):

Ok, do zeldy pobral sie patch i zmieniono ikonę z dopiskiem Nintendo switch 2 edition.

No i menu główne jeszcze pomarudzę, ale chciałbym zmniejszyć ikony, zrobić jakieś grupy/foldery. Niby utworzyłem grupę i tam wrzuciłem trochę rzeczy ale w menu głównym dalej jest jak było.

To uaktualnienie to jest patch? Czy ściąga się po prostu na konsolę cała gra w wersji S2, a cart S1 to tylko klucz do uruchomienia?

Edytowane przez Kris77

Opublikowano

Eshop widzę dalej w formie skoro nawet hardcorowi konsolomaniacy jak grzybi nie mogą się połapać co i jak CoolStoryBro

Opublikowano

Jak wyżej lol, jak masz na S1 to możesz kupić uaktualnienie do wersji S2 za 40 zł, ale ogólnie zawsze możesz kupić całą grę na S2. Obie te rzeczy są prawdą i dla gry cyfrowej i w pudełku.

Jest to uaktualnienie do oryginalnej gry, choć na tym etapie, to chyba te dodatki do Zeldy zajmują więcej, niż oryginalna gra hehe. Ten update do wersji S2 zajmuje prawie 10 GB. I nie wiem ile na telefonie. Ale kartridż zawsze będzie dawał podstawową grę.

Opublikowano

15 minut temu, ogqozo napisał(a):

Jest to uaktualnienie do oryginalnej gry, choć na tym etapie, to chyba te dodatki do Zeldy zajmują więcej, niż oryginalna gra hehe. Ten update do wersji S2 zajmuje prawie 10 GB. I nie wiem ile na telefonie. Ale kartridż zawsze będzie dawał podstawową grę.

Chodziło mi o wagę, żeby oszacować ile miejsca będę potrzebował. Czy jest to kilka lub kilkanaście GB łatki, czy pełna gra o wadze około 20 GB BOTW i 24 GB TOTK.

Opublikowano

No to jest podane w sklepie, ten do Breath of the Wild jest naprawdę duży i ma prawie 10 GB, ale to się dodaje do podstawowej gry. Więc na całość potrzebujesz bodaj 24 GB, a jak masz kartridż to 10 GB.

Opublikowano
6 minut temu, ogqozo napisał(a):

No to jest podane w sklepie, ten do Breath of the Wild jest naprawdę duży i ma prawie 10 GB, ale to się dodaje do podstawowej gry. Więc na całość potrzebujesz bodaj 24 GB, a jak masz kartridż to 10 GB.

Tak, mam carty do obu Zeld.

Opublikowano
Godzinę temu, grzybiarz napisał(a):

Też mi się nie podoba ten układ który pokazuje najnowsze odpalone gry a foldery schowane za milionem kliknięć. Najlepiej robiło to ps4

Opublikowano

Uczciwiej by było porównać z czymś nowszym niż 2 letnim rog ally (który ma pewnie baterię zdegradowaną na poziomie 30Wh), np. legion go s (55Wh), albo rog ally x (80Wh), ale wtedy by nie wyszło na korzyść s2.