Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano
12 minutes ago, Czoperrr said:

Jak się ludzie oburzą i przestaną kupować to może wydawcy jednak zdecydują się na droższe nośniki by zmieścić całą grę ale cenę też wywindują do góry tak jak to było z N64 gdzie te same gry były o $20 droższe na N64 niż na PSX ze względu na koszty nośnika. No ale wtedy nie mieli wyboru, pewnie jakby mieli to też by były Key Cartridge :)

Czasem nawet i 30$ więcej. Gry na PSXa kosztowały 50$, a na N64 potrafiły 80$. Ale i potrafiły 60. Chore to było, a w Polsce to już w ogóle. Po Turoku za 350 zeta kupionym w 1997 do tej pory mam traumę

3 minutes ago, Donatello1991 said:

Niestety się nie oburzą i będą dalej kupować i ceny też pójdą w górę i dalej będą kupować. Wydaje mi sie, ze klient Nintendo nie rozumie terminu " niezadowolenie ".

Nie wiem jak u reszty, ale w moim przypadku nie ma to zastosowania. Nie kupiłem Switcha 2 i nie mam w planach. A kupowałem wszystkie konsole Nintendo w okolicach premiery od czasów N64

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Wyświetleń 330,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano

Dziwicie się, że wszystko key cardy jak podobno nintendo ździera 16 dolków za carta 64gb.

Opublikowano
W dniu 1.08.2025 o 22:21, grzybiarz napisał(a):

Nintendowcy sie niezdrowo podniecają i tymi grami i sprzetem - gdzieś od czasów wii/ds. wcześniej to było nic w walce z dominacją Sony. A czasy Pegasusa to już za odległe.

Bo np takie przygody linka, cały świat jarał się ośmiobitowym linkiem, ale my na pegasusie tego nie znaliśmy. Z Pegasusa przeskoczyliśmy na PSXa i tutaj psx wygrał z Nintendo. Ceną i grami i nośnikiem CD i piratami. Ale ok to nie miała być historia, tylko jak potem wchodzę i czytam podniety 40letnich chłopów jak się spuszczają nad skaczącą małpą… to jestem w szoku.

PS mam switcha 2 jakby co i ogrywam po cichu hity ze switcha1

Spokojnie zaraz anbernic wyprzedzi te zasrsne Nintendo. Tak jak chciałeś.

Opublikowano
On 8/1/2025 at 4:21 PM, grzybiarz said:

wchodzę i czytam podniety 40letnich chłopów jak się spuszczają nad skaczącą małpą… to jestem w szoku.

A kto ma się podniecać skaczącą małpą? I po co są gry wideo w ogóle? Przecież całe to nasze hobby (i każde zresztą) to czysty eskpizm, a gdzie najlepiej uciec od prozy życia jak nie w radość poczucia się jak dzieciak? Przecież to serce rośnie jak się czyta podniety 40letnich chłopów i spuszczanie nad skaczącą małpą. Bez kitu, to chyba jeden z najdziwniejszych postów jaki przeczytałem na tym forum. Jeszcze bym rozumiał gdyby go napisał jakiś pryszczaty piętnastoletni fan Call of Duty

Opublikowano

No myślałem że chociaż na forum G R A C Z Y człowiek nie musi czytać takiego bajdurzenia, ale tu już chyba też powoli tylko fifka i gry filmy są akceptowalne po osiągnięciu pełnoletności

Opublikowano
  • Autor

GWVDiAWWAAM6E23.png

To samo się tyczy wklejania screenów i porównań gier 3rd party

Opublikowano
2 godziny temu, Homelander napisał(a):

Bez kitu, to chyba jeden z najdziwniejszych postów jaki przeczytałem na tym forum. Jeszcze bym rozumiał gdyby go napisał jakiś pryszczaty piętnastoletni fan Call of Duty

I to jeszcze rzekomo doswiadczony gracz napisal ten post. Moze niech ktos napisze jeszcze, ze ogolnie platformowki sa tylko dla dzieci albo, ze w ogole gry sa dla dzieci.

