Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Autor 45 minut temu, Czoperrr napisał(a):Bo to margines.No nie wiem, oni wtedy masę gier tak wydawali i to niszowe typu jakieś przygodówki Cryo typu Aztechttps://allegro.pl/oferta/aztec-klatwa-w-sercu-zlotego-miasta-pl-pc-big-box-nowy-folia-unikat-15961242386
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 10 minut temu, iluck85 napisał(a):A jak miało nie rosnąć, skoro po aktywacji kodu w pudełku mogłeś te pudełko wyrzucić za okno. Gra była przypisana do konta. Zostawała opcja zakładania do każdej gry konta i sprzedaż konta z grą. Przy cenach gier na PC nie miało to sensu.Na konsoli nie jest analogicznie, bo gra nie jest przypisana do konta, gry cyfrowe w sklepach sony, ms to jakiś nieśmieszny żart.Ale te wydania z kodami w pudełku pojawiły się dopiero później. Przez wiele lat były płyty, bez kodów aktywacyjnych. Gracze mogli głosować portfelem, nie kupując pudełek z kodem i wersji cyfrowych. Ale wybrali co innego. Tak samo gracze mają teraz wybór, mogą głosować portfelem i nie kupować pudełek z kodem i key cartów na Switcha, oraz wersji cyfrowych. To że wydawcy i Nintendo sobie na to pozwala wynika tylko z tego mogą sobie to pozwolić, opór jest minimalny i istnieje tylko w miejscach jak to forum. A sprzedaż cyfrowa na konsolach z roku na rok rośnie i rośnie
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Przez jakiś czas były też wydania specjalne z kodem steam i fizyczną płytą bez DRM w jednym pudełku. Larian tak wydawał swoje gry z tego co pamiętam. Pudełkowe wydania zabiła cyfrowa rewolucja na PC a nie sam Steam. Nikt praktycznie na PC nie przesiadał się na napędy BR oraz laptopy bez napędów sprzedawały się o wiele lepiej niż te z napędami. I jest zajebiście, gierki po latach w cenie piwa. Tylko cyfra na PC konkuruje między sobą, na konsoli człowiek jest skazany na jeden sklep.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Kusi w końcu wjechać w tego S2 (i Nintendo w ogóle) prędzej niż później, ale u mnie to taka materia serce vs rozum. Serce by chciało, ale rozum przypomina, że śpię na grach, przez kilka najbliższych miesięcy mam w co robić z samych ino premier (Ekspedycja do skończenia, Doom, pewnie DS2, no i baba-samuraj w październiku), a backlogu to byłoby pewnie na jakieś 5 lat grania - z podobną konkluzją wyszedł @Bzduras chyba przy okazji ostatnich steamowych mikołajek. A tu tym bardziej - dokładanie sobie jeszcze kolejnej platformy i budowanie na niej biblioteki od zera... No nie jest raczej zdroworozsądkowe. I czy byłoby to jakieś nowe doświadczenie? Mam Steam Decka z dockiem, więc sprzętowo raczej nie.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Eurogamer.netNintendo reserves the right to brick your console followi...Nintendo has updated its Nintendo Account Agreement with a severe warning against "unauthorised use", in a bid to prevent emulation and piracy.Zaktualizowane warunki użytkownika zawierają min informacje że Nintendo może nagrywać i podsłuchiwać czat, a przy byciu niegrzecznym nie tylko mogą banować z serwerów online ale będą mieć możliwość brickowania całej konsoli xddd
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. I dlatego nie korzystam z voice czatów w gierkach. Jak gram ze znajomymi to odpalimy sobie rozmowę na discordzie i jest klawo, a jak gram z randomami to nie chce mi się ich słuchać. Polecam taki styl życia.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. This is Furukawa, you need to buy new Nintendo Switch 2 system due to the overuse of the word kurwa. Arigato