Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

Kardridze też będą czerwone z większym czerwonym polem na napis switch 2, ależ to są mózgi w szachy 5d

Screenshot_2025-05-19-17-59-28-29_b72a20be883aec8a014bd2b7c7038e87.jpg

• Odpowiedzi 4,2 tys.
  • Wyświetleń 213,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

• Nowobogackim Polakom nie przeszkadzają gierki za $90, a na discordzie i reddicie ludzie z bogatszych krajów narzekają, że nie dadzą tyle za gierke dla dzieci. Po premierze Astro Bota mase wpisów widzi

Opublikowano

Przynajmniej nie trzeba będzie się przyglądać czy to wersja na Switcha 2 banderas Skurczybyki znowu to zrobili, na kolana przed żółtym geniuszem

Opublikowano
10 godzin temu, grzybiarz napisał(a):

Ciekawe jak będą smakowały te nowe kardridze?:)

Może tym razem będą jeszcze pachnieć )

Opublikowano
  • Autor
11 godzin temu, grzybiarz napisał(a):

Na żadnej innej konsoli nikt nie kupuje jakichś importów hentajowców z Japonii.

Rok 2025 grzybiarz odkrywa, że w visual novelki najlepiej gra się na przenośnym tablecie, zresztą na PS4 i PS5 wychodzi ich śladowa ilość w porównaniu do Switcha właśnie z tego powodu, który podałem.

Ale i tak najwięcej tego jest na Steamie

Opublikowano

Bankowo z docka gameplay ale pięknie jak na dłoni widać tą moc bez ograniczonych zegarów X2 względem steam decka

Opublikowano
4 minuty temu, messer88 napisał(a):

wygląda ZAJEBIŚCIE.

szkoda że Elden w jakiejś guwnowersji z tego trailera no ale poczekam na kolejne materiały.

Btw a wiadomo czy elden będzie cały na karcie?

Opublikowano

Nie widziałem żadnego info, obstawiałbym jednak że dlc i tak może być na kod, edycja SOTE na PS5 dlc w formie kodu.

Wracając do Cybera to śmiałem się kto by w to grał na S2 no ale jak to jeszcze będzie w miarę wyglądać w HH to chyba zaraz poszukam pre ordera xD

Opublikowano
8 minut temu, Basior napisał(a):

Btw a wiadomo czy elden będzie cały na karcie?

Wiadomo, że nie będzie (tylko key card). Play-asia się wysypała w temacie.

Opublikowano

Cyberek pewnie jeszcze z cross-save, więc obowiązkowy zakup. Produkt polski w całości na karcie, takie praktyki trzeba wspierać portfelem, chociaż na tych filmikach pop-in podczas jazdy po mieście kłuje w oczy mocno.

Opublikowano
  • Autor

A ty Czoper na czym ostatnio ogrywałeś 31 letniego Super Metroida? Idąc tym tokiem rozumowania pewnie na SNESIE a nie przecież na nowym sprzęcie

Opublikowano

Dobrze wygląda ten Cyberpunk. Scenki dialogowe super. Free roam po mieście zblurowany trochę, ale i tak dobrze. Mam wrażenie, że znacznie lepiej niż to co widziałem na YT ze Steam Decka. Jestem pozytywnie zaskoczony.

Opublikowano

Cyberpunk? Ludzie, tylko 80-calowy OLED, fotel i konsola stacjonarna z poważnym padem. Po co sobie robić krzywdę w trybie handheld?

Opublikowano
20 godzin temu, grzybiarz napisał(a):

Na żadnej innej konsoli nikt nie kupuje jakichś importów hentajowców z Japonii.

Śmiem się nie zgodzićsweat

Venus Vacation Prism i Dead or Alive Xtreme 3.jpg

Opublikowano

Play Asia stara się walić duże ikonki i by było jasne, ale sytuacja wydaje się dynamiczna.

