Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mafia: The Old Country

Featured Replies

Opublikowano

Bo na premierę po kilku godzinach historyjka była solidna i była nadzieja, że gameplay się rozkręci, ale jak już dostajesz pistoletro w rękę to do końca gry nie ma co liczyć na rozwijanie konceptów. Jak nie grasz dla fabuły to możesz nie grać wcale i wiele cię nie ominie.

• Odpowiedzi 306
  • Wyświetleń 19,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czekam mocno. Jak mi brakuje takich krótkich, ale intensywnych giereczek z czasów ps3/360. Żadnych rozwleczonych zadań pobocznych w bezdusznym openworldzie

• Te 10 godzin jest idealne dla mnie.

• Takie gry też są potrzebne, szybko skondensowany singiel z dobrą fabułą i akcji, no czekamy na recki może pod 80 podciągnie

Opublikowano
11 godzin temu, Rooofie napisał(a):

Otwarte światy to zazwyczaj gówno (np. nowa Mafia albo Death Stranding) i takie "otwarte światy" nie mają żadnego sensu. Biegasz po pustej mapie i modlisz się o uruchomienie jakiegoś skrypta żeby nie umrzeć z nudów.

Żyjące światy są git (np. GTA/RDR, Cyberpunk, KCD2) gdzie jest co robić i zwiedzać, świat reaguje jakoś na działania gracza etc.

Gameplayowo nowa Mafia przypomina mi tę gierkę o babie i szczurach (Plague Tale), i to w dodatku pierwszą część, tę mocno drewnianą. Druga już była lepsza i w sumie lepiej mi się w nią grało niż w Mafie.

Pierdolenie wała o klimacie i że takie gry są nam potrzebne to znak, że czas na badania do choroszczy.

Nie wiem jak CP dzisiaj ale na premierę to tam chujem wiało niesamowicie. W życiu bym tej gierki nie postawił obok gta, KC czy RDR.

Opublikowano
Teraz, Ukukuki napisał(a):

Nie wiem jak CP dzisiaj ale na premierę to tam chujem wiało niesamowicie. W życiu bym tej gierki nie postawił obok gra, KC czy RDR.

Zgadzam się, na premierę wiało chujem, ale po tylu patchach i w końcu jak zaczęła działać policja to miasto można nazwać żywym. To nadal nie jest poziom GTA/RDR ale mimo wszystko o wiele wyżej niż Mafia czy dzieło Kojimy.

Opublikowano

Napisałem że technicznie gra to era ps360.

Mnie Włochy głównie kupiły.

Opublikowano

Jako GRA nowa Mafia leży kompletnie - tylko postacie, przedstawienie historii (bo sama w sobie jest dość przewidywalna), klimat i graficzka dają radę, ale sama konstrukcja gry to jak jakaś praca dyplomowa studenciaków na zaliczenie semestru kodowania na UE5.
Niby każdy prawie każdy z elementów składowych jest na miejscu (model jazdy samochodem jest super, strzelanko jest nawet soczyste, bronie mają power, a animacja ich przeładowania jest zajebista), ale ich połączenie jest tak nieudolne, że aż widać szwy na tym potworze Frankensteina.
To ciągłem prowadzenie za rączkę i ograniczanie swobody strasznie śmierdziało mi MindsEye - tam też strzelanko było ok, model jazdy fajny, świat ładny, ale co z tego, jak byliśmy ciągle trzymani na smyczy.
Wygląda na to, że H13 ma ładnie opanowaną historię i kreacje postaci, ale niezbyt potrafią zbudować dookoła tego grę.
Nie spodziewałem się tego, ale muszę to napisać - Mafia III, mimo swoich przypadłości, była dużo lepszą grą pod prawie każdym względem.

Opublikowano

Czyli co? Jednak kupsztal gdzie grę trzyma tylko fabuła, postacie i świat przedstawiony? Szkoda bo przez moment myślałem aby wziąć, zajawki kojarzyły mi się ze starą gangsterską komedią parodią pt "Mafia!"

No ale dobrze się stało że przynajmniej w tym przypadku się nie naciąłem. poczekać na forumowe recenzje było warto, dzięki! Kiedyś może ogram, jak za około rok czy dwa dadzą do PSPlusa.