Opublikowano

może ten przykład z małpą nie był właściwy, ale nie chciało mi się rozpisywać: ogólnie słaby ten launch, płatne demo pokazowe, online ze starociami, lub online ze starociami plus 3 gry z gamecube (które też są starociami). Tak obiektywnie oceniając to jest srednio na jeża. A w temacie takie niezdrowe podniecenie jakby to był sprzęt i gry 10/10.

Ale sam kiedyś wybrałem Nintendo dsa zamiast PSP, także może trochę rozumiem co poniektórych.

Opublikowano
59 minut temu, Bzduras napisał(a):

to masz całą litanię narzekań,.

Litania to bardzo celne określenie.

• codziennie klepanie dosłownie tego samego, że czujesz żal, kto ich do tego zmusza

• skupienie na tym, czyja jest BARDZO WIELKA WINA, zakaz konkretów

• oparte na wyimaginowanym świecie

Keycard eleison, devkit eleison, keycard eleison

Opublikowano

Granie na Switchusiu to leżenie sobie w łóżeczku w niedzielę o 12, bez trzymania cegły, grając jak się chce.

image.png

No ale tutaj trzeba szukać z lupą tego 1-2 postów na stronie o graniu na Switchu 2 lol. Jest ciągłe sranie się o te same trzy wymyślone rzeczy, które tak naprawdę dzieją się tak samo albo dużo bardziej na innych platformach, na pętli.

Sam jak mam jakieś faktyczne NOWE opinie o różnych rzeczach, ale nawet mi się nie chce pisać po otworzeniu tematu, bo po serii 20 postów histerii o tym jakie Nintendo okropne z rzędu, to jakoś człowiek nie chce ich już dobijać, ile można.

Ta krytyka nie jest zasadna lol, i już nieraz pisałem dokładnie, dlaczego, bez żadnej odpowiedzi. W skrócie mówiąc, nikt mi nie odpowiedział, jaki jest sens pierdolenia o tych keycardach tyle, kiedy dla prawie każdego gracza jest to tak samo użyteczny produkt jak każda gra a na świętym "znacznie lepszym" pececie tych niesamowicie kluczowych fizyków nie ma w ogóle; ani nie odpowiedział mi który hardware pierwazego dnia na premierę miał update'y do wszystkich gier wypuszczone przez wydawców softu; ani nikt nigdy nie odpowiedział, która konkretnie konsola przez ostatnie 20 lat miała więcej świetnych gier na start niż kilkanaście takowych na S2 w tym dwa ekskluzywy 90+, ani nikt nigdy nie odpowiedział, która konsola miała na dzień premiery devkity rozdawane wszystkim chętnym masowo w PCK, i tak dalej.

Nic tutaj nie jest zasadne lol, a jak jest to jest dość ignorowane i zaraz po tym masz 20 postów tych samych osób że Nintendo splajtuje przez keycardy, ot jęczenie, jęczenie, jęczenie, keycard eleison.

Opublikowano

Masz rację, ekran super, bateria super, cały line up od 3rd party na GKC super, nie ma do czego się czepić.

Opublikowano

Zgadzam się z @ogqozo , że te całe pierdolenie o keycardach jest przezabawne. Od dwóch generacji co najmniej są takie rzeczy na konsolach, nikt nigdy nikogo nie informował i każdy miał to w dupie. A jak Nintendo chciało to uporządkować i uczciwie podejść do sprawy to nagle okazało się, że jest bad guy. Żeby jakoś były do konta przypisywane te gry to jeszcze bym zrozumiał, ale nie. Można normalnie kupić, zainstalować, przejść. I sprzedać, albo postawić na półce. Nie rozumiem tej histerii dookoła keycardów.

Z drugiej strony @Bzduras też ma rację pisząc o słabej jakości ekranie, marnej baterii i fatalnym, póki co, line-upie. Jest na co narzekać

Opublikowano

Ja też się zgadzam keycard jest ok - dla mnie jeden ch... na czym to wydadzą byle nie kod i cyfra. Bo i tak po przejściu odsprzedaje.

