Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

Imo większy fuck up to jest ze grasz na joyconach w trybie stacjonarnym boomer

• Odpowiedzi 7,1 tys.
  • Wyświetleń 383,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano
6 minut temu, Pupcio napisał(a):

Imo większy fuck up to jest ze grasz na joyconach w trybie stacjonarnym boomer

Nie no jak kogoś nie stać na pro controller albo tam 8bitdo jakieś, to rozumiem.

Do tej pory pamiętam, jak kupiłem PS2 i na start Front Missson 4 bez memorki to się zaczynało zawsze od zera jak prąd wyłączyli, ale po miesiącu dozbierałem i byłą memorka wub

Z procontrollerem też tak można!

Opublikowano

@Daffy

Ja tak mam wlasnie, ze jeden z joyconow w NS1 nie laduje sie poczas ladowania konsoli, a wylacznie w trakcie grania w trybie hh albo w stanie uspieniu switcha. Wiem, ze sa ludzie ktorzy maja podobnie wadliwe joysticki i u wszystkich z nas powoduje to to, ze bateria uspionej konsoli w nocy traci ogromna porcje energii. Dlatego sie wtracilem jak uz. Bzduras napisal ze to mu sie zdarza, zeby sobie sprawdzil.

W sumie ja nie mam NS2 wiec…

Opublikowano

Joycony ładują się podłączone do konsoli jak ta jest w docku albo po kablu. Jedyna możliwość rozładowania ich w pełni i brak możliwości grania to granie poza konsolą min 17h i potem granie od razu handheldowo. Czyli te 20h non stop. Jak dla mnie problem jest absolutnie pomijalny.

Opublikowano

Ja tam pykam na Elite 2 bożym przez adapterek 8bitdo, jak ktoś ma Dual Sense to nawet lepiej bo ma żyroskop w pakiecie od razu a cena adapterka śmieszna.

Opublikowano

już dla samego miziania obudowy warto wziać Pro Controller 2

Opublikowano
5 minut temu, Homelander napisał(a):

Joycony ładują się podłączone do konsoli jak ta jest w docku albo po kablu.

Twoje joycony. I zapewne tez joycony milionow uzytkownikow konsol NS na swiecie tez. Ale nie wszystkie joycony. Istnieja pewne przypadki, w ktorych joycony wsuniete w sloty konsoli Nintendo Switch podlaczonej do ladowania, nie laduja sie, a laduja sie wylacznie wtedy gdy konsola spi albo jest uzywana do grania. Uwierzysz? Szok cool

Opublikowano
25 minut temu, Basior napisał(a):

Nie no jak kogoś nie stać na pro controller albo tam 8bitdo jakieś, to rozumiem.

Do tej pory pamiętam, jak kupiłem PS2 i na start Front Missson 4 bez memorki to się zaczynało zawsze od zera jak prąd wyłączyli, ale po miesiącu dozbierałem i byłą memorka wub

Z procontrollerem też tak można!

3bit akurat taniocha i porządny pad więc polecam, no ale na joyconsach też tam czasem grywam jest znośnie no ale problemu i tak nie rozumiem.

Opublikowano
6 minutes ago, Ken Adams said:

Twoje joycony. I zapewne tez joycony milionow uzytkownikow konsol NS na swiecie tez. Ale nie wszystkie joycony. Istnieja pewne przypadki, w ktorych joycony wsuniete w sloty konsoli Nintendo Switch podlaczonej do ladowania, nie laduja sie, a laduja sie wylacznie wtedy gdy konsola spi albo jest uzywana do grania. Uwierzysz? Szok cool

Wszystko może się spierdolić, to tylko sprzęty. Jeżeli ta awaryjność nie jest duża to nie jest to żaden fakap tylko zwykła sytuacja. Pechowa, ale nie nadzwyczajna. A tutaj była mowa o fakapie systemowym i największej wadzie Switcha 1 i 2.

Opublikowano

A ok to zupelnie odrebny watek

Kazdy wybiera takie fuckupy jakie uwaza

Zbyt wiele watkow na raz

Opublikowano

Pany z innej beczki - poszukuje dobrych i w sumie niekoniecznie drogich słuchawek do S2. Bez mikrofonu bo po chu'j. Najlpiej bezprzowodowych. Poleca ktoś coś?

Opublikowano

Jak masz też PS5 to te nowe Pulsy Ci załatwią robotę do obu konsol i jeszcze telefon/PC/Portala podłączysz - grają dobrze, chociaż z pewnością są lepsze opcje dla audiofili.

Opublikowano

Jak chcesz Bluetooth, to może być warto postawić na słuchawki z Bluetoothem 5.2 lub wyżej, bo wtedy konsola wykorzystuje wszystkie swoje standardy niskiej latencji. Ostatnio puściłem sobie na słuchawkach z Bluetooth 5.0 (wspaniałe ogólnie Jabra 85h, swoją drogą), i spora różnica jest odczuwalna, choć jak dla mnie, do opóźnienia da się przyzwyczaić tak naprawdę, nawet jeśli przy pierwszym włączeniu wydaje się absurdalnie duże (wciskasz przycisk, mija czas, słyszysz klik menusa).

