Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

DOOM: The Dark Ages

Featured Replies

Opublikowano

Co za rok! A ludzie napiszaa, że nie ma w co grać xD

• Odpowiedzi 503
  • Wyświetleń 44,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czezare
    Czezare

Dla mnie strzelanka arcade pozbawiona segmentu multiplayer nie powinna zasługiwać na ocenę wyższą niż 7/10. Zrozumiałbym, gdyby Multi chcieli stworzyć kolesie od Metro czy Stalkera, którzy nie potrafi

• Ten Doom jest jedną z najbardziej oczekiwanych gier tego roku dla mnie. Uwielbiam szybki gameplay Eternala, dlatego troszkę się obawiam o spowolnienie rozgrywki i dodanie warstwy fabularnej w formie c

• Jukka Sarasti
    Jukka Sarasti

Zmian jest sporo, choć niekoniecznie jestem ich fanem - na pewno jednak gra się inaczej, niż w poprzednie dwa Doomy. Więcej napiszę, jak przejdę, niemniej to dobra gra, choć wolałem poprzedniczki. Po

Opublikowano

Ten Doom wygląda wybitnie! Cóż, pora nadrobić Dooma z 2016 i Eternala :) Pierwszego dostałem w prezencie od forumowicza, Eternal właśnie kupiony :)

Opublikowano

Mam nadzieję że nie przesadzą z zawartością (jak głupio by to nie brzmiało)

Opublikowano
12 minut temu, XM. napisał(a):

Co za rok! A ludzie napiszaa, że nie ma w co grać xD

Trzeba się będzie wyrobić z 33 do tego KOLCZAKA Z FUTERKIEM. 

Opublikowano

Zajebiście to wygląda. 2016 przeszedłem na jednym oddechu. Eternal nie podszedł mi z tym skakaniem jak małpa. Ale Dark Ages wygląda jak mix Doom x Quake x Painkiller :D

Opublikowano

Hmmm Campaign DLC. No więc ciekawe czy dodatek wyjdzie do konca roku.

Opublikowano

Day one zdecydowanie. Trochę zaskoczenie, że bez multi, ale przynajmniej łatwiej platynę będzie wbić :banderas:

I oby faktycznie nie przesadzili z zawartością. 12-15 godzin spokojnie wystarczy na ostrą i konkretną napierdalankę w stylu Dooma. 

Opublikowano

Wspominali wczoraj, że jak ktoś bardzo nie chce łazić to nie musi ale będzie do zdobycia sprzęt i pewnie upgrady jako nagroda dla tych co chcą wejśc wszędzie na mapie.

Opublikowano

Ten Doom jest jedną z najbardziej oczekiwanych gier tego roku dla mnie. Uwielbiam szybki gameplay Eternala, dlatego troszkę się obawiam o spowolnienie rozgrywki i dodanie warstwy fabularnej w formie cutscenek. Ale ufam twórcom, że dowiozą kolejny raz i kolejny raz dostaniemy unikalną (oczywiście w ramach serii) grę.

A tymczasem zakupiłem za 20 zł cudowny pakiet Doom I+II, jenysiu, ależ to jest cudownie odświeżone! Multum opcji sterowania, grafiki, dźwięku, dodatkowe levele, wow! Szkoda, że gry nie ma w pudełku, bo kupiłbym do swojej kolekcji :D

194983d3bd616-screenshotUrl.jpg

Opublikowano

Mi spowolnienie będzie pasowało, bo gram na konsoli, a na padzie ciężko było ogarnąć na najwyższym poziomie. I dlatego przy końcówce wymieklem. Nie lubię obniżać poziomu w grach. Kiedyś podejdę na kompie i dojadę piekielne nasienie. 

