Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Crimson Desert

Featured Replies

Opublikowano

Czyli będę sie czuł jak w domu bo w walkach z MMO jestem zahartowany. Gierka pewnie będzie jutro ale i tak będę musiał poczekać zanim odpalę. Może do tego czasu porobią fixy obecnych bugów.

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Wyświetleń 78 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Patapon
    Patapon

Jak pojawiła się opcja ukradnij osła to sądziłem, że na nim pojadę, a nie że będę z nim uciekał przez miasto niosąc go na barana   Ciekawe czy byka można ukraść

• Czyli teraz obrona Częstochowy przez forumowiczów minimum miesiąc bo 2 bomby poszły haha

• Zax dał 7/10 Skull and Bones, przekonany że "gra będzie wspierana latami". Niech to wybrzmi.

Opublikowano

Reed Devil rozpykany, zajebista walka w tej wysokiej trawie. Powodzenia bez rolla tam.

Opublikowano
25 minut temu, Shen napisał(a):

Reed Devil rozpykany, zajebista walka w tej wysokiej trawie. Powodzenia bez rolla tam.

Wbiegłem wlasnie na szczyt co to bylo xD. Weirdo/Creep design, drabina z MGS3.

Też za pierwszym, łatwy był, rzeczywiscie ta polana piękna.

Opublikowano
40 minut temu, SebaSan1981 napisał(a):

Czyli będę sie czuł jak w domu bo w walkach z MMO jestem zahartowany. Gierka pewnie będzie jutro ale i tak będę musiał poczekać zanim odpalę. Może do tego czasu porobią fixy obecnych bugów.

No nie spiesz się od 3 chaptera trochę bugów jest, da się je pominąć, ale ta gra potrzebuje dużej ilości drobnych rzeczy.

Zalecam też obniżenie Particles tak do 70%, bo nie dość, że gra wtedy lepiej działa to i subiektywnie lepiej wyglada.

Co do buga to jeden jest megamocny, przywoływanie drugiej postaci i od razu szybki powrót na Kliffa konczy się w ten sposób, że ma on nielimitowaną staminę, ale za to przeciwnicy mają nielimitowane HP xDD. Wtedy Reload tylko pomoże.

@Shen pytałeś o statek chyba, tam przy wraku jest łódka do pływania, wlasnie się wybieram na koniec świata.

Opublikowano

ZALETY: Na początku chciał bym zaznaczyć że gra ma wiele do zaoferowania nie jest ona taka zła jak wielu graczy ją opisuje mamy dużo interakcji z wieloma NPC oraz system dzięki któremu możemy tworzyć oraz ulepszać nasze wyposażenie do tego dochodzi niemały otwarty świat jak że i wiele różnych zagadek do rozwiązania. Gra też posiada bogatą fabułę co pozwala nam wcielić się w role naszej postaci.

WADY: Niestety z żalem oraz wołaniem o pomstę do nieba musze przyznać że sterowanie jest strasznie niewygodne przez co wielu doświadczonych graczy uważa za duży minus dla gry, nie wspominając już o samych walkach z bossami są one według mnie strasznie nie sprawiedliwe, hit boxy to żart a większość ataków nie jesteśmy w stanie zablokować, uniknąć czy też z parrować przez co każda walka z takowym przeciwnikiem jest frustrująca, oczywiście można by na początku wymaksować umiejętności postaci przez co starcia były by o wiele łatwiejsze, ale bądźmy szczerzy, kto chce spędzać dziesiątki jak nie setki godzin tylko po to żeby pokonać 1 albo 2 bossa tylko po to żeby na trzecim spędzić znowu kilka godzin na walce

PODSUMOWANIE: Gra sama w sobie nie jest zła posiada wiele plusów jak i minusów, ale bądźmy szczerzy ze sobą deweloperzy spędzili ok. 7 lat na produkcji i jestem pewien że mogli zrobić to 100 razy lepiej niż jest teraz, bo to co otrzymaliśmy po 7 latach można uznać za wczesną wersje tak naprawdę gry niż za ukończony produkt mam nadzieje ze w niedalekiej przyszłości będą wprowadzane zmiany jak chodź by z samymi hitboxami czy tez z systemem obrony gracza

Grę polecam przejść jest ciekawa i wciągająca aczkolwiek proponuje wstrzymać się z zakupem warto poczekać na jakąś przecene lub kupić klucz do gry z zewnętrznej strony internetowej. Tyle ode życzę wszystkim graczom miłej rozgrywki.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Zapomniałem, że łódki są. Mam tam niedaleko teleport, to może jutro się przejdę. Ze dwa tygodnie l4 by się przydały rayos

Opublikowano

Kurde, czas mi przy tej grze tak zapitala, że nawet nie wiem kiedy mijają 3 godziny.

20260323001309_1.jpg20260322143407_1.jpg20260322170959_1.jpg20260323001213_1.jpg

20260323005201_1.jpg20260323003146_1.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, Shen napisał(a):

Rolla się uczysz od niego, więc jeśli ktoś nie miał wcześniej to nauczy się podczas walki. Właśnie go machnąłem za drugim razem, mega klimatyczna miejscowa.