Pomijając to, to w sumie wszystko jest kwestią gustu - jak bardzo zależy ci na brzmieniu, jak bardzo na izolacji, jak bardzo na wygodzie noszenia, czy chcesz duże słuchawki na łeb czy małe do uszu, co to znaczy dla ciebie "drogie". Bez tego trudno coś polecić. Istnieją produkty nakierowane na każdą z tych cech, a w sekcji bluetooth trzeba wybierać, bo zawsze są spore kompromisy technologiczne, dopóki nie zaczniesz myśleć o słuchawkach za tysiące złotych.

Złoty standard, który zadowala zdecydowanie najwięcej ludzi sumarycznie, to obecnie Sony XM5 i XM6 (nic złego też w poprzednich, ale mają Bluetooth 5.0 lub starszy). Prawie każdy ma je w swoim rankingu i zazwyczaj na czele. Jeśli nie zależy ci na nówkach, to gigantyczna popularność tej serii sprawia też, że sporo jest na nie dealów w internecie jak poszukać i właściwie są zaskakująco tanie w porównaniu do oficjalnej ceny. Przykład tańszych słuchawek z Bluetooth 5.2 to Sony WH-CH520, widziałem je dziś na Allegro używki nawet za bodaj 70 zł, pod wieloma względami jest to niższa jakość, ale to przykład, jak dobry może być sprzęt w niższej cenie.

Opublikowano
4 minuty temu, ogqozo napisał(a):

Jak chcesz Bluetooth, to może być warto postawić na słuchawki z Bluetoothem 5.2 lub wyżej, bo wtedy konsola wykorzystuje wszystkie swoje standardy niskiej latencji. Ostatnio puściłem sobie na słuchawkach z Bluetooth 5.0 (wspaniałe ogólnie Jabra 85h, swoją drogą), i spora różnica jest odczuwalna, choć jak dla mnie, do opóźnienia da się przyzwyczaić tak naprawdę, nawet jeśli przy pierwszym włączeniu wydaje się absurdalnie duże (wciskasz przycisk, mija czas, słyszysz klik menusa).

Pomijając to, to w sumie wszystko jest kwestią gustu - jak bardzo zależy ci na brzmieniu, jak bardzo na izolacji, jak bardzo na wygodzie noszenia, czy chcesz duże słuchawki na łeb czy małe do uszu, co to znaczy dla ciebie "drogie". Bez tego trudno coś polecić. Istnieją produkty nakierowane na każdą z tych cech, a w sekcji bluetooth trzeba wybierać, bo zawsze są spore kompromisy technologiczne, dopóki nie zaczniesz myśleć o słuchawkach za tysiące złotych.

Złoty standard, który zadowala zdecydowanie najwięcej ludzi sumarycznie, to obecnie Sony XM5 i XM6 (nic złego też w poprzednich, ale mają Bluetooth 5.0 lub starszy). Prawie każdy ma je w swoim rankingu i zazwyczaj na czele. Jeśli nie zależy ci na nówkach, to gigantyczna popularność tej serii sprawia też, że sporo jest na nie dealów w internecie jak poszukać i właściwie są zaskakująco tanie w porównaniu do oficjalnej ceny. Przykład tańszych słuchawek z Bluetooth 5.2 to Sony WH-CH520, widziałem je dziś na Allegro używki nawet za bodaj 70 zł, pod wieloma względami jest to niższa jakość, ale to przykład, jak dobry może być sprzęt w niższej cenie.

Wiesz teraz mam jak gram przenośnie to korystam z jakiś przewodowych Samsung earphones po jacku, dokanałowych. Więc chyba wszystko będzie lepsze D

Opublikowano

Ja poza domem gram na AirPodsach (2) używanych też z telefonem oraz tabletem i do casualowego grania są ok.

Opublikowano
W dniu 19.09.2025 o 08:04, Basior napisał(a):

Zaczyna mnie wkurwiać brak miejsca na karcie microSD. 256GB to jedna mało z taką biblioteką gier co mam, jbn patchami, gey cardami (chociaż mam jeden, ale SF6 waży). Patrzę na ceny:

512GB Lexara prawie 500zł

1TB to już ponad 1tys...

Sądzicie że czekać i się męczyć czy brać?

Męczyć się. I tak Ci miejsca zabraknie jak mi na Switchu 1 przy 1TB. A tak serio, to po prostu pogodzić się z faktem, że się nie ma wszystkiego na karcie, trudno. Moim zdaniem ceny są tak kosmiczne, że to frajerstwo na razie, a i tak nie gwarantuje, że się miejsce nie skończy. Pomyśl co poczujesz, jak wydasz 1000zł i niewiele to zmieni, a tak pewnie będzie. Nie ma tu idealnego wyjścia, po prostu ceny pamięci zewnętrznej to parodia, a pojemność wewnętrznej - komedia;)

Edytowane przez roivas