Przykładowo, w tym momencie w owym sklepie wersja US Rune Factory jest opisana jako game key, a japońska jako gra na karcie, czyli odwrotnie, niż by można oczekiwać - raczej błąd sklepu. (Marvelous, podobnie jak CD Projekt, dość dumnie ogłosił, że ich 3 gry na S2 będą "na Zachodzie" na kartridżu). Strona opisała początkowo nawet niektóre gry Nintendo jako "game key card". Raczej po prostu, jak to Play Asia, najpierw dają jakiś wpis na stronie, a szczegóły najwyżej potem się zmieni. Nie będzie to raczej pewne dla wszystkich edycji na zawsze. O Eldenie nie mają żadnych detali, okładki, nawet wersji japońskiej.

Niemniej, Konami to firma, która wypuszczając kolekcję MGS, dała na karcie tylko gry z NES-a, a cała reszta do ściągnięcia online, więc wątpię mocno, by szarżowali z Eldenem na karcie. Może kiedyś...

EDIT: Kurde, nie ta firma, w Japonii to chyba samo From wydaje Elden Ringa, coś mi się pomyliło że ktoś inny to wydawał w Japonii. No, to zapomnijmy o tym porównaniu.

Opublikowano
1 hour ago, ogqozo said:

Play Asia stara się walić duże ikonki i by było jasne, ale sytuacja wydaje się dynamiczna.

Przykładowo, w tym momencie w owym sklepie wersja US Rune Factory jest opisana jako game key, a japońska jako gra na karcie, czyli odwrotnie, niż by można oczekiwać - raczej błąd sklepu. (Marvelous, podobnie jak CD Projekt, dość dumnie ogłosił, że ich 3 gry na S2 będą "na Zachodzie" na kartridżu). Strona opisała początkowo nawet niektóre gry Nintendo jako "game key card". Raczej po prostu, jak to Play Asia, najpierw dają jakiś wpis na stronie, a szczegóły najwyżej potem się zmieni. Nie będzie to raczej pewne dla wszystkich edycji na zawsze. O Eldenie nie mają żadnych detali, okładki, nawet wersji japońskiej.

Niemniej, Konami to firma, która wypuszczając kolekcję MGS, dała na karcie tylko gry z NES-a, a cała reszta do ściągnięcia online, więc wątpię mocno, by szarżowali z Eldenem na karcie. Może kiedyś...

EDIT: Kurde, nie ta firma, w Japonii to chyba samo From wydaje Elden Ringa, coś mi się pomyliło że ktoś inny to wydawał w Japonii. No, to zapomnijmy o tym porównaniu.

W JP wydawca to samo From Software, a w reszcie świata Bandai Namco.

Opublikowano

Jakie wario jest niekompatybilne ze switch2? Gdzieś mi się obiło że doom eternal również ma problemy z odpaleniem.

Opublikowano
Godzinę temu, grzybiarz napisał(a):

Jakie wario jest niekompatybilne ze switch2?

zakladam ze Wario Move It (czy jakos tak), i pewnie nie tyle niekompatybilne co po prostu potrzeba joyconow ze switcha 1.

Opublikowano

Kilka gier jest niekompatybilnych fizycznie, po prostu z racji wykorzystania starych joyconów - w tym Wario Ware: Move It. Jedna gra jest niekompatybilna fizycznie z całą konsolą, czyli Labo 4: VR, w którym wsadza się całego Switcha do kartonu.

Software'owo, wszystkie gry Nintendo mają działać na Switchu 2. Lista gier, które nie włączają się w emulacji, jest w miarę długa i "będą nad nią pracować", ale nie wiadomo, czego się dokładnie spodziewać. Na liście zaiste jest Doom Eternal, choć i trochę prostych, pozornie niewymagających gierek (przykładowo Rocket League, Nobody Saves the World czy Skulls of the Shogun), a także sporo gier już będących emulacją, jak retro kolekcje i gry z lat 80.

Nintendo Switch Game Compatibility with Nintendo Switch 2 - Nintendo US

Stare joycony można używać z nowym Switchem, no ale trzeba kupić osobno.