Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Crimson Desert

Featured Replies

Opublikowano

Skrzynka też fajnie śmiga, wreszcie można poprzerzucać rzeczy, kilka poprawek też z samym UI zauważyłem, dobra robota.

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Wyświetleń 79,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Patapon
    Patapon

Jak pojawiła się opcja ukradnij osła to sądziłem, że na nim pojadę, a nie że będę z nim uciekał przez miasto niosąc go na barana   Ciekawe czy byka można ukraść

• Czyli teraz obrona Częstochowy przez forumowiczów minimum miesiąc bo 2 bomby poszły haha

• Zax dał 7/10 Skull and Bones, przekonany że "gra będzie wspierana latami". Niech to wybrzmi.

Opublikowano

Zadanie z żurawiem, jezu, jakie to nieintuicyjne, trafić w tego kloca to ja jebie.

Opublikowano

Widziałem typa z kotem w stroju muszkietera, ale nie znalazłem żadnego kota do oswojenia, mam dwa psy.

Opublikowano
5 godzin temu, Plackus napisał(a):

Widziałem już, że ludzie pisali o tym, że jesteśmy beta testerami za 3 stówy, co więcej Ci ludzie nawet nie zagrali w Crimson Desert, tacy są najlepsi :D Uwijają się bardzo szybko widzę, być może mogliśmy jeszcze poczekać te pół roku i produkt byłby jeszcze lepszy, ale z drugiej strony oni czasami sami nie są świadomi niektórych błędów więc wyłapują je gracze, spoko być w tej gierce beta testerem leo Fajnie, że poprawili błąd z mapką, bo dzisiaj bym się zastanowił czy siadać do gry. Niech działają, niech działają, chociaż nerfienie bossów to takie niepotrzebne moim zdaniem.

Opublikowano
3 minuty temu, Shen napisał(a):

Widziałem typa z kotem w stroju muszkietera, ale nie znalazłem żadnego kota do oswojenia, mam dwa psy.

Z kotami jest ogólnie lipa, wolniej leci trust, +10 za mleko kto to widział.

2 minuty temu, TuPaz napisał(a):

Widziałem już, że ludzie pisali o tym, że jesteśmy beta testerami za 3 stówy, co więcej Ci ludzie nawet nie zagrali w Crimson Desert, tacy są najlepsi :D Uwijają się bardzo szybko widzę, być może mogliśmy jeszcze poczekać te pół roku i produkt byłby jeszcze lepszy, ale z drugiej strony oni czasami sami nie są świadomi niektórych błędów więc wyłapują je gracze, spoko być w tej gierce beta testerem leo Fajnie, że poprawili błąd z mapką, bo dzisiaj bym się zastanowił czy siadać do gry. Niech działają, niech działają, chociaż nerfienie bossów to takie niepotrzebne moim zdaniem.

Ja traktuję tą grę trochę z przekąsem mówiąc, że to "beta" ale to po prostu tak wielka gra z takim rozmachem, że setki błędów będą, gra będzie się też zmieniać w czasie dosyć mocno, to tak trochę jak w MMO pierwsze miesiące. Jak gra się przyjmie DLCki pewnie będą wpadać co kilka miesięcy przez kilka lat, jestem dobrej myśli.

Opublikowano

Mapka faktycznie taka duża? Bo według wymiarów jest mniejsza, np. od Valhalli czy w3.

Opublikowano

Gracze się spłakali i nerfią bossów? D Fajnie, że systematycznie lecą z poprawkami, jakieś zmiany w qol dodają, ale takie rzeczy mi się nie podobają.

Edytowane przez Kuba0101

Opublikowano
32 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Z kotami jest ogólnie lipa, wolniej leci trust, +10 za mleko kto to widział.