Opublikowano

No ale przecież pokazywali też szereg suwaków które każdy może sobie ustawić pod siebie, w tym szybkość gry bo sami mówili że są świadomi że niektórym graczom wolniejsze tempo może nie odpowiadać 

Opublikowano
4 godziny temu, Rozi napisał(a):

A tymczasem zakupiłem za 20 zł cudowny pakiet Doom I+II, jenysiu, ależ to jest cudownie odświeżone! Multum opcji sterowania, grafiki, dźwięku, dodatkowe levele, wow! Szkoda, że gry nie ma w pudełku, bo kupiłbym do swojej kolekcji :D

194983d3bd616-screenshotUrl.jpg

Jak to jest z tymi levelami, jest jakaś wyszukiwarka i mam dostęp do wszystkiego co jest np na doomwadstation czy tylko np 30 losowych wadów wybranych przez komisje gier i zakładów? No i wspiera mody? O(pipi)iłby se człowiek Brutal Dooma z pozycji kanapy. 

Opublikowano

Takie coś jest:

• Doom
  • Doom II
  • Master Levels for Doom II
  • TNT:Evilution
  • The Plutonia Experiment
  • No Rest for the Living
  • Sigil
  • Legacy of Rust
Opublikowano

Zapowiada się rewelacyjnie, a brak obsranego multiplayera tylko zwiększa szanse na zajebistą kampanię :)

Opublikowano

Ja mam tylko nadzieję że wrogowie będą rozsiani po całej mapie a nie będą to spacery od killrumu do killlrumu bo to nie podobało mi się w tym z 2016. 

Opublikowano

Nie ma na to szans, będzie kontynuacja rozgrywki z Doom 2016. Nie ma szans już do powrotu rozgrywki w stylu Doom 1, 2 czy 64.  Jednak mogli by to jakoś fajnie połączyć i wymieszać te dwa style. 

Opublikowano
2 godziny temu, Galaktyczny Wojażer napisał(a):

Ja mam tylko nadzieję że wrogowie będą rozsiani po całej mapie a nie będą to spacery od killrumu do killlrumu bo to nie podobało mi się w tym z 2016. 

This.

Klimat i akcję nowe Doomy mają nieziemską, ale po pewnym czasie robi się właśnie kopiuj-wklej, killroom, spokój, killroom, spokój, killroom, spokój. Jakby tak faktycznie łazili po całej mapie, zaskakiwali, albo nawet się nie kończyli wrogowie. Tylko niestety wydaje mi się, że młode pokolenia by po pierwszej mapie oddawały swoje gry i robiły dramę na Tiktokach, bo za trudne. 

Opublikowano
57 minut temu, Ukukuki napisał(a):

Nie ma na to szans, będzie kontynuacja rozgrywki z Doom 2016. Nie ma szans już do powrotu rozgrywki w stylu Doom 1, 2 czy 64.  Jednak mogli by to jakoś fajnie połączyć i wymieszać te dwa style. 

No ale czemu? Ile razy otwierałem drzwi gotów wy(pipi)ać zombasowi z szotgana a tu dupa, pusto. Od biedy by mogły zostać te killrumy, ale korytarze niech też będą wypełnione wrogami, nawet bez respawnów. W aktualnym podejściu to doomguy zamknięty w ciele poważnego sama. 

Opublikowano
3 godziny temu, Galaktyczny Wojażer napisał(a):

No ale czemu? Ile razy otwierałem drzwi gotów wy(pipi)ać zombasowi z szotgana a tu dupa, pusto. Od biedy by mogły zostać te killrumy, ale korytarze niech też będą wypełnione wrogami, nawet bez respawnów. W aktualnym podejściu to doomguy zamknięty w ciele poważnego sama. 

By przyjęcie Doom 2016 i Doom Eternal było zbyt dobre żeby wracać do stylu rozgrywki z początku lat 90. 

Opublikowano
2 minuty temu, Ukukuki napisał(a):

By przyjęcie Doom 2016 i Doom Eternal było zbyt dobre żeby wracać do stylu rozgrywki z początku lat 90. 

Zawsze może ewoulować i łączyć cechy starego i nowego. 

Opublikowano
2 minuty temu, Galaktyczny Wojażer napisał(a):

Zawsze może ewoulować i łączyć cechy starego i nowego. 

Pewnie tak tylko rozgrywka wtedy to już będzie zbyt intensywna i totalne ADHD. 

Opublikowano
Teraz, Ukukuki napisał(a):

Pewnie tak tylko rozgrywka wtedy to już będzie zbyt intensywna i totalne ADHD. 

Elegancko, czysty roz(pipi) a nie rurki z kremem :)