Ale kamieniołomy to dramat, wleciałem od tyłu zabiłem bossa i myślę sobie o co tyle szumu? No i po otwarciu bramy jak zobaczyłem setki pionków do zabicia to płakałem, chyba z 20 minut biegałem i ich tłukłem.

Ale sobie dzisiaj pięknie mapkę pozwiedzałem, jeszcze bym grał ale rano trzeba wstać 🙂↕️

Opublikowano

Sporo zmian, w tym naprawa tej mapy o której pisaliście i złej rozdzielczości.

Ja dopiero wczoraj odpaliłem, niestety tylko na godzinę i bardzo mi się podoba. Zobaczymy w której grupie graczy skończę.

Opublikowano

Yup, lepiej jeszcze poczekać i zagrać w lepszą wersję tej gry.

Opublikowano
Godzinę temu, Plackus napisał(a):

PlayStation 5] Fixed an issue where the game would occasionally crash when opening the Map menu.

No kurwa, tero można grać, ale i tak pół weekendu zrujnowali mi.

Opublikowano

Teraz na PS5 ściąga mi jakieś niecałe 800MB patch 1.000.149 - ciekawe co to za szybki fixphilosoraptor

Opublikowano

Naprawili:

[PlayStation 5] Fixed an issue where the game would occasionally crash when opening the Map menu. uff

Niestety ten bug ze zmianą postaci co zgłaszałem wczoraj jeszcze nie naprawili, więc uważajcie ):

[PS5 Pro, PS5] An issue has been identified where, when switching from another character to Kliff, certain actions and interactions do not function properly.

– If you save the game at the moment the issue occurs and then load that save file, or restart the game, gameplay should return to normal.

Dodali stasha, też spoko. W co drugiej grze devsi mają jakiś problem ze skrzynkami i z jakiegoś powodu trzeba czekać na dodanie w patchu ...balon

Opublikowano

Nie dziwię im się, trochę tych refundów poleciało

4534tr4g5g.jpg

Przy każdym sezonowym steam sale jest tego więcej ale w tym wypadku jakoś nienaturalnie dużo

Opublikowano

Obniżyli poziom trudności Red Devila, przecież on nawet mi do połowy paska nie zbił xD. Granie AD2026. Lepiej by było wywalić tonę mobów przed nim.

Opublikowano

Elegancki patch, niektorych pewnie ucieszy to, bo sporo płaczu widziałemgayos

Lowered the difficulty of the Marksmanship and Archery Contest minigames.

25 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Obniżyli poziom trudności Red Devila, przecież on nawet mi do połowy paska nie zbił xD. Granie AD2026. Lepiej by było wywalić tonę mobów przed nim.

Dla tych co grają bez rolla kekw

Skrzynka i odkrywanie automatyczne złóż eleganckie zmiany też

Opublikowano

W którym miejscu jest ten skill roll, bo szukam to jak głupi?

Opublikowano
4 minuty temu, Faka napisał(a):

W którym miejscu jest ten skill roll, bo szukam to jak głupi?

zielone drzewko

Opublikowano

Wyostrzone zmysły -> szybki unik?

Opublikowano

Nie gram po polsku, evasive roll i keen senses lvl2 chyba

Opublikowano
Godzinę temu, GearsUp napisał(a):

Nie dziwię im się, trochę tych refundów poleciało

4534tr4g5g.jpg

Przy każdym sezonowym steam sale jest tego więcej ale w tym wypadku jakoś nienaturalnie dużo

Refundów od groma do Crimsona, dodatkowa furtka jak ktoś grał ponad 120 minut to AI disclosure, to też aktywiści wykorzystali.

Oceny na Steam pierwszy raz ponad 70%, Ci co zostali w grze odczuwają potencjał.

Opublikowano
2 godziny temu, Wredny napisał(a):

Teraz na PS5 ściąga mi jakieś niecałe 800MB patch 1.000.149 - ciekawe co to za szybki fixphilosoraptor

Już jest 1.000.151 xD

Screenshot_20260323_090422_X.jpg

banderas

1.0.149 to był 1.03, .151 to 1.04 tylko na PS5.

Jest też nowe toogle na 120 Hz w opcjach gry.

Postać jakoś szybciej ogarnia tematy teraz, coś chyba jednak poprawili z tą responsywnością sterów. Fajnie być beta testerem, lubię. Można patrzeć jak się gra rozwija xD.

Opublikowano

Powinni dodać możliwość pingowania sobie punktu docelowego podczas skanowania terenu. No i więcej pinezek gracza na mapie, na litość boską, trzy czy tam cztery przy takiej mapie to nieporozumienie. Czynność której wykonanie nic by ich nie kosztowało a jednak jej brak jest odczuwalny, przynajmniej dla mnie, bo lubię sobie poznaczać punkty w które chcę wrócić.