Ja traktuję tą grę trochę z przekąsem mówiąc, że to "beta" ale to po prostu tak wielka gra z takim rozmachem, że setki błędów będą, gra będzie się też zmieniać w czasie dosyć mocno, to tak trochę jak w MMO pierwsze miesiące. Jak gra się przyjmie DLCki pewnie będą wpadać co kilka miesięcy przez kilka lat, jestem dobrej myśli.

Myślę, że z czasem się przyjmie. Nigdy nie znajdą pełnego zadowolenia ze strony graczy, zawsze będzie dla jednego za trudno, dla drugiego za łatwo, a dla trzeciego za dużo i za wolno. Jednakże mają w rękach ciekawy świat, można w niego dopakować jeszcze masę rzeczy z czasem.

16 minut temu, Kuba0101 napisał(a):

Gracze się spłakali i nerfią bossów? D Fajnie, że systematycznie lecą z poprawkami, jakieś zmiany w qol dodają, ale takie rzeczy mi się nie podobają.

Może nie będę kozaczył bo dojdę do jakiegoś i mnie spakuje w sekundę, ale na razie wraz z działaniami pobocznymi z żadnym nie miałem problemu. Inne rzeczy fajnie, że trochę ułatwiają bo turniej strzelecki to też był jakiś wyżyłowany, a czasami w siłowaniu na rękę to mnie paluch bolał od wciskania ciągle kwadratu kekw

Edytowane przez TuPaz

Opublikowano

Daliby poziomy trudności i nikt by nie płakał. W jakiejś grze widziałem też procentowe wartości dla zadawanych i otrzymywanych obrażeń, zarówno dla postaci jak i przeciwników. Było to do zmiany w opcjach. Ktoś może kojarzy?

Opublikowano

Są w grze notatki, książki poszerzające lore? Lubię takie rzeczy w grach, jeśli są, może się słuszne na tego molocha.

Opublikowano
38 minut temu, PiotrekP napisał(a):

Daliby poziomy trudności i nikt by nie płakał.

Też o tym myślałem, a tak to nerfią takich prostych bossów jak ten, bo casuale sobie nie radzą z systemem

Opublikowano
1 godzinę temu, KrYcHu_89 napisał(a):

HEB7KevbAAAO7dg?format=jpg&name=4096x409

HECRvqHWEAA-wFE?format=jpg&name=large

Pety można uzbroić xD.

Zajebiście, można mieć kota jak w Monster Hunter. A biega cały czas za nami?

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
1 minutę temu, Patapon napisał(a):

Zajebiście, można mieć kota jak w Monster Hunter. A biega cały czas za nami?

Biega i podnosi dropy, mozesz tez go nosić na rękach.

Zrzut ekranu 2026-03-23 120111.png

Opublikowano
3 minuty temu, Shen napisał(a):

Biega i podnosi dropy, mozesz tez go nosić na rękach.

Zrzut ekranu 2026-03-23 120111.png

10/10

Opublikowano

Oczywiście, że można, ale potrafi pływać, tak samo jak koń.

Opublikowano
1 godzinę temu, PiotrekP napisał(a):

W jakiejś grze widziałem też procentowe wartości dla zadawanych i otrzymywanych obrażeń, zarówno dla postaci jak i przeciwników. Było to do zmiany w opcjach. Ktoś może kojarzy?

Custom difficulty to nie jest jakaś niespotykana opcja, mają ją np Horizony czy PoP The Lost Crown.

Opublikowano

Po aktualizacji xsx rzeczywiście jakaś lepsza responsywnosc mam tv 120 hz włączyłem tą opcję ale nie psuje to jakości grafiki ? Gram na wydajności wiadomo że i tak rozmazane

Chce ktoś patent na 500 sztuk srebra w 1 mieście 1 minuta roboty ?

Opublikowano

Capcom chyba naczytał się o tym Crimson Desert i po 2 latach teasują DLC do Dragon's Dogma 2.

Opublikowano

W końcu jest skrzynka. Brakowało mi tego, bo nie chce sprzedawać wszystkiego czego akurat nie używam żeby zwolnić miejsce.