Skocz do zawartości

Clair Obscur: Expedition 33

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Wyświetleń 110,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Bzduras
    Bzduras

Dobra, przespalem się, pograłem chwilę w Dooma i przetrawiłem sobie oba zakończenia. Ta gra zasługuje na coś więcej niż tylko wlepienie jej 10/10, więc napisanie chyba najdłuższego posta w mojej forum

• A tu całość ekipy - sami zwyczajni ludzie, żadnych ulańców i kolorowłosych they/themów - tamto zostało w Ubisofcie.

• No myślę, że te reakcje to nie przez to, że gra Ci nie podeszła, tylko przez to co napisałeś w uzasadnieniu. Piszesz, że lubisz np. Finale, a tu po przejściu prologu narzekasz na gameplay loop, jakby

Opublikowano

Jestem pewnie w tym jednym procencie ludzi, którym gierka nie podeszła i nie rozumiem jej fenomenu, ale pytanie mam, bo zawsze każdą grę kończę, a liczę mimo wszystko, że zmienię zdanie.

Znalazłem ten kamień Esquie i jestem po niespodziewanym plot twiście, a postacie mam na ok. 14stym levelu i byle mobki mnie leją, w tym każda walka to wyzwanie.

Gdzie mogę podbić bardziej level, ew. statystyki postaci?

Opublikowano

Zobaczyłem ten obrazek dzisiaj i mi się przypomniały teksty o tej minigierce że się wspinasz lol. To samo praktycznie sterowanie może mieć inny efekt psychologiczny.

image.png

Opublikowano

Oby już nigdy więcej nie robili platformówkowych minigierek w swoich produkcjach.

Opublikowano

Nie wiem jakim trzeba byc ulungiem zeby tego po prostu nie zrobic w max godzine xD Byl dreszczyk i spocone rece ale poszlo gladko

Opublikowano

U mnie poszło w pół godziny, ale co z tego, niesmak pozostał. Jak nie umiesz w jakieś mechaniki = nie implementuj ich do gry. Aż mi się przypomniał Drakengard 3 z tą swoją minigierką rytmiczną beksa

Opublikowano

U mnie poszło w pięć minut, tam chyba ciężko spaść. To już bieg po belce w pierwszej bardziej wkurzający, albo w Warsztacie.

Opublikowano

Beka z graczyków co narzekają na opcjonalne minigierki

Opublikowano
1 hour ago, Square said:

U mnie poszło w pięć minut, tam chyba ciężko spaść. To już bieg po belce w pierwszej bardziej wkurzający, albo w Warsztacie.

Zwlaszcza jak ci juz 3 analog w Gowno Sense driftuje od pol roku a ty zapomniales ze masz nowego od Pro w pudelku z konsoli. XD

Opublikowano

Pięknie się zapowiada ta gra. Jestem na początku dopiero bo w lokacji latające wody czy jakoś tak, ale ten kawałek co przeszedłem pokazuje, że będzie to świetna przygoda. Prolog robi wrażenie, historia również. Walki turowe klasa, a możliwość robienia uników czy kontr fajnie ją wzbogaca. Kręcę się trochę jeszcze z pikto i luminami bo zbieram jakieś przedmioty, które pokazują, że zwiększają ilość luminy ale nie mogę ich użyć. Ale powoli do przodu podoba mi się bardzo na ten moment.

Opublikowano
40 minut temu, mario10 napisał(a):

Kręcę się trochę jeszcze z pikto i luminami bo zbieram jakieś przedmioty, które pokazują, że zwiększają ilość luminy ale nie mogę ich użyć.

Odblokujesz to za chwilę.

Opublikowano

A to dzięki bo myślałem, że coś pominąłem i źle robię.

Opublikowano

Dzisiaj kilka godzin pograne bo było wolne i właśnie dołączyła Sciel do ekipy i też jest fajną postacią. Już mam problem kogo brać do składu. Na razie Gustav tak średnio mi leży ale ma przeciążenie co robi robotę.

Fajne jest to, że gra się często zapisuje i nawet jak walka nie idzie po naszej myśli można przebudować drużynę i spróbować innego podejścia.

Opublikowano

Lune )

Bardzo rzadko używam uników jednak staram się parować ataki wrogów bo wykonana później kontra sporo zadaje obrażeń.

Edytowane przez mario10

Opublikowano
1 godzinę temu, mario10 napisał(a):

Dzisiaj kilka godzin pograne bo było wolne i właśnie dołączyła Sciel do ekipy i też jest fajną postacią. Już mam problem kogo brać do składu.

W grze jest taki myk, że jak padnie ci druzyna, to wchodzą postacie rezerwowe, więc w sumie warto rozwijać każdą postać.

Opublikowano

Na normalnym poziomie ani razu nie użyłem drużyny rezerwowej. Nawet olałem ich rozwój🙂