To samo mam na ps5 kupuje grę na nośniku który pomieści spokojnie cala a potem czekam pare h aż mi się dociągnie 40gb.

Ekran mi osobiście nie przeszkadza jakoś szczególnie a le w poprzedniej generacji nie mialem oleda. Natomiast bateria to jest gowno i nie można tego usprawiedliwiać.

No i fakt ze pazerne dziady nie rozdały devkitow i gowniane indyki chodzą w 30fps jak ten ninja garden to jest żenada.

Opublikowano
13 minut temu, wwsan88 napisał(a):

Bo i tak po przejściu odsprzedaje.

To samo mam na ps5 kupuje grę na nośniku który pomieści spokojnie cala a potem czekam pare h aż mi się dociągnie 40gb.

Tylko kurde ile oni tu dali gigabajtów? 256?

Ja pikole to w ps3 mam 512 GB.

Opublikowano
2 minuty temu, grzybiarz napisał(a):

Tylko kurde ile oni tu dali gigabajtów? 256?

Ja pikole to w ps3 mam 512 GB.

A fakt zapomniałem o tym , w sumie mi wystarczy bo z reguły jak cos ogram to sprzedaje ale w tych czasach i tej cenie konsoli to jest żenada.

Opublikowano

Key cardy mają dla mnie 2 meeeeega wady. Zajmują miejsce wtedy gry na małym dysku/karcie. I pudełka wyglądają i obrzydliwie. Ale takto? Imo spoko opcja, bo sf6 wyszło taniej xd

Opublikowano
Godzinę temu, Bzduras napisał(a):

Masz rację, ekran super, bateria super, cały line up od 3rd party na GKC super, nie ma do czego się czepić.

My to już wiemy, nie trzeba tego pisać co stronę.

Albo jak się człowiek tak męczy z tym Switchem 2, to można też np. sprzedać i grać na lepszych sprzętach.

A jak ktoś gra i cierpi za nas rany, to trzeba problemu w psychice szukać.

Opublikowano

Na NS1 mam okolo 25 gierek w pudelkach i kilka cyfrowo. Wszystko mi sie miesci na wbudowanej pamieci konsoli bez potrzeby rozszerzania pojemnosci.

Takie gierki z key cartow beda swoja przestrzen dyskowa zajmowac. Nie bede wrozyl z fusow ale ile takich tytulow sie zmiesci na dysku konsoli?

Chocby dlatego jeb*c te key carty

Pradem

A za to, ze mozna zrobic te gierki normalnie w pelnych pudelkach (co udowodniono) ale im tak latwiej robic, to jeba*, key carty podwojnie

Opublikowano

niepopularna opinia : zakup NS2 był dla mnie bezsensem w 2025r. koń pociągowy MKW rozczarował, a gry na start nie zerwały mi skóry z twarzy, jakbym w nie nie zagrał to był nawet nie zauważył różnicy. czego zabrakło? mniej leniwego Nintendo (MKW) i jakiejś namiastki fajnych gier 3rd party (FFIX-R, Octopath 0 na start)

niestety nie jestem przyzwyczajony do ich trybu wydawniczego, do tego nie wiem czy doczekam się jakiejś Zeldy (główny wabik dla mnie) na tej generacji, możliwe że tak i że będzie to voxelowa rozpierduchaP

pieprzenie o siedzeniu w łóżeczku i potężnym funie z litości pomijam, to jest deska do krojenia i bez custom gripów ręce bolą po 30min. 7" to był ten sweet spot i nie wiem czy się kiedykolwiek przyzwyczaję:/

• gram dalej w gry z NS1 gdzie dla przypomnienia mamy ekran OLED i gry NS1 działają dłużej na baterii niż na NS2

• Mario Karty nie okazały się Horizonem, więc żywotność tego tytułu to max 2tyg z rundkami w knockout z doskoku. jebie mnie taki system seller

