Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Clair Obscur: Expedition 33

Featured Replies

Opublikowano

Koorwa, czy komuś nie pękła żyłka przy tych wspinaczkach?, 2 h próbowałem i to zaczynanie od nowa zniszczyło mnie :(

• Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Wyświetleń 131,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Bzduras
    Bzduras

Dobra, przespalem się, pograłem chwilę w Dooma i przetrawiłem sobie oba zakończenia. Ta gra zasługuje na coś więcej niż tylko wlepienie jej 10/10, więc napisanie chyba najdłuższego posta w mojej forum

• A tu całość ekipy - sami zwyczajni ludzie, żadnych ulańców i kolorowłosych they/themów - tamto zostało w Ubisofcie.

• No myślę, że te reakcje to nie przez to, że gra Ci nie podeszła, tylko przez to co napisałeś w uzasadnieniu. Piszesz, że lubisz np. Finale, a tu po przejściu prologu narzekasz na gameplay loop, jakby

Opublikowano

Banał, siadło za drugim, bo przy pierwszym gdzieś się zrypałem w połowie xD Jedyna frustracja z tych zabaw to 3 pojedynek 'siatkówki', ale też się udało po 10 próbach.

Opublikowano

Najdłużej mi zeszło z finałem siatkówki musiałem wyczaić jak się tam poruszać odpowiednio. Wspinaczka fajna ale dawno mi się dłonie tak nie spociły XD

Opublikowano
15 minut temu, messer88 napisał(a):

Wspinaczka fajna ale dawno mi się dłonie tak nie spociły XD

To po ścianie? Miałem super rng dwa razy, w zasadzie cały czas wolne prawym pasem.

Opublikowano
1 hour ago, Square said:

To na plażach? Nie, banalne były.

ta gdzie masz mount everest i jeden blad = od poczatku

Opublikowano
2 minuty temu, Alpha Trion napisał(a):

ta gdzie masz mount everest i jeden blad = od poczatku

to trzeba na spokojnie, w wielu miejscach zamiast skoczyc lepiej było podejsc, zeby postac sie podciagnela na krawedzi. Łapy mi się spociły jak cholera i robiłem ze 3 przerwy, ale weszło za pierwszym razem.

Opublikowano

Ten motyw platformowy na plaży to była katorga. Aż musiałem odłożyć pada i rano podejść na nowo. A I jeszcze ta nagroda... Chociaż duży plus za wątek humorystyczny. Chyba po prostu słaby jestem w zręcznościowe elementy, bo nie wiem jak można to banałem nazwać

Opublikowano

Gdyby hitboxy tych dziwnych rzeczy rozpisać na obiekty o równych liniach, to byłoby widać na oko, że praktycznie nie ma tam trudnych skoków, może jeden, reszta to proste skoki z całkiem dużą tolerancją albo po prostu przejście spokojnie w dane miejsce bez wciskania niczego.

Niemniej WYGLĄDA to przebojowo, i ciągle ma się wrażenie, że nie wiadomo, który milimetr nas zjebie w dół i będziemy powtarzać strasznie dużo. Zwłaszcza że (to też "świetne" w tej minigierce wyścigowej) trochę trudno zczaić na zapas zasady, kiedy postać tutaj się łapie, podciąga, a kiedy nie. (Tyle że w tej akurat gierce, prawie zawsze robi to, co najłatwiej nam zapewnia progres - tyle że tego nie wiadomo z góry).

Ogólnie minigierki dla mnie ok, oddają ducha starych jRPG-ów, ale od tego czasu już grałem w kilka z nich i zaręczam - te w Clair Obscur NIE są takie wkurwiające, jak w japońskich klasykach.

Szkoda tylko, że nie zrobili jakiejś dobrej, fajnie by było. Tyle rzeczy im w tej grze wyszło, że aż dziwne, że nie ma czegoś na poziomie Rebirtha, Yakuzy, czy choćby karcianki z FF8, szukania Chocobo z FF9, Gummi Ships z KH, łowienia, gotowania czy czegoś.

Opublikowano

Zaciekawiła mnie mocno gierka bardzo lubiłem stare turowe finale czy parasite eve, a gierka wygląda super więc wrzucam na listę życzeń )

Opublikowano
Godzinę temu, mario10 napisał(a):

Zaciekawiła mnie mocno gierka bardzo lubiłem stare turowe finale czy parasite eve, a gierka wygląda super więc wrzucam na listę życzeń )

Kończ Alanka i bierz się za Clair. Nie pożałujesz.

Opublikowano

Pytanie do osób, które skończyły grę:

Spoiler

Początek trzeciego aktu, zrobiłem pikto na ataki >9999 i chciałem zrobić poboczne misje bohaterów. Jednakże lokacje (byłem przy rzece i trzecim axonie) sugerują "niebezpieczeństwo" i walki nawet z petami są dość uciążliwe. Czy to tak powinno być, czy coś pominąłem?

Opublikowano

W tej grze możesz bardzo dużo pominąć jak nie eksplorujesz mapki wraz z kolejnymi zdolnościami do tego. Jak jest ciężko to idź gdzie indziej podlevelujesz wrócisz później.

Opublikowano
1 godzinę temu, Uzytnik30 napisał(a):

Kończ Alanka i bierz się za Clair. Nie pożałujesz.

Na pewno siądę do tej gierki bo zapowiada się fajnie. Z ziomkiem o niej wczoraj rozmawiałem i też jest nią zainteresowany. Ale jeszcze małpa w zaległościach, stellarek, a myślałem o powrocie do Death Stranding )

Opublikowano

Też mam sporą kupkę wstydu, ale warto. Zostawiłem rozkopane tytuły i pochłonęło mnie do tego stopnia, że zarywałem nocki nawet, a w robocie ciągle myślałem o tym, żeby wrócić na chatę, chwycić pada i grać.

Nawet ze snem było ciężko, bo tak mnie ta giera rozkojarzyła xd

Opublikowano

No są czasem takie gry, ja tak miałem z RDR2, Wiedźminem 3, Death Stranding )