Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

Yacht club raczej nie zawodzi, to chyba od nich wyszedł też Cyber Shadow.

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Wyświetleń 328,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano
2 godziny temu, tlas napisał(a):

Ograłem demo. Petarda tak jak swego czasu Shovel Knight. Yacht Club znowu wyżyłowało NESa.

IMG_2455.jpeg

Nie do opisania jest jak się ten boss pięknie animuje w 120fps. Ogólnie cichy kandydat do niespodzianki roku, tak jak kiedyś łopatowy rycerz.

Wpis jak chuj, mocne czekanko.

Opublikowano
45 minut temu, Daffy napisał(a):

Najgorsze jest też to że na S2 od razu widać gorsza rozdzielczość na wyświetlaczu i wychodzi na to że indyki bez patcha pod S2 lepiej ogrywać na S1, jeszcze jak ktoś ma S1 OLED to już w ogóle

Multiplatformy niet, indory niet, gry na nośniku niet? sonkassie

Opublikowano

W 2026 to już się rozkreci!!!

Opublikowano
  • Autor

Już to pisałem, narzekanie na skalowanie to wyższy rodzaj spierdolenia, absolutnie tego nie widać w graniu przenośnym.

Opublikowano

Przenośnym nie ale stacjonarnym już tak. Zresztą sam tasowałeś się do konsolowej ekskluzywności DLSSa a i to nie wyszło. Tutaj Nintendo odwaliło. Trzeba czekać aż swoje silniki dostosują do tej technologii.

5 minut temu, Daffy napisał(a):

W 2026 to już się rozkreci!!!

Rozkręci się jak pojawią się nowe pojemności kartridży ale to tylko w temacie indyków. Reszta gier AAA i tak ledwo zmieści się na tych 64GB więc to wybór wydawców ,że tak odwalają.

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Ukukuki napisał(a):

Przenośnym nie ale stacjonarnym już tak. Zresztą sam tasowałeś się do konsolowej ekskluzywności DLSSa a i to nie wyszło. Tutaj Nintendo odwaliło. Trzeba czekać aż swoje silniki dostosują do tej technologii.

Nie zrozumiałeś. Jemu chodziło o tryb wyłącznie przenośny bo w stacjonarce indyki są zazwyczaj w 1080p i do stacjonarnego trybu można sobie własny wyświetlacz dostosować. Chodzi o rozdzielczość indyków na S1 w 720p, które testowałem na wyświetlaczu S2 i nie dostrzegałem różnicy

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano

W chuj jest różnica przenośnie ale do tego trzeba mieć zdrowe oczy. Wszystko z S1 na S2 jest rozmazane bez patcha. Po patchu jak dobije do natywnego full hd wyświetlacza dopiero jest elegancko

Opublikowano
  • Autor

Powiem więcej, skalowanie do 1080p gierek 720p wygląda nawet lepiej bo wygładza krawędzie, które na Switchu są bez żadnego aliasingu i wyglądają przez to gorzej na ekranie S1

Opublikowano

Te wygładzanie i lepszy wygląd jest z nami w pokoju?

Opublikowano
  • Autor

Pomijam już gry z dynamiczną rozdziałką, które wyglądają w chuj lepiej na wyświetlaczu S2

Opublikowano

Dynamiczne rozdzielczości i pływający framerate to jedyne sytuacje gdzie gierka z S1 bez patcha coś zyskuje na S2. W pozostałych przypadkach jest jak obiektywnie piszę.

Opublikowano

EA kolejni co nie grali chyba w welcome tour, Madden i FC26 mimo że ponoć ładnie nawet wyglądają to działać będą w 30fps na S2

Opublikowano
18 godzin temu, NemoKOF napisał(a):

Czyli Fifa dalej legacy?

Nie, engine z dużych konsol ale w 30fps, jest już sporo filmików jak to działa i wygląda bo closed beta właśnie trwa

Opublikowano
37 minut temu, Daffy napisał(a):

Nie, engine z dużych konsol ale w 30fps, jest już sporo filmików jak to działa i wygląda bo closed beta właśnie trwa

Nigdy nie grałem w fife w 30fps. To jest świeże xD

Opublikowano

Pytanie. U was też ręce cierpną od gry na switchu? Kupiłem etui z gripami, ale dalej mam dyskomfort w uchwycie. W steam deck i rog ally jest ok.

Opublikowano
14 minut temu, paweltpb napisał(a):

Pytanie. U was też ręce cierpną od gry na switchu? Kupiłem etui z gripami, ale dalej mam dyskomfort w uchwycie. W steam deck i rog ally jest ok.

Poczekaj na split pady do switcha 2.

Opublikowano
3 minuty temu, Ukukuki napisał(a):

Poczekaj na split pady do switcha 2.

Dziękuję ci, będę w takim razie czekał i miał na uwadze. Co ciekawe na switch lite było oki, więc może to ta waga. Na razie trudno , jakoś sobie radzę.