• Bananza świetna ale świetne rzeczy szybko się kończą i nie jest to gra dla której dałbym się pokroić

• był czas kiedy gardziłem Switchem (1) i jak litanię na launchu powtarzałem "wymieńcie mi 3 gry dla których warto mieć ten sprzęt". i te gry się pojawiły ale po x latach

• ciężko bronić start tej konsoli gdy jedynka dostała BOTW, jakby tutaj wjechali z TOTK na start to bym inaczej śpiewał..a tak to bronią ich tylko liczby

tldr : Znicz 2 w 2025r. to nie jest deal życia, lepiej siedzieć na NS1 OLED. a PS6-handheld z Astrobot Horizon w 2027 ostatecznie wyjaśni tą leniwą nację i skończy się eldorado

Opublikowano
2 minuty temu, nero2082 napisał(a):

tldr : Znicz 2 w 2025r. to nie jest deal życia, lepiej siedzieć na NS1 OLED. a PS6-handheld z Astrobot Horizon w 2027 ostatecznie wyjaśni tą leniwą nację i skończy się eldorado

Jedyna szansa na wyjaśnienie nintendo to jak Playstation handheld będzie mial fizyczne nośniki , bo jak wszystko w cyfrze to jeszcze tu wrócimy i będziemy chwalić key cardy, które złe nie są. Nie wiem na ch... komus 30 gier na konsoli w tym samym czasie.

Opublikowano
28 minut temu, nero2082 napisał(a):

PS6-handheld

Mi by wystarczyła konsolka od Sony w 2025 która odpalałaby cyfrowo gry z psx ps2 PSP/PSV i ps3. Taki oficjalny anbernic połączony z psstore.

a rzeczywiście to Sony już dawno przestało być firmą for the players. Vita porażka, brak gier na ps5, napędy, wszystko ląduje na steam. Po co komu dzis ps5?

Sam kupiłem xboxa series, mając wcześniej wszystkie konsole sony. Ale nie ps5.

Opublikowano
12 minutes ago, grzybiarz said:

Mi by wystarczyła konsolka od Sony w 2025 która odpalałaby cyfrowo gry z psx ps2 PSP/PSV i ps3. Taki oficjalny anbernic połączony z psstore.

a rzeczywiście to Sony już dawno przestało być firmą for the players. Vita porażka, brak gier na ps5, napędy, wszystko ląduje na steam. Po co komu dzis ps5?

Sam kupiłem xboxa series, mając wcześniej wszystkie konsole sony. Ale nie ps5.

Kupiłeś Xboxa pytając po co komu PS5? I jeszcze argumentując, że wszystko z Playstation jest na Steamie? Ok. Wow.

Opublikowano

Laptopa z jakimś tam rtxem też mam, więc tu mam returnal, ratcheta, uncharted itp.

Opublikowano
2 godziny temu, Homelander napisał(a):

Zgadzam się z @ogqozo , że te całe pierdolenie o keycardach jest przezabawne. Od dwóch generacji co najmniej są takie rzeczy na konsolach, nikt nigdy nikogo nie informował i każdy miał to w dupie. A jak Nintendo chciało to uporządkować i uczciwie podejść do sprawy to nagle okazało się, że jest bad guy. Żeby jakoś były do konta przypisywane te gry to jeszcze bym zrozumiał, ale nie. Można normalnie kupić, zainstalować, przejść. I sprzedać, albo postawić na półce. Nie rozumiem tej histerii dookoła keycardów.

Z drugiej strony @Bzduras też ma rację pisząc o słabej jakości ekranie, marnej baterii i fatalnym, póki co, line-upie. Jest na co narzekać

Też nie kumam tego płaczu na te kody.

I osobiście też nie kumam marudzenia na ekran. Nie jest to OLED, ale wielkiej przepaści nie ma ani gówna. Jest poprawnie, gram co wieczór i się zastanawiam o chuj chodzi z tym ekranem.

Zesranie z tym oledem.