Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

W bardzo dosłownym sensie chyba wiele gier działało w 60 fps, no, przynajmniej w 50 fps u nas w Europie. Tyle że

a) dla stabilności ekran się rysowywał co drugą (albo co trzecią albo w multi co czwartą) klatkę hehe, a to jakby najważniejszy element - de facto w PAL-u mieliśmy typowo gry rysujące 16,66666 razy na sekundę,

b) jak już miały wyższy limit wszystkiego i faktycznie 60 fps, to pytanie, jak często ten maks osiągały hehe.

De facto rysowanie ekranu 60 razy na sekundę było w Smashu (chociaż teraz nie udaje się zachować tego na Switchu lol, zawodowcy grają turnieje tylko na N64 albo emulatorze na PC. Nie wiem, czy Switch 2 usuwa tę kwestię), Killer Instinct, Mortal Kombat 4 - chyba pierwszy Mortal w historii który na konsolach miał 60 (nie do końca się trzymało cały czas), F-Zero... chyba tyle.

• Odpowiedzi 6,4 tys.
  • Wyświetleń 341,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano

ale jakby tak położyć obie myszki na biureczku i sterować każdym silnikiem w Star Wars Racer osobno, wychylanie do przodu, wychylenie do tyłu - hamowanie... ajj ależ to mógłby być sztos. Gra napisana lata temu pod sterowanie dwoma myszkami...

Opublikowano

Podoba mi się bardzo to co widzę

Opublikowano

Sakurai dobry wariat, lubię to jak on opisuje te wszystkie mechaniki. Gra będzie idealna dla dzieciaków jak i dorosłych którzy wymaksują głębię tytułu.

Opublikowano

Wolny ziew kart jadę tylko po prostej world leży i kwiczy

Opublikowano

No troche teraz rozumiem 2 gry wyscigowe.

Kirby dla skillowców i try hardów, bo jednak sporo tych mechanik się wydaje byc do ogarniecia.

Mario kart dla casuali i grania z ziomkami, bo to gra która malpie idzie wytlumaczyc w minute.

Opublikowano

Spodziewałem się średniaka, ale widzę że Sakurai dowiózł dobry towar. Może nawet się skuszę, bo lubię skillowe gierki

Opublikowano

nosz kur... Tales of Xillia Remastered na ten moment omija NS2, no to jest przykre jak obecnie wyglądają zapowiedzi gier, gdzie 90% pomija nową konsole, fuck you Nintendo

Opublikowano

Trailer przy okazji pokazuje jaką drogę musi przejść developer by dostać devkita switcha2

Opublikowano
28 minut temu, messer88 napisał(a):

Pięknie klateczki lecą w BL. Rozumiem że dlatego z ER tylko graficzka na ściance xd

Duchowy następca borderlands2 z vity

Opublikowano

Obecnie jesteśmy na etapie wyczekiwania następcy

Opublikowano
  • Autor

Czytając ten temat można odnieść wrażenie, że spadki klatek to kolejny exclusiv Switcha 2 a taki Eldenik śmiga na SD i dużych konsolach w betonowych 60 fps bez zająknięcia, nie wspominając o kieszonsolkach jakie Asasinek codziennie zamawia od friendsów z aliexpress

Opublikowano
14 minut temu, GearsUp napisał(a):

nie wspominając o kieszonsolkach jakie Asasinek codziennie zamawia od friendsów z aliexpress

Co potrafi twój swicz prócz odpalania gier, co potrafi o połowę tańszy HH od frejndów - wiesz czy Ci wypisać ? Tak będę je kupował i testował, zabronisz Mi ?

Opublikowano
24 minutes ago, GearsUp said:

Czytając ten temat można odnieść wrażenie, że spadki klatek to kolejny exclusiv Switcha 2 a taki Eldenik śmiga na SD i dużych konsolach w betonowych 60 fps bez zająknięcia, nie wspominając o kieszonsolkach jakie Asasinek codziennie zamawia od friendsów z aliexpress

A jak Eldenik śmiga na Switchu 2?

Opublikowano

W 1 klatce na całe życie bo na Gamescomie jest tylko ścianka z artworkiem i to ma promować grę, hehe.

Opublikowano
  • Autor
24 minuty temu, RafaU napisał(a):

Co potrafi twój swicz prócz odpalania gier, co potrafi o połowę tańszy HH od frejndów - wiesz czy Ci wypisać ? Tak będę je kupował i testował, zabronisz Mi ?

A ten kombajn potrafi reagować na ruchy i dźwięki gdy wyciągasz ręce i się przewracasz w łóżeczku? Jeżeli nie to przegrywa z Nintendo Alarmo "hehe"

Opublikowano
2 minuty temu, GearsUp napisał(a):

A ten kombajn potrafi reagować na ruchy i dźwięki gdy wyciągasz ręce i się przewracasz w łóżeczku? Jeżeli nie to przegrywa z Nintendo Alarmo "hehe"

Jesteś człowiekiem, który łapie się każdego słóweczka, który szuka z DUPY plusów. Wiesz co chciałem napisać i przekazać, ale nie Gira musi inaczej się udusi. Wiesz, w sumie nie jest mi Ciebie ani szkoda ani żal. Życie cię wytłumaczy.

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, RafaU napisał(a):

Jesteś człowiekiem, który łapie się każdego słóweczka, który szuka z DUPY plusów. Wisz co chciałem napisać i przekazać, ale nie Gira musi inaczej się udusi. Wiesz, w sumie nie jest mi Ciebie ani szkoda ani żal. Życie cię wytłumaczy.

No człowieku piszesz mi co potrafi konsola oprócz odpalania gier xD Nie będę przecież poważnie na to odpowiadał, że konsolę kupuję po to żeby na niej grać

Opublikowano

ehh rok 2025, a tu nadal dyskusja o tym, że gry w które użytkownicy switcha mają wyjebane wyglądają jak gówno na switchu xd

Pewnie dałoby się te bordery wyklepać lepiej, ale pewnie szkoda im czasu bo zakładają, że sprzedaż na s2 będzie na poziomie final fantasy na xboxach

Opublikowano
40 minut temu, Bzduras napisał(a):

W 1 klatce na całe życie bo na Gamescomie jest tylko ścianka z artworkiem i to ma promować grę, hehe.

Podobno jest zakaz nagrywania gameplayu z ER, to przecież tak tajny tytuł że nikt nigdy wcześniej w niego nie grał