Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Crimson Desert

Featured Replies

Opublikowano

Sprzedaje potem wszystkie te przepisy, schematy, które zostały wyuczone? Chyba nie warto ich trzymać w ekwipunku?

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Wyświetleń 78,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Patapon
    Patapon

Jak pojawiła się opcja ukradnij osła to sądziłem, że na nim pojadę, a nie że będę z nim uciekał przez miasto niosąc go na barana   Ciekawe czy byka można ukraść

• Czyli teraz obrona Częstochowy przez forumowiczów minimum miesiąc bo 2 bomby poszły haha

• Zax dał 7/10 Skull and Bones, przekonany że "gra będzie wspierana latami". Niech to wybrzmi.

Opublikowano
1 minutę temu, Faka napisał(a):

Sprzedaje potem wszystkie te przepisy, schematy, które zostały wyuczone? Chyba nie warto ich trzymać w ekwipunku?

Tak, L1 i potem do Żyda.

Opublikowano
27 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

To tam gdzie Ja, własnie odblokowałem Damienne, przełączyłem na wszelki wypadek na Performance z Vsync off z powrotem, w sumie na tym grałem wcześniej.

Na Reddit coś wyczytałem, że pomaga, ale pewnie to tylko przypuszczenie.

Ja juz w trzecim chapterze, rozwijam obóz i na ten moment bez crashy

Opublikowano

Zadzwonił ktoś dzwonem np. w tym pierwszym mieście?

Opublikowano
1 minutę temu, Michu_M napisał(a):

Zadzwonił ktoś dzwonem np. w tym pierwszym mieście?

Tak, od razu wlazłem tam.

Opublikowano

Dotarłem do obozu i mam ugotować dwa rosoły ale ta melepeta przyniosła składniki tylko na jeden i muszę zapierdalać do miasta kupić mięso kekw

Opublikowano

Nie miałem takich maratonów z konsolą od czasu Ekspedycji 33. Mam nadzieje, że znużenie nie wjedzie potem.

Opublikowano
25 minut temu, Patapon napisał(a):

Dotarłem do obozu i mam ugotować dwa rosoły ale ta melepeta przyniosła składniki tylko na jeden i muszę zapierdalać do miasta kupić mięso kekw

Hmm, teraz to zrobiłem I miałem składników na 20 sztuk, pewnie wcześniej wpadły.

Opublikowano
36 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Hmm, teraz to zrobiłem I miałem składników na 20 sztuk, pewnie wcześniej wpadły.

Tam są dwa do wyboru i zamiast zwykły chyba ugotowałem obfity i mi mięcha brakło.

Brakuje mi tu wyznaczonej trasy na mini mapie do punktu docelowego jeżdząc konno aby nie wchodzić co chwilę do mapy by sprawdzić jak dojechać do celu.

Opublikowano
4 minuty temu, Patapon napisał(a):

Tam są dwa do wyboru i zamiast zwykły chyba ugotowałem obfity i mi mięcha brakło.

Brakuje mi tu wyznaczonej trasy na mini mapie do punktu docelowego jeżdząc konno aby nie wchodzić co chwilę do mapy by sprawdzić jak dojechać do celu.

Ty na plejce pro grasz? Też Ci się nie wiesza minimapa? Tryb perf vsync off czy jakiś inny? Pytam, bo u mnie ok, nie wiem, może szczescie a może coś innego xD.

Teraz zrobiłem quest wiedźmy i idę dalej obóz robić.

Inne pytanie za każdy obóz bandytów jest napełniony artefakt?

Opublikowano

Niech jak najszybciej wydają patche, właśnie walczyłem z bossem na końcu 5 aktu w wersji ps5pro w trybie wydajności walka jest w 5-15fps aż przypomniało się SOTC na ps2. Nie wiem jak digital foundry tego nie zauważyło ale klatkarz sprawia że trudna walka jest wręcz niegrywalna.

Opublikowano

6 godzin temu, easye napisał(a):

W czwartek znowu mają być promki na Discordzie po 100 zł na PC, chyba sprawdzę, szkoda tylko, że Rozi przestał HYPOWAĆ.

Z czego wynika tak niska cena? W sensie: co to za kody, jakieś z kart graficznych czy innych podzespołów?

Edytowane przez l33t

Opublikowano
  • Autor

Fajny kask mi się udało zdobyćgachigasm Najfajniejsze jest to, że mój protagonista mówi teraz głosem a la Darth Vader!kekw I teraz pytanie, w opisie hełmu stoi napisane, że można go podpalić za pomocą L2+R2. Próbowałem, ale nic się nie dzieje. Ktoś, coś?

19d1731812e68-screenshotUrl.jpg

Opublikowano
13 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Ty na plejce pro grasz? Też Ci się nie wiesza minimapa? Tryb perf vsync off czy jakiś inny? Pytam, bo u mnie ok, nie wiem, może szczescie a może coś innego xD.

Przez kilkanaście godzin miałem 2 crashe ale to postać zastygała i konsola sama po chwili wywalała do menu oznaczając błąd. Na mapie nic się nie dzieje, a ciągle do niej wchodzę. Równowaga HDRR włączony

1 minutę temu, Czezare napisał(a):

Fajny kask mi się udało zdobyćgachigasm Najfajniejsze jest to, że mój protagonista mówi teraz głosem a la Darth Vader!kekw I teraz pytanie, w opisie hełmu stoi napisane, że można go podpalić za pomocą L2+R2. Próbowałem, ale nic się nie dzieje. Ktoś, coś?

19d1731812e68-screenshotUrl.jpg

Pokaż na mapie gdzie takie cuda są

Opublikowano
  • Autor
5 minut temu, Patapon napisał(a):

Przez kilkanaście godzin miałem 2 crashe ale to postać zastygała i konsola sama po chwili wywalała do menu oznaczając błąd. Na mapie nic się nie dzieje, a ciągle do niej wchodzę. Równowaga HDRR włączony

Pokaż na mapie gdzie takie cuda są

Kuśwa, dokładnie nie pamiętam, słowo dajęfrog Wydaje mi się, że był w jakiejś jaskini bandytów. Zdaje się zdobyłem go tuż po tej misji, w której odzyskałem owieczkę dla jakiegoś gówniarza.

Opublikowano
18 minut temu, l33t napisał(a):

Z czego wynika tak niska cena? W sensie: co to za kody, jakieś z kart graficznych czy innych podzespołów?

Tak, dodają do procków i kart AMD tą grę.

Opublikowano

Idę chyba szukać legendarnego rumaka. Później powiem jak mi poszło.

Opublikowano
35 minut temu, Czezare napisał(a):

Musisz przytrzymać prawą strzałkę, tam na kole ustawić hełm na slocie i potem będziesz mógł używać skilla

Teraz, Patapon napisał(a):

Idę chyba szukać legendarnego rumaka. Później powiem jak mi poszło.

Mam białego, zapierdala aż miło, podróżowanie teraz to przyjemność. Minimum 4lvl staminy polecam, inaczej go nie złapiesz, ale im więcej tym lepiej.

Opublikowano

Ta misja w kamieniołomach to jest straszne MMO-gówno...
Tak jak eksploracja i jazda konikiem siedzi mi zajebiście, tak nie rozumiem chwalenia systemu walki - póki walczymy z grupkami kilku bandytów to jest spoko i nawet nie idzie się zmęczyć, ale te kilkaset przeciwników w tamtej misji boleśnie obnaża ten system tak bardzo typowy dla MMO właśnie.
Zwykłe naprzemienne klepanie kilku przycisków, bo na bardziej wymyślne kombinacje i tak nie ma czasu w takim tłumie - jednak jest temu bliżej do Black Desert niż mi się początkowo wydawało.

Walka z Big Daddym też tragedia - nie ma opcji, zeby nas nie przeorał, zużyłem chyba z 7 kuleczek 30% revive, żeby nie zaczynać tego od nowa.

Przy okazji rozterek @Czezare wklepałem ten kod na zbroję i tarczę, ale czuję, że mi psują grę - w sensie wizualnie - wyglądam teraz jak jakiś Artorias z Dark Souls i mi to zupełnie nie pasuje do tego, jak widzę swojego Kliffa.
Na paru screenach widziałem taką fajną, czarną, skórzaną zbroję z równie czarnym płaszczem i w taki look będę celował bo te wypaśne płytowe wynalazki wyglądają jak z jakiegoś Toussaint w Wiedźminie i trochę walą tandetą.
Plusik oczywiście za zmieniony głos z zamkniętą przyłbicą.
Przy okazji ktoś tu pisał, jak się ją otwierało, ale nie mogę znaleźć, więc byłbym wdzięczny za ponowne instrukcje.

Opublikowano
1 minutę temu, Wredny napisał(a):

Walka z Big Daddym też tragedia - nie ma opcji, zeby nas nie przeorał, zużyłem chyba z 7 kuleczek 30% revive, żeby nie zaczynać tego od nowa.

Skill issue, właśnie go zabiłem 5 minut temu, zeszło mi 5 kawałków mięsa. Odblokowałeś sobie z zielonego drzewka dodge i evasive roll? Jak robił atak to turlałem mu się za plecy i leciało combo. Ez walka.

No i jak ktoś jeszcze może tego nie odkrył, to przed walką warto naostrzyć broń na kole i wyklepać armor na kowadle dla bonusowych statów.

Opublikowano

Z zielonego nic nie odblokowywałem, po prostu starałem się go przeczekać, ale nawet dwa szybkie strzały po jego ataku spotykały się z kolejnym - zbyt mało czasu na wyprowadzenie własnych strzałów. Pewnie tak jak piszesz - z tymi umiejętnościami byłoby spoko.

Opublikowano

No roll to podstawa jak w soulsach, jedna z pierwszych rzeczy jakie odblokowałem. Nie wyobrazam sobie walk z bossami bez tego.

Opublikowano

@wredny zgadzam się misja w kamieniołomach( pierwszy etap po bossie) to typowy mmo ale sam big daddy uważam że jak na razie najłatwiejszy boss w grze, wystarczy jak w soulsach rollować od razu na jego plecy i ładować serie.

Opublikowano

Ja nie twierdzę, że on był trudny, tylko wydawał mi się "tani", ale tak jak @Shen pisze - rolka to podstawa i wtedy byłoby łatwiej..

Opublikowano

Nie no struktura zadań i niektórych walk to jest typowe MMO, tutaj nie ma sensu mówić, że jest inaczej :D.