Opublikowano 19 marca19 mar Autor Capcom już dawno powinien wypuścić jakaś konkretną składankę RE1-3 z graficznymi ulepszeniami, możliwością skipowania cutscenek i trofikami, masa fanów RE kupiłaby to z pocałowaniem ręki, a koszt produkcji takiego remastera wyniósłby pewnie 0,0001% budżetu RE9. Ale jak nie chcą naszych pieniążków, to trudno. Edytowane 19 marca19 mar przez Josh
Opublikowano 19 marca19 mar Gdyby chociaz Capcom trofea wrzucilo do tych wersji na PS Store, to mozna by bylo sie zastanowic. A tak to nie ma co tykac. Chociaz patrzac po ilosc recenzji (klasyczne RE2 na PS Store ma 9600 recenzji), troche sie tego sprzedalo, jak na taki klasyk. Malym kosztem na kilka wyplat pracownikow wpadlo Capcom do kieszeni. Edytowane 19 marca19 mar przez Lukas_AT
Opublikowano 19 marca19 mar No wlasnie o tym myslalem. Stare dobre Residenty z delikatnym szlifem graficznym i trofkami. Ale to by bylo zloto dla mnie No nic, zostaje PC
Opublikowano 19 marca19 mar Re2 na ps store ma save staty i prawdopodobnie rewind, a na gog skip drzwi, gamecube tez nie jest zla wersja Sam sie czaje na kolekcje 1+2+3 na gog za ok 50 zl, w jakiejs wiosennej wyprzedazy powinno byc czy cos (albo i nie hehehe). Szczegolnie Mercenaries w czesci 3 mnie interesuje. Edytowane 19 marca19 mar przez beardo0
Opublikowano 19 marca19 mar Z emulatorowych polecam wersje na gamecube chyba najładniejsza wersja bez ulepszaczy chociaż ta gogowa chyba też jest okej. Seamless hd w ramach ciekawostki fajna rzecz, ale dla mnie to jest zbyt czyste i sterylne ulatuje klimat no i te szpetne modele wyglądają komicznie przy tak ostrej grafice. Tak czy siak szacunek że ktoś zrobił coś takiego bo capcom jak widać na nas w chuyu po całości
Opublikowano 22 marca22 mar Kozag laleczka, nawet można wymienić łeb na klasycznego nemka no ale to będzie pewnie droższe od porshe Leona dla nas zostaje grace ziemniak amibo
Opublikowano 23 marca23 mar Bede sie czail na ta figurke o ile bedzie w normalnej cenie bo 270€ to troszke przesada
Opublikowano 23 marca23 mar Pytanie, mam ps5 amatorskie i Nintendo Switch 2. RE 7, 8, 9 dopiero przede mną. Na S2 ten generation pack do końca marca no to naprawdę dobra cena się wydaje (429 zł). Wiem, że pod względem jakości wizualnej lepiej by było ograć na ps5, ale też nie mam porownania, skoro jeszcze w żadną nie grałem. Brać wersję S2? to naprawdę tak dobrze się prezentuje, jak opowiadają niektórzy youtuberzy? Oczywiście dobrze jak na gry na S2.
Opublikowano 23 marca23 mar Jak na S2 to jest mega dobrze, ale PS5 jednak wygrywa, zwlaszcza stabilnością klatek w Requiem. Jeśli jednak chcesz mieć te gry na Switchu to możesz kupić bez żalu, dobra cena za trzy gierki (w tym jedna świeżutka).
Opublikowano 26 marca26 mar grałbym. w ogóle liczę że niedługo wybuchnie boom na taki ps2/dreamcast estetykę, a nie ciągle PSX PSX PSX
Opublikowano 27 marca27 mar Gram sobie w Code Veronica, no fajna gierka, wszystko spoko do momentu, kiedy w "kampanii" Chrisa wylądowałem w zimowej bazie z pistolecikiem, 15 nabojami i jedną roślinką, pokręciłem się chwilę, zginąłem i zacząłem powoli zadawać sobie pytanie "czy to tak ma być?". No więc wygooglowałem sobie co nieco i odkryłem te, jak się okazało, słynne problemy tej części sagi.xDDDDDDDDDDDDDDnie no kurwa czyli w zasadzie mogę sobie już odpuścić dalsze granie, bo śmiałem przechodzić gierkę nie spoilerując sobie zawczasu jej opisu przejścia i bez odwalenia konkretnych akcji (ewentualnie zostawiania sobie save'ów sprzed paru godzin) jestem w zasadzie w dupie, ewentualnie pozostaje mi szkolenie się z technik speedrunowych z nożem? To dzięki panie Capcom. Edytowane 27 marca27 mar przez kotlet_schabowy
Opublikowano 27 marca27 mar Nóż potężny jest to może dasz radę dobrnąć do czasu aż dadzą ci grać Claire Widzę że miałem więcej szczęścia niż rozumu bo też sobie nie spoilerowalem, jedyne czego byłem świadomy to że są takie momenty które mogą nas udupić więc raczej ostrożnie zabierałem rzeczy ze skrzyneczki
Opublikowano 27 marca27 mar Pamietam ten moment. Akurat ja bylem ostrożny robiac czeste zapisy mimo to i tak zaliczylem zonka kiedy doszlo do tej sytuacji. No i to dziala dwie strony. Wiedzac kiedy nastapi zmiana mozna sobie bardzo ulatwic gre rozdajac wczesniej karty, fanty. Ciekawe kiedy ten remake wyladuje na rynku ? Juz sie człowiek doczekać nie moze. Chociaż mogliby juz oficjalnie go potwierdzić ze jest w dewelopingu
Opublikowano 27 marca27 mar Autor Przecież tam jest pełno pocisków do strzelby, starczy żeby zabić każdego zombie, huntera i ostatniego bossa. No chyba, że strzelbę zostawiłeś na wyspie, to wtedy RIP
Opublikowano 27 marca27 mar Chłop który zrobił motyw do dead aim i veronicy to pewnie był opętany przez jakiś wyższy byt
Opublikowano 27 marca27 mar Autor Mój ulubiony save room everRE2R > CV > 0 > 3. Jeżeli jest jakaś rzecz, którą współczesne Residenty robią gorzej niż klasyki, to jest nią ścieżka dźwiękowaPolecam kanał typka, wrzuca sporo własnych utworów w stylu starych RE
Opublikowano 27 marca27 mar 12 godzin temu, Josh napisał(a):Przecież tam jest pełno pocisków do strzelby, starczy żeby zabić każdego zombie, huntera i ostatniego bossa. No chyba, że strzelbę zostawiłeś na wyspie, to wtedy RIPNo do momentu, do którego dotarłem (czyli sam początek bazy) dało się odnaleźć potężne 7 pocisków, których notabene pilnuje w ciasnej klatce dwóch zombiaków. Później podbiegłem po zawór, gdzie obudziło się ich chyba z osiem sztuk i tam na razie skończyłem.
Opublikowano 27 marca27 mar Autor Jeszcze kilka pomieszczeń i znajdziesz kolejne 3-4 paki, plus trochę ammo do pistoletu i masę roślinek. Ale coś sobie zostaw na bossa, chyba że masz gaśnicę w skrzyni to za jej pomocą odblokujesz niedługo magnum i będzie laba.
Opublikowano 27 marca27 mar 20 godzin temu, kotlet_schabowy napisał(a):To dzięki panie Capcom.Akurat tutaj zażalenia trzeba było słać do Nextech. RE 0 masz już za sobą?
Opublikowano sobota o 19:015 dni Ta, dobre parę lat temu zaliczona wersja HD, w sumie na ten moment jest najniżej w moim rankingu "klasycznych